Intet er afgjort i formandskampen i Dansk Folkeparti, men blandt de fleste politiske iagttagere anses den nuværende næstformand, Morten Messerschmidt, for at være favorit. (Foto: Philip Davali / Ritzau Scanpix / TV 2)

Intet er afgjort i formandskampen i Dansk Folkeparti, men blandt de fleste politiske iagttagere anses den nuværende næstformand, Morten Messerschmidt, for at være favorit. (Foto: Philip Davali / Ritzau Scanpix / TV 2)

TV 2 NEWS går helt tæt på valget af ny formand for Dansk Folkeparti

Fredag debatterer formandskandidater i Dansk Folkeparti, og søndag vælger årsmødet ny formand. TV 2 NEWS tager seerne med hele vejen.

I Dansk Folkepartis første knap 25 år var partiet kendetegnet ved ro i baglandet, forudsigelige årsmøder og stensikre formandsvalg, men siden Europaparlamentsvalget og folketingsvalget i 2019 er roen og forudsigeligheden forsvundet.

Og søndag 23. januar 2022 sker kulminationen – eller den foreløbige kulmination – på en urolig periode, når partiet vælger ny formand ved årsmødet i MCH i Herning.

TV 2 NEWS har i de kommende dage stort fokus på formandsvalget i Dansk Folkeparti og har fredag inviteret formandskandidaterne til debat i programmet ’Formandskampen’ klokken 14.00. Søren Lippert leder debatten og spørger til både partiets fremtid og fremtiden for de kandidater, der taber formandskampen. Og så skal vi tæt på, hvilken politik et nyt Dansk Folkeparti vil bringe frem for at vinde danskerne tilbage.

Kun én gang tidligere i Dansk Folkepartis formandskamp – nemlig 16. januar – har der været debat mellem formandskandidaterne. Dengang var der fire deltagere, Morten Messerschmidt, Merete Dea Larsen, Martin Henriksen og Erik Høgh-Sørensen. Siden denne debat, der havde Hans Engell som ordstyrer, har Erik Høgh-Sørensen trukket sit kandidatur. (Foto: Philip Davali / Ritzau Scanpix / TV 2)

Kun én gang tidligere i Dansk Folkepartis formandskamp – nemlig 16. januar – har der været debat mellem formandskandidaterne. Dengang var der fire deltagere, Morten Messerschmidt, Merete Dea Larsen, Martin Henriksen og Erik Høgh-Sørensen. Siden denne debat, der havde Hans Engell som ordstyrer, har Erik Høgh-Sørensen trukket sit kandidatur. (Foto: Philip Davali / Ritzau Scanpix / TV 2)

Fremskudt NEWS-studie i Herning
Søndag formiddag sender NEWS direkte fra Dansk Folkepartis årsmøde flere gange, og søndag klokken 12.30 igangsættes eftermiddagens lange transmission, der indledes med den afgående formand, Kristian Thulesen Dahls, velkomst og tale.

NEWS etablerer fremskudt studie i Herning med Anne Vig som vært samt Hans Redder og Søs Marie Serup som politiske kommentatorer. Martin Harbo er redaktør på transmissionen, der først slutter, efter at partiets nye formand er valgt og har talt til årsmødet. TV 2 NEWS er også klar med interviews og analyser efter formandsvalget samt en specialudgave af ’Besserwisserne’.

- Dansk Folkeparti har i årtier været et af de mest betydningsfulde partier i dansk politik. Men nu befinder DF sig i en eksistentiel krise, og weekendens årsmøde bliver et afgørende øjeblik i partiets historie, siger TV 2s politiske redaktør, Hans Redder, og fortsætter:

- Kan en ny formand sætte en stopper for stridighederne, eller vil partiet knække midtover? Og hvilken politisk kurs skal Dansk Folkeparti i det hele taget have fremover? De spørgsmål bliver vi klogere på i de kommende dage.

Flere end 900 delegerede er tilmeldt Dansk Folkepartis årsmøde i Herning. De skal vælge formand blandt tre kandidater: Morten Messerschmidt, der af mange anses for at være favorit, samt Martin Henriksen og Merete Dea Larsen.

 

 

Seneste nyt

20. maj 2022

Rasmus Tantholdt vinder Publicistprisen 2022

Link til Rasmus Tantholdt vinder Publicistprisen 2022
20. maj 2022

TV 2 styrker sine tilgængelighedstilbud

Link til TV 2 styrker sine tilgængelighedstilbud
18. maj 2022

Naja Nielsen er nyt medlem af TV 2s bestyrelse

Link til Naja Nielsen er nyt medlem af TV 2s bestyrelse

Billede {0} af {1}