EM i håndbold: Vi spiller for hele Danmark

Det danske herrelandshold er regerende dobbelte verdensmestre i håndbold, men har ikke vundet europamesterskabet i 10 år. Nu er det tid til EM i Ungarn og Slovakiet. Er det til denne slutrunde, at det vil lykkes Nikolaj Jacobsens hold at vinde EM-guld igen for Danmark? Glæd dig til EM i håndbold fra 13. til 30. januar på TV 2 PLAY, TV 2, TV 2 SPORT, TV 2 SPORT X og TV2.DK.

Danmark er blandt favoritterne til EM, men er endt i en svær gruppe med Slovenien, Nordmakedonien og Montenegro. Det danske hold skal spille det indledende gruppespil i Debrecen i Ungarn.

Optakten til slutrunden har for Danmark, ligesom for mange af de andre deltagende nationer, været omtumlet og præget af corona, men mon ikke Nikolaj Jacobsens hold har lagt problemerne bag sig og er fuldstændigt klar, når de løber på banen i Ungarn?

Landsholdsspiller Rasmus Lauge vendte i weekenden - med succes - tilbage til landsholdet, som spillede testkamp mod Norge og vandt overbevisende. (Foto: TV 2)

Landsholdsspiller Rasmus Lauge vendte i weekenden - med succes - tilbage til landsholdet, som spillede testkamp mod Norge og vandt overbevisende. (Foto: TV 2)

Anders Eggert ny ekspert
Til trods for at EM i håndbold bliver afholdt i coronaens skygge, ændrer det ikke ved, at EM kommer til at fylde en hel masse på TV 2, TV 2 SPORT og TV 2 SPORT X samt ikke mindst på TV 2 PLAY, hvor man vil kunne se samtlige EM-kampe. Derudover bliver EM dækket massivt på sport.tv2.dk og TV 2s sociale medier. Og EM er da også et af årets helt store højdepunkter for de folk på TV 2, der dækker håndbold.

- Mine forventninger til EM er høje. Både til det danske landsholds resultat og til TV 2 SPORTs præstationer. Vi dækker håndbold hver dag hele året, så vi har det under huden, og vi topper hver december og januar. Det er vores højtider. Vi glæder os, siger John Jäger, chefredaktør på TV 2 SPORT og i spidsen for TV 2s dækning af håndbold.

Han fortsætter:

- Vi prøver altid at fastholde en masse af det gode og velkendte - og så lægge lidt nyt til hvert år. Denne gang vil jeg fremhæve, at vi har Anders Eggert med. Han skal stå i studiet sammen med Morten Ankerdal og Claus Møller Jakobsen, siger John Jäger.

Bent Nyegaard og Thomas Kristensen - her på kommentatoropgave i en dansk håndboldhal - har deres sidste slutrunde sammen under det kommende EM i herrehåndbold. (Foto: TV 2)

Bent Nyegaard og Thomas Kristensen - her på kommentatoropgave i en dansk håndboldhal - har deres sidste slutrunde sammen under det kommende EM i herrehåndbold. (Foto: TV 2)

Farvel til legendarisk kommentatorduo
EM i Ungarn og Slovakiet er den sidste store håndbold-slutrunde med seerfavoritterne Thomas Kristensen og Bent Nyegaard sammen i kommentatorboksen under Danmarks kampe. Dermed slutter et kapitel i den danske tv-historie.

- Jeg glæder mig over, at vi har kunnet skrue det sådan sammen, at vi kan sige pænt farvel til den fantastiske duo. Det er sjældent, at det er muligt. Jeg håber, at alle seerne vil nyde dem til en sidste slutrunde. De har gjort det fremragende i årevis. Jeg er faktisk stolt over at have været deres chef i så mange år, siger John Jäger.

Udover holdet nede ved slutrunden, der som nævnt består af Morten Ankerdal, Claus Møller Jakobsen, Anders Eggert og den garvede kommentator-duo Thomas Kristensen og Bent Nyegaard, er der også et studie i Odense med Stine Bjerre Mortensen og Daniel Svensson. Også håndboldeksperter som Peter Bruun Jørgensen, Rasmus Boysen og Nikolaj Krickau m.fl. er med og kommenterer kampe undervejs.

Vejen fra foreningsliv til landshold
I forbindelse med EM 2022 er der blevet lavet en speciel trailer og kampagne af TV 2 Kommunikation og Marketing, der handler om vejen fra foreningsliv til landshold, og om at der ikke ville være noget landshold uden alle de frivillige ude i klubberne. Det er noget, der ligger John Jäger meget på sinde:

- Al ære og kredit til mine dygtige kolleger på TV 2 Marketing. Jeg er vild med EM-traileren. Jeg er nemlig selv frivillig i en håndboldklub, og derfor rammer det mig lige i hjertekulen, hvordan den beskriver, at det er de frivilliges triumf, når Danmark vinder guld. Det er alle de mange mennesker, som lægger deres fritid i de små og store haller i hele landet, som står bag, at Danmark kan tage medaljer igen og igen. Det er bare smukt, siger John Jäger.

 

 

Seneste nyt

11. maj 2022

Folkeafstemning om forsvarsforbeholdet: TV 2 NEWS og Radio4 samler politikere og eksperter til stor debat i Aarhus

Link til Folkeafstemning om forsvarsforbeholdet: TV 2 NEWS og Radio4 samler politikere og eksperter til stor debat i Aarhus
03. maj 2022

TV 2 Dokumentar afslører vold og krænkelser på Herlufsholm

Link til TV 2 Dokumentar afslører vold og krænkelser på Herlufsholm
02. maj 2022

TV 2 og TV 2 Regionerne udvider samarbejdet på streaming

Link til TV 2 og TV 2 Regionerne udvider samarbejdet på streaming

Billede {0} af {1}