Ask Rostrup stopper som NEWS-chef – bliver i stedet vært på kanalen

Ask Rostrup stopper som TV 2 NEWS' chefredaktør og bliver i stedet vært på kanalen. (Foto: Claus Troelsgaard / TV 2)

Ask Rostrup stopper som TV 2 NEWS' chefredaktør og bliver i stedet vært på kanalen. (Foto: Claus Troelsgaard / TV 2)

Ask Rostrup forlader efter eget ønske chefredaktørstillingen på NEWS, fordi han ikke trives i jobbet. ”Det er den sværeste beslutning, jeg nogensinde har taget i mit arbejdsliv”, siger han.

Efter blot trekvart år som chefredaktør på TV 2 NEWS forlader Ask Rostrup efter eget ønske stillingen som NEWS-chef. Han forlader dog hverken NEWS eller TV 2, men bliver i stedet vært på TV 2 NEWS’ nyhedsflade og på det politiske magasin ’Besserwisserne’.

- At forlade chefredaktørjobbet på NEWS er den sværeste beslutning, jeg nogensinde har taget i mit arbejdsliv, men jeg må konstatere, at jeg ganske enkelt ikke kan få mit hoved rundt om jobbet. Jeg troede, at det ville blive det bedste nogensinde, men i dag må jeg indse, at jeg simpelthen ikke trives. Jeg har derfor valgt at forlade jobbet i spidsen for en kanal, jeg i dén grad tror på som fremtiden for uafhængig og troværdig tv-nyhedsformidling, siger Ask Rostrup, der også roser både medarbejderne på NEWS og sine chefkolleger.

Ask Rostrup kom til TV 2 NEWS i april 2021 efter en karriere, hvor han blandt andet har været nyhedschef på Berlingske, chefredaktør på metroXpress, politisk redaktør og leder af DR’s Christiansborg-redaktion samt vært på TV Avisen, ’Langt fra Borgen’ og en række valgprogrammer. Og nu vender han tilbage til værtsjobbet på tv.

- Jeg er virkelig glad for at have min daglige gang og mit virke på TV 2 og NEWS, og jeg har aftalt med Ulla Pors, at jeg hen over den næste måned bliver trænet som NEWS-vært. Det er jeg meget taknemmelig over, og jeg glæder mig vildt til at blive en del af værtsholdet på NEWS, siger Ask Rostrup.

TV 2s nyhedsdirektør, Ulla Pors. (Foto: Henrik Ohsten / TV 2)

TV 2s nyhedsdirektør, Ulla Pors. (Foto: Henrik Ohsten / TV 2)

Med nyhedsjournalistik som omdrejningspunkt
TV 2s nyhedsdirektør, Ulla Pors, ærgrer sig naturligvis over, at Ask Rostrup ikke kunne finde tilbage til chefrollen, men det er, siger hun, jo en helt ærlig sag for en dygtig journalist hellere at ville være mere aktiv i journalistrollen. Hun glæder sig over at få ham med på kanalens hold af dygtige værter.

- Med Ask tilbage i værtsrollen får vi én af Danmarks mest markante politiske tv-journalister på skærmen hos NEWS, og det er et kæmpe plus for os. Det er den gode nyhed både for seerne og for os på TV 2. Ask har haft nyhedsjournalistik som omdrejningspunkt i hele sit virke som journalist de seneste 30 år. Han har en enorm viden om samfundsforhold og i særdeles om dansk politik, og han brænder for at klæde danskerne på til at deltage i debatter og demokrati, siger Ulla Pors.

Foruden TV 2 NEWS’ nyhedsflade bliver Ask Rostrup vært på kanalens politiske magasin fredag aften, ’Besserwisserne’. Her afløser han til februar Katrine Hertz Mortensen, der stopper på NEWS efter at have fået nyt job som kommunikationsdirektør i biotech-virksomheden Evaxion.

Ulla Pors står selv i spidsen for NEWS sammen med kanalens ledelseshold, indtil en ny chefredaktør for kanalen er fundet.

 

 

Seneste nyt

21. januar 2022

TV 2s hovedkanal i top med flest nomineringer til Tvprisen 2022

Link til TV 2s hovedkanal i top med flest nomineringer til Tvprisen 2022
21. januar 2022

Mary 50 år - vi fejrer Danmarks kronprinsesse

Link til Mary 50 år - vi fejrer Danmarks kronprinsesse
20. januar 2022

TV 2 NEWS går helt tæt på valget af ny formand for Dansk Folkeparti

Link til TV 2 NEWS går helt tæt på valget af ny formand for Dansk Folkeparti

Billede {0} af {1}