En af Danmarks bedste og mest respekterede fodboldeksperter kommer med på TV 2-holdet

Morten Bruun på job i MCH Arena i 2020 i forbindelse med superligakampen mellem FC Midtjylland og AGF. (Foto: Morten Kjær Gonzales / Ritzau Scanpix / TV 2)

Morten Bruun på job i MCH Arena i 2020 i forbindelse med superligakampen mellem FC Midtjylland og AGF. (Foto: Morten Kjær Gonzales / Ritzau Scanpix / TV 2)

14. januar 2022;
Af: Michael Hansen, TV 2 Kommunikation

Fra 1. februar 2022 er Morten Bruun fodboldekspert og -analytiker på TV 2, hvor han blandt andet skal være med til at følge Danmarks herrelandshold i fodbold.

En af Danmarks dygtigste og mest respekterede fodboldkommentatorer, den 56-årige Morten Bruun, skifter kanal og begynder 1. februar 2022 som fodboldekspert og -analytiker på TV 2s kanaler, TV 2 PLAY og TV2.DK.

Morten Bruun bliver fast mand på TV 2s ugentlige fodboldtransmissioner – fra Europa League og Conference League til Serie A og LaLiga.

- 2022 er også året, hvor Danmarks herrelandshold i fodbold kommer tilbage på TV 2s kanaler, og her bliver Morten Bruun ligeledes en central person i vores fodbolddækning. For TV 2 er målet, at landsholdet skal samle danskerne og være relevante – også når holdet ikke spiller. Og jeg er sikker på, at Mortens bidrag både vil løfte vores tv- og digitale dækning, siger Kristian Hyldgaard, kanalchef for TV 2 SPORT og TV 2 SPORT X, og fortsætter:

- Der kan ikke sættes en finger på Mortens faglighed, og han besidder en fantastisk evne til at tale direkte til både fodbold-feinschmeckeren og den almindeligt fodboldinteresserede. Herudover er han et decideret behageligt og sympatisk menneske, som også kan mærkes på den anden side af skærmen. Og derfor glæder jeg mig meget over, at han nu bliver en fast del af vores redaktion.

Morten Bruun har erfaring som professionel fodboldspiller i Silkeborg IF, og han fik 11 kampe på landsholdet og var blandt med under EM-triumfen i Sverige i 1992. Han har været superligatræner i Silkeborg og SønderjyskE, og siden 2000 har Morten Bruun været fodboldekspert og -analytiker hos DR og især Discovery. Han er uddannet journalist, har været pressechef i Silkeborg IF og skrevet flere fodboldbøger, senest ’Kampdag’ om de danske klubhold.

- I 2020 modtog Morten Bruun prisen for årets ’Årets Digitale Hit’ af Danske Sportsjournalister for sin hyldest til fodbolden og forenings-Danmark med hashtagget #herermitstadion, som opfordrede danskerne til at dele et billede af deres lokale stadion og en tilhørende historie. Det er endnu et godt billede på Mortens brede formidlingsevne, dedikation og hjerte i fodbolden, siger Kristian Hyldgaard.

Morten Bruun (i midten) bliver iført mikrofon i forbindelse med dækningen af en superligakamp i Hobro i sommeren 2020. (Foto: Ernst van Norde / Ritzau Scanpix / TV 2)

Morten Bruun (i midten) bliver iført mikrofon i forbindelse med dækningen af en superligakamp i Hobro i sommeren 2020. (Foto: Ernst van Norde / Ritzau Scanpix / TV 2)

Landsholdet og de store fodboldslutrunder kan ses på TV 2
Morten Bruun har i de seneste mange år fulgt og kommenteret de bedste danske fodboldklubber og Danmarks fodboldlandshold. Han har kommenteret flere EM- og VM-slutrunderne, senest i 2021, hvor han kommenterede Danmarks kampe. Morten Bruun har kommenteret 30 af Danmarks A-landskampe.

Fra juni 2022 – hvor Danmark deltager i UEFA Nations League – og seks år frem har TV 2 rettighederne til fodboldlandsholdet, ligesom TV 2 sammen med DR har rettighederne til VM-slutrunderne i 2022 og 2026 samt EM-slutrunderne i 2024 og 2028.

- Jeg ser frem til at blive en del af fodbolddækningen på TV 2. I vores land er der ikke noget, der samler os mere end fodboldlandsholdet. Sommeren 2021 var jo nærmest en åbenbaring for mange danskeres forhold til fodbold og landsholdet, og jeg glæder mig til at være med på landsholdets fortsatte rejse, siger Morten Bruun og fortsætter:

- Igennem de senere år har jeg oplevet, hvordan TV 2 har oprustet på fodboldfronten med mange rettigheder og med et friskt og ambitiøst team af medarbejdere, der er blevet bedre og bedre. De danske hold i de europæiske turneringer er klubfodboldens mest spændende opgaver, og den spanske liga er jo min gamle kærlighed. Den fulgte jeg tæt i mange år, og hvem vil ikke gerne kommentere Real Madrid og FC Barcelona?

Morten Bruuns første opgave for TV 2 bliver dækningen af LaLiga i weekenden 5.-6. februar, hvor opgøret mellem FC Barcelona og Atlético Madrid kommer på skærmen. Morten Bruun deltager ligeledes i dækningen af de kommende knockout-kampe i Europa League og Conference League, som fortsætter torsdag 17. februar, og hvor der stadig er tre danske hold med i turneringerne.

Billede {0} af {1}