- Ja, TV 2 har haft en seksualiseret kultur, som vi er i gang med at gøre op med

TV 2s administrerende direktør, Anne Engdal Stig Christensen. (Foto: Miklos Szabo / TV 2)

TV 2s administrerende direktør, Anne Engdal Stig Christensen. (Foto: Miklos Szabo / TV 2)

Ekstra Bladet bringer tirsdag aften en artikel, som viser, at der har været en seksualiseret kultur på TV 2. Anne Engdal Stig Christensen beklager.

Ekstra Bladet bringer tirsdag aften en artikel, som handler om begivenheder, der fandt sted på et seminar for dele af TV 2s indholdsorganisation i november 2017 - et seminar om tv-indhold til den unge målgruppe. Begivenhederne er med til at tegne et billede af en seksualiseret kultur, som har præget TV 2.

Som Ekstra Bladet skriver, var der tale om et seminar med spisning og fest, som daværende indholdsdirektør Anne Engdal Stig Christensen inviterede til med en tale, der indeholdt en upassende bemærkning. På seminaret blev der uddelt goodiebags til deltagerne, og heri lå blandt andet et kondom. Disse var inddelt i farver til gruppearbejde, så man på den måde kunne finde sin gruppe.

- Ved starten af seminaret sagde jeg nogle upassende bemærkninger i min indledende tale, og det var forkert af mig. Det var naturligvis en ironisk kommentar møntet på mig selv, men det var forkert, og jeg beklager det. Også de omtalte goodiebags indeholdende et kondom var selvfølgelig tosset og forkert. Det var skævt dengang, og det er skævt i dag. Jeg ville ønske, at jeg havde nået at kontrollere det og stoppe det, men det gjorde jeg ikke. Kondomerne skulle aldrig have været i de poser, men det kan jeg ikke ændre på nu, siger administrerende direktør Anne Engdal Stig Christensen og fortsætter:

- TV 2 og dermed også jeg selv har været en del af en seksualiseret kultur, en festkultur med meget alkohol og en bramfri tone. Det hér eksempel viser, hvorfor det er nødvendigt, at vi er i gang med at gøre op med denne del af TV 2s kultur.

”Vi skal blive i læringen for at kunne ændre kulturen”

TV 2-direktøren siger, at eksemplerne fra seminaret i 2017 er uheldige og viser nødvendigheden af, at TV 2 har taget grundlæggende fat på arbejdet for en sund kultur med en advokatundersøgelse uden tidsbegrænsning og et omfattende kulturarbejde i hele koncernen. En lang række tiltag er allerede igangsat, og kulturarbejdet fortsætter de kommende år.

- På bagkant af dokumentaren ’MeToo: Sexisme bag skærmen’ bliver vi i disse uger mødt af begivenheder og eksempler på, at vi har haft en usund kultur. De eksempler skal vi turde tale om, og vi skal lære af dem. Vi skal blive i læringen for at kunne ændre kulturen, for målet er klart: Vi skal skabe en tryg arbejdsplads med rum til tillidsfuld dialog, og det arbejde står øverst på min dagsorden, siger Anne Engdal Stig Christensen.

Kæmper for en tryg arbejdsplads

Anne Engdal Stig Christensen har siden eftersommeren 2020 sat fuldt tryk på arbejdet med at forandre den usunde del af TV 2s kultur, som har præget stationen gennem lange perioder.

- Jeg vil kæmpe for ligestillingen og for, at TV 2 er en tryg arbejdsplads, hvor dialog og samarbejde altid foregår i et tillidsfuldt miljø. Jeg har sat gang i en stor kulturændring på TV 2, og jeg påtager mig ansvaret for at skabe en tryg arbejdsplads, hvor der bliver ryddet op i kulturen. Det er min topprioritet, siger Anne Engdal Stig Christensen og fortsætter:

- Det er den rejse, vi er på lige nu, og dén rejse fortsætter, fordi vi både har en masse refleksion på alle niveauer i vores organisation, og fordi vi er i gang med læring og uddannelse om, hvordan strukturer og opførsel har bidraget til manglende tillid og tryghed.

- Sproget, tonen og den måde, vi taler til hinanden på, er nogle af de ting, vi har taget fat på. På TV 2 skal vi – og det gælder også mig selv – være mere bevidste om både den hårde tone og forkert sprogbrug, og herudover skal vi have brudt endegyldigt med krænkelseskultur, tavshedskultur og en seksualiseret kultur, siger Anne Engdal Stig Christensen.

 

 

Seneste nyt

25. maj 2022

Tilbage på TV 2: Hjulmand udtog landsholdet – live fra Kvægtorvet

Link til Tilbage på TV 2: Hjulmand udtog landsholdet – live fra Kvægtorvet
25. maj 2022

De er tilbage. Se UEFA Nations League på TV 2 og TV 2 PLAY

Link til De er tilbage. Se UEFA Nations League på TV 2 og TV 2 PLAY
23. maj 2022

Medieaftale er et hårdt slag mod TV 2

Link til Medieaftale er et hårdt slag mod TV 2

Billede {0} af {1}