En koncentreret ’Kernen’-vært Joachim Claushøj Bindslev fotograferet under optagelser til en udgave af ’Kernen’. (Foto: Kristian Grinderslev Nielsen)

En koncentreret ’Kernen’-vært Joachim Claushøj Bindslev fotograferet under optagelser til en udgave af ’Kernen’. (Foto: Kristian Grinderslev Nielsen)

Hæder til TV 2 PLAYs aktualitetsmagasin ’Kernen’

Mediebrugerorganisationen KLF, Kirke & Medier hædrer to aktualitetsformater – ’Kernen’ på TV 2 PLAY og ’Genstart’ på DR – som begge går et spadestik dybere i dækningen af aktuelle sager og begivenheder.

Nyheds- og aktualitetsformidling kan fint forenes med streaming. Det er TV 2 PLAY et glimrende eksempel på, for live-sening er særdeles populært på TV 2s streamingtjeneste. Og cirka 35 procent af live-seningen på TV 2 PLAY bruges på nyhedsudsendelser på TV 2, TV 2 NEWS og TV 2 Regionerne.

Samtidig er der et pænt publikum til on demand-visning af nyheds- og aktualitetsformater på streaming. Et af de nyere streamingformater er TV 2 PLAYs ’Kernen’, som efter en fin start på PLAY desuden har fået sendetid på TV 2 NEWS og senest også på TV 2s hovedkanal.

Og netop ’Kernen’ og DR’s aktualitetsformat på podcast og P1 er så god kvalitet, at begge programmer netop er hædret med Buketten fra mediebrugerorganisationen KLF, Kirke & Medier for programmernes evne til at formidle i dybden.

- Vi giver Buketten til ’Genstart’ og ’Kernen’ for deres nutidige formidlingsform og deres seriøse og interessante måde at formidle nyheder på. Begge programmer formår at pakke relevant nyheds- og dokumentarstof ind i en inspirerende ramme og dermed give lytteren og seeren lyst til at blive klogere på den verden, som vi lever i. Programmerne går et spadestik dybere end mange andre nyhedsformater, hvor hurtig formidling let kommer til at gå forud for fordybelse og grundighed, siger Mikael Arendt Laursen, generalsekretær i KLF, Kirke & Medier.

Joachim Claushøj Bindslev fra TV 2 PLAYs ’Kernen’ og Simon Stefanski fra DR’s ’Genstart’ med det synlige bevis på hæderen fra KLF. (Foto: Henrik Lundahl Revshøi / KLF, Kirke & Medier)

Joachim Claushøj Bindslev fra TV 2 PLAYs ’Kernen’ og Simon Stefanski fra DR’s ’Genstart’ med det synlige bevis på hæderen fra KLF. (Foto: Henrik Lundahl Revshøi / KLF, Kirke & Medier)

Tid til fordybelse
Vært på ’Kernen’, Joachim Claushøj Bindslev, beskriver over for KLF sig selv som ”den vildeste nyhedsjunkie”, men anerkender samtidig behovet for at sætte tempoet ned:

- Vi griber væsentlige, aktuelle historier an på en lidt anden måde og drøner ikke bare videre til den næste, nye historie. Det er tydeligt, at der er en strømning om, at vi gerne vil prioritere tid til at fordybe os. At få en indgang til noget, man ikke vidste var interessant, siger Joachim Claushøj Bindslev, der glæder sig over hæderen fra KLF.

- Det er simpelthen så fed en anerkendelse! Når der er nogle, der har et godt overblik over mediebilledet og synes, der er noget, som stikker ud på en positiv måde, så er det bare skønt at være en del af det! Virkelig! Så tak!

Også en række andre TV 2-personer og -programmer har tidligere modtaget Buketten, senest korrespondent Uffe Dreesen, vært Mikkel Beha Erichsen og ’Kurs mod…’-programmerne samt korrespondent Steffen Jensen.

’Kernen’ udkommer med en ny udgave hver søndag på TV 2 PLAY og kan også ses på TV 2 NEWS søndag klokken 19.25 og på TV 2s hovedkanal tirsdag klokken 22.25.

Seneste nyt

25. maj 2022

Tilbage på TV 2: Hjulmand udtog landsholdet – live fra Kvægtorvet

Link til Tilbage på TV 2: Hjulmand udtog landsholdet – live fra Kvægtorvet
25. maj 2022

De er tilbage. Se UEFA Nations League på TV 2 og TV 2 PLAY

Link til De er tilbage. Se UEFA Nations League på TV 2 og TV 2 PLAY
23. maj 2022

Medieaftale er et hårdt slag mod TV 2

Link til Medieaftale er et hårdt slag mod TV 2

Billede {0} af {1}