Slut med coronapressemøder med seertal, de fleste kun kan drømme om

Det var en tilfreds statsminister Mette Frederiksen, som onsdag 26. januar – foran mere end 1,2 millioner seere – gennemførte det foreløbig sidste coronapressemøde i Statsministeriet. (Foto: Mads Claus Rasmussen / Ritzau Scanpix / TV 2)

Det var en tilfreds statsminister Mette Frederiksen, som onsdag 26. januar – foran mere end 1,2 millioner seere – gennemførte det foreløbig sidste coronapressemøde i Statsministeriet. (Foto: Mads Claus Rasmussen / Ritzau Scanpix / TV 2)

Gennem knap to år er der tv-transmitteret - og samsendt på TV 2, TV 2 NEWS og DR1 - 25 coronapressemøder fra Statsministeriet med seertal på op til 2,9 millioner danskere.

Da statsminister Mette Frederiksen onsdag aften sluttede det coronapressemøde, der fjerner de fleste restriktioner fra 1. februar, og som – forhåbentlig – er det sidste coronapressemøde i lang tid, var det samtidig slutningen på en epoke med pressemøder med historisk høje seertal.

TV 2, TV 2 NEWS og DR1 har i alt transmitteret og samsendt 25 pressemøder fra Statsministeriet siden 6. marts 2020. 18 af disse pressemøder har haft millionseertal – ofte over 1,5 millioner seere og helt op til knap 2,9 millioner seere til det pressemøde, hvor flest så med. Der har ligeledes været høje seer- og trafiktal på TV 2 PLAY og TV2.DK.

Allermest set var dog dronning Margrethes tale til danskerne 17. marts 2020, hvor flere end 3,4 millioner danskere så med.

Der er dermed tale om seertal, som de fleste programredaktører, redaktionschefer og værter kun kan drømme om at komme i nærheden af…

Flertallet af pressemøder var mest set på TV 2-kanalerne
TV 2 har udarbejdet en liste over seningen af de 25 coronapressemøder i Statsministeriet i årene 2020-2022, som har været sendt på både TV 2, TV 2 NEWS og DR1. Det 26. pressemøde - minkpressemødet 4. november 2020 - blev alene sendt på DR1 og TV 2 NEWS, mens TV 2 hovedkanalen sendte amerikansk valg på dagen efter præsidentvalget i USA.

Seertallene til de 25 samsendte coronapressemøder er målt i det tidsrum, hvor alle tre kanaler sendte fra de pågældende pressemøder inklusive en periode med spørgsmål fra journalister. Se detaljerne i oversigten nederst i denne artikel.

16 af de pågældende 25 pressemøder var mest set på TV 2-kanalerne, mens ni af pressemøderne var mest set på DR1. For mange af transmissionerne var seerfordelingen dog tæt på 50/50.

Herudover har tv-kanalerne transmitteret fra talrige andre coronapressemøder – især fra Sundhedsministeriet – og coronabriefinger. Disse pressemøder er oftere blevet sendt i eftermiddagstimerne, og her lykkedes TV 2 og TV 2 NEWS hyppigst med at have flest seere.

Seneste nyt

Cathrine (1)
28. juni 2022

Ny kommunikationsdirektør til TV 2 – Cathrine Kier hentes til udvidet corporate afdeling

Ny kommunikationsdirektør til TV 2 – Cathrine Kier hentes til udvidet corporate afdeling
Kerrin Linde 001 (1)
24. juni 2022

TV 2 NEWS udpeger ny redaktionschef

TV 2 NEWS udpeger ny redaktionschef
Annedyrehauge Annestig (1)
23. juni 2022

Parter bag Media City Odense vil skabe ny medieby centralt i Odense

Parter bag Media City Odense vil skabe ny medieby centralt i Odense

Billede {0} af {1}