TV 2 tager seerne med, når dronning Margrethes 50 år på tronen markeres og fejres

Natasja Crone og Troels Mylenberg er TV 2s værter i forbindelse med fredagens markering af dronning Margrethes regeringsjubilæum. (Foto: Per Arnesen / TV 2)

Natasja Crone og Troels Mylenberg er TV 2s værter i forbindelse med fredagens markering af dronning Margrethes regeringsjubilæum. (Foto: Per Arnesen / TV 2)

13. januar 2022;
Af: Michael Hansen, TV 2 Kommunikation

Både ’Go’ morgen Danmark’ og Nyhederne er involveret, når dronningens regeringsjubilæum markeres med blandt andet statsråd og kranselægning.

Fredag 14. januar 2022 er det 50 år siden, kong Frederik 9. døde, og Danmark fik ny regent, dronning Margrethe 2. På grund af corona er den store fejring af regeringsjubilæet udskudt til weekenden 10.-11. september, men jubilæumsdagen markeres alligevel i både Folketinget og i Roskilde. Og TV 2 tager dig med til kongelig fejring fra fredag morgen og frem til klokken 13.00.

’Go’ morgen Danmark’ har fra klokken 6.35 fuldt fokus på dronning Margrethes regeringsjubilæum og samarbejder med TV 2s nyhedsredaktion om dagens store dækning, som sendes fra Go’-studiet i Tivoli i København.

Fra klokken 8.42 er Natasja Crone og Troels Mylenberg værter for formiddagens programmer ’Dronning i 50 år’. I panelet i Tivoli sidder blandt andre korrespondent Ulla Terkelsen, Berlingskes teateranmelder og kongehusekspert Jakob Steen Olsen, politisk kommentator Hans Engell, journalist og forfatter Thomas Larsen, der netop har udgivet en bog om dronningen, og tv-tilrettelægger Martin Sundstrøm, der står bag den roste TV 2-serie ‘Et liv som Dronning’.

Du kan følge markeringen af dronningens regeringsjubilæum på TV 2 og TV 2 PLAY, hvor du også kan se dokumentarserien ’Et liv som dronning’. (Foto: TV 2)

Du kan følge markeringen af dronningens regeringsjubilæum på TV 2 og TV 2 PLAY, hvor du også kan se dokumentarserien ’Et liv som dronning’. (Foto: TV 2)

Statsråd, reception i Folketinget og kranselægning
TV 2 sender også, når der klokken 9.30 er statsråd på Christiansborg Slot med deltagelse af både dronning Margrethe og kronprins Frederik. Et statsråd, som dermed holdes nøjagtigt 50 år efter dronning Margrethes første statsråd som dronning.

Klokken 10.00 fejres dronningens regeringsjubilæum ved en reception i Folketinget med deltagelse af den kongelige familie, og her transmitterer TV 2 blandt andet statsminister Mette Frederiksens tale til dronning Margrethe. Blandt TV 2s reportere i Folketinget er Anne Vig og Ditte Haue.

Efter fejringen i Folketinget tager dronning Margrethe og hendes familie toget til Roskilde. På 50-årsdagen for Frederik 9.’s død vil dronningen og hendes søster Benedikte lægge en krans på kongefamiliens gravsted ved Roskilde Domkirke. Prinsesse Anne-Marie er forhindret i at deltage, fordi hendes mand, ekskong Konstantin, er indlagt med corona. TV 2s reportere i Roskilde er Louise Wolff og Camilla Slyngborg.

Hele dækningen og transmissionen kan også ses på TV 2 PLAY. Her kan du også den nye dokumentarserie ’Et liv som dronning’, som netop har været sendt på TV 2.

--------

Læs også:
Dronningens smykker bærer skjulte budskaber og symboler, og nu fortæller hun om dem

I Riddersalen fik prinsesse Margrethe en væmmelig fornemmelse - to uger senere var hun dronning

 

Billede {0} af {1}