Sådan så vi sport i 2021: TV 2-familien var mest set, og TV 2 SPORT satte seerrekord

Europæisk fodbold fra Europa League og Conference League – med blandt andet FC København – er nogle af de sportsbegivenheder, der siden efteråret 2021 har kunnet ses på TV 2 SPORT, TV 2 SPORT X og TV 2 PLAY, og som har givet fremgang til TV 2-kanalerne. (Foto: Liselotte Sabroe / Ritzau Scanpix / TV 2)

Europæisk fodbold fra Europa League og Conference League – med blandt andet FC København – er nogle af de sportsbegivenheder, der siden efteråret 2021 har kunnet ses på TV 2 SPORT, TV 2 SPORT X og TV 2 PLAY, og som har givet fremgang til TV 2-kanalerne. (Foto: Liselotte Sabroe / Ritzau Scanpix / TV 2)

2021 var et stort og usædvanligt sportsår, hvor TV 2 – for en gangs skyld – ikke havde rettigheder til to af årets største sportsbegivenheder. Alligevel stod TV 2-kanalerne for knap 41 procent af danskernes samlede forbrug af tv-sport.

Da TV 2s sportsredaktion gik ind i 2021, var det med udsigt til masser af stor sport på TV 2 PLAY og TV 2s kanaler, herunder events som Tour de France på TV 2s hovedkanal og VM i kvinde- og herrehåndbold, som blev delt med DR.

Men for en gangs skyld kunne to af årets mest sete sportsbegivenheder – EM-fodboldslutrunden og OL i Tokyo – ikke følges på TV 2s platforme.

Alligevel var TV 2-kanalerne i 2021 det sted, hvor danskerne så klart mest sport og sportsnyheder på tv. Samtidig opnåede kanalen TV 2 SPORT sit hidtil stærkeste år med en seerandel på knap 2,5 procent – en fremgang fra 1,7 procent i det coronamagre sportsår 2020 og fra godt 2,3 procent i det hidtidige rekordår 2019.

TV 2s sportschef, Frederik Lauesen. (Foto: Jens Wognsen / TV 2)

TV 2s sportschef, Frederik Lauesen. (Foto: Jens Wognsen / TV 2)

- Vi er både glade og stolte over, at vi fortsat kan være danskernes foretrukne sted at se sport på trods af, at vi var på bænken både under EM-fodbold og OL, siger TV 2s sportschef, Frederik Lauesen og fortsætter:

- Jeg ser dette som en vigtig opbakning til det strategiskifte, vi har lavet, hvor sporten fremover betyder endnu mere – i 2021 med europæiske fodbold fra Europa League og Conference League med historisk mange deltagende danske hold. Det er også en strategi, der først kulminerer i år, når det danske herrelandshold i fodbold vender ”hjem” til TV 2. Men selvom oprustningen har drejet sig om fodbold, er vores succes i 2021 stadig bygget på en solid bund af vores kernerettigheder som tennis, badminton, cykling og ikke mindst håndbold. Og det glæder vi os også over.

Under VM-håndboldslutrunden i december satte TV 2 SPORT endda seerrekord med over 400.000 til kvindelandskampen mellem Sverige og Frankrig.

Han er tilfreds med, at TV 2 og TV 2 PLAY i de førstkommende år har rettigheder – alene eller sammen med andre – til alle de største sportsevents. Det gælder eksempelvis de kendte fodboldslutrunder frem til 2028, håndboldslutrunderne frem til 2026, OL i 2022 og 2024, Tour de France til og med 2025 og Danmarks fodboldlandskampe fra juni 2022 til sommeren 2028.

Dansk ligahåndbold har igen i 2021 været et stærkt aktiv for TV 2 og TV 2 SPORT. På billedet er det Odense Håndbolds Lois Abbingh. (Foto: Liselotte Sabroe / Ritzau Scanpix / TV 2)

Dansk ligahåndbold har igen i 2021 været et stærkt aktiv for TV 2 og TV 2 SPORT. På billedet er det Odense Håndbolds Lois Abbingh. (Foto: Liselotte Sabroe / Ritzau Scanpix / TV 2)

Sådan fordelte sportsseningen sig mellem TV 2, DR, NENT, Discovery og See

Sidste år stod TV 2s kanaler for 40,5 procent af danskernes sportssening på tv. Seningen af de mange sportsbegivenheder, som alene blev vist på TV 2 PLAY – herunder international fodbold og tennis, dansk ishockey mv. – er ikke med i opgørelsen.

DR’s kanaler stod for 30,6 procent af sportsseningen – og den voksende sportsandel til DR skete især med bidrag fra EM-fodbold, sommer-OL og årets to håndboldslutrunder.

Dermed har DR’s andel af sportsseningen for første gang i flere år overhalet NENT’s andel, som i 2021 blev på 19,7 procent. NENT havde i 2021 rettighederne til EM-fodbold sammen med DR.

Andelen for Discovery Networks blev på 6,7 procent. Discovery havde OL-rettighederne i 2021 sammen med DR. See (tidligere Xee) stod for 2,5 procent af sportsseningen sidste år.

Wimbledon-tennis var en af sportsbegivenhederne, som i 2021 – foruden på TV 2s tv-kanaler – fik masser af ekstra sendetid via de nye livekanaler på TV 2 PLAY. (Foto: TV 2)

Wimbledon-tennis var en af sportsbegivenhederne, som i 2021 – foruden på TV 2s tv-kanaler – fik masser af ekstra sendetid via de nye livekanaler på TV 2 PLAY. (Foto: TV 2)

Udvidet sportsdækning på TV 2 PLAY

Samtidig med at TV 2s tv-kanaler stod for mere end 40 procent af tv-sportsseningen i 2021, udvidede TV 2 sportsdækningen markant på TV 2 PLAY. TV 2 etablerede i forsommeren 15 ekstra live-kanaler på TV 2 PLAY, som hermed kunne transmittere endnu flere sportsbegivenheder.

- Vi har så meget sport i vores portefølje, at det ikke længere er nok ”kun” at have to sportskanaler. Derfor har vi store ambitioner om, at vores brugere på PLAY skal kunne se lige det, de vil, af vores rettigheder, også selvom vi ikke viser det på tv. Dermed bliver brugerne deres egen redaktør.

- Det projekt er kommet rigtigt godt fra start med de mange nye live-muligheder på PLAY, som desuden har en positiv effekt på salget af vores sportspakker på PLAY, siger Frederik Lauesen, der også glæder sig over vækst i trafikken på sport.tv2.dk.

Den udvidede sportsdækning på TV 2 PLAY handlede i 2021 især om international fodbold – spansk og italiensk klubfodbold samt Europa League- og Conference League-fodbold – international tennis fra ATP, WTA og Wimbledon, amerikansk basketball samt dansk sport, eksempelvis ishockey.

 

 

Billede {0} af {1}