Mary 50 år - vi fejrer Danmarks kronprinsesse

Kronprinsesse Marys 50-årsfødselsdag markeres på flere måder på TV 2 – blandt andet i et direkte show søndag 6. februar på TV 2 PLAY og TV 2. (Foto: Stine Heilmann)

Kronprinsesse Marys 50-årsfødselsdag markeres på flere måder på TV 2 – blandt andet i et direkte show søndag 6. februar på TV 2 PLAY og TV 2. (Foto: Stine Heilmann)

Stort, direkte fødselsdagsshow på TV 2 PLAY og TV 2 søndag 6. februar i anledning af kronprinsessens runde fødselsdag. Lise Rønne og Dar Salim er værter, og der er optakt fra klokken 19.45.

Kronprinsesse Mary fylder 50 år lørdag 5. februar 2022, og det fejrer TV 2 med et stort fødselsdagsshow for kronprinsessen, hendes familie og hele Danmark – direkte fra Vilhelm Lauritzen Terminalen i København søndag 6. februar klokken 20.00 – med optakt til showet fra klokken 19.45.

'Mary 50 år - vi fejrer Danmarks kronprinsesse' kan ses på TV 2 PLAY og TV 2, og det bliver en fejring, der sætter fokus på alt det, som kronprinsessen brænder for – med særlige gæster, festlige overraskelser og masser af musik:

- På TV 2 er vi utroligt glade for, at vi skal fejre kronprinsessens 50-årsfødselsdag. Vi ser frem til en helt særlig aften, der afspejler kronprinsessens store hjerte og stærke dedikation over for samfundets og verdens udsatte. Og ikke mindst hendes mod til at gå nye veje. Det bliver en aften fyldt med overraskelser og nok også rørende øjeblikke – ikke bare for kronprinsessen, men også for seerne. Efter endnu en lang, grå vinter trænger vi vist alle til at se frem til en god fest. Derfor glæder vi os ekstra meget over, at det nu er muligt at fejre kronprinsessens fødselsdag, siger Henriette Ladegaard-Pedersen, redaktør på TV 2.

Kæmpe respekt
Værterne denne aften er Lise Rønne og Dar Salim, der for første gang står på scenen sammen i et direkte show på TV 2. Og at det er for at hylde kronprinsesse Mary, gør det ekstra specielt for de to:

- Jeg har en kæmpe respekt for den måde, hvorpå kronprinsesse Mary benytter det vigtige talerør, hun har, til at gøre en forskel for nogle af vores mest udsatte. Mange af hendes mærkesager som at bekæmpe mobning og ensomhed og kampen for kvinder og pigers rettigheder mærker jeg selv dybt i maven, og jeg beundrer, hvordan kronprinsessen insisterer på at sætte fokus på, at vi alle skal have ret til at være, som vi er. At vi skal øve os på at behandle hinanden med respekt og medmenneskelighed. Det, tror jeg på, er med til at gøre verden til et bedre sted, og det glæder jeg mig meget til at sætte fokus på, når vi sammen skal fejre kronprinsessens runde fødselsdag, siger Lise Rønne.

- Jeg har altid haft stor respekt for kongehuset, og det var en stor ære at være vært for Hendes Majestæt Dronningens statsbesøg i Berlin sidste år. Det havde jeg aldrig troet, da jeg som ung dreng i Livgarden stod vagt foran Amalienborg. Dronningen har altid været god til at samle hele Danmark og få os alle sammen til at føle os som en del af fællesskabet, og den tradition viderefører kronprinsesse Mary på allerbedste vis. Hun er yderst kompetent, varm og hjertelig i alt, hvad hun foretager sig, og jeg er meget stolt over og glæder mig til være med til at fejre kronprinsesse Mary, siger Dar Salim.

Masser af musik til Mary
Ud over særligt inviterede gæster denne aften og festlige overraskelser vil der også være masser af musik at glæde sig til for både seerne, fødselaren og hendes familie. Musikken betyder noget helt særligt for både kronprinsessen og kronprinsen, og denne aften vil vi blandt andet kunne se Oh Land, Mattias Kolstrup og Det Kongelige Danske Musikkonservatoriums Børnekor på scenen. Det er STV Production, der står bag produktionen af det store, direkte fødselsdagsshow, og her er forberedelserne i fuld gang:

- Det er en stor ære at være med til at fejre kronprinsesse Marys fødselsdag på TV 2. I mange år har vi været heldige at følge kronprinsessens arbejde på rejser til verdens brændpunkter, og nu kan vi søndag 6. februar fortælle om den store forskel, kronprinsesse Mary gør for de mennesker, hun møder på sin vej - både i Danmark og resten af verden, siger Jonatan Jerichow, programdirektør hos STV Production.

Portrætprogrammet 'Mary – Kronprinsesse med hjertet' sendes mandag 31. januar på TV 2 PLAY og TV 2. (Foto: Lars H. Laursen / Aller / MEGA /TV 2)

Portrætprogrammet 'Mary – Kronprinsesse med hjertet' sendes mandag 31. januar på TV 2 PLAY og TV 2. (Foto: Lars H. Laursen / Aller / MEGA /TV 2)

'Mary - Kronprinsesse med hjertet'
Allerede mandag 31. januar kan seerne glæde sig til TV 2-programmet 'Mary - Kronprinsesse med hjertet', hvor kronprinsessens liv portrætteres gennem enestående arkivoptagelser. Programmet er produceret af Bermuda Production.

Også 'Go' morgen Danmark’ vil fra mandag 31. januar markere kronprinsesse Marys fødselsdag med forskellige indslag hele ugen, der omhandler netop kronprinsessen. Følg med på TV 2 PLAY og TV 2.

 

 

Seneste nyt

Året Der Gak 2022 6215
30. november 2022

Søs & Kirsten hyldet ved 'Året der gak 2022'

Søs & Kirsten hyldet ved 'Året der gak 2022'
DSC9057
28. november 2022

Nævn: TV 2 opfylder sine public service-forpligtelser

Nævn: TV 2 opfylder sine public service-forpligtelser
Framegrab 1
21. november 2022

TV 2 hypnotiserer fodboldfans tilbage til 1992

TV 2 hypnotiserer fodboldfans tilbage til 1992

Billede {0} af {1}