'Et liv som dronning' - ny dokumentarserie i fire afsnit

Fra 'Et liv som dronning', som har premiere på TV 2 og TV 2 PLAY mandag 20. december. (Foto: Tiki Media / TV 2)

Fra 'Et liv som dronning', som har premiere på TV 2 og TV 2 PLAY mandag 20. december. (Foto: Tiki Media / TV 2)

Premiere mandag 20. december på TV 2 PLAY og TV 2 - afsnit ét og to på TV 2 PLAY samme dag.

'Et liv som dronning' er en ny dokumentarserie i fire afsnit, hvor H.M. Dronningen ser tilbage på sit livs største øjeblikke og mindes nogle af de mennesker, der har betydet allermest igennem hendes 50 år som regent. Serien er inddelt i temaer: Arven, Kærligheden, Folket og Livskunsten. Serien sendes i anledning af Dronningens 50 års jubilæum som regent.

Hvordan er det at vokse op til et liv som dronning? Hvordan fandt Dronningen sit livs kærlighed? Hvordan bevarer Dronningen kontakten til danskerne? Og hvordan udlever man sine drømme, når man er dronning?

I den nye dokumentarserie 'Et liv som dronning' har Dronningen givet interviews på fire forskellige lokationer, som har haft særlig betydning for de temaer, serien omhandler. Optagelserne har fundet sted på Amalienborg, Fredensborg Slot, Kongeskibet Dannebrog og Marselisborg Slot. Dronningen har givet filmholdet adgang til og fremvist vigtige lokaler, genstande og kunstværker. I serien genser og kommenterer Dronningen filmklip fra sit liv samtidig med, at hun ser dem.

Nyhedsbrevet Om TV 2 vil senere fortælle om de øvrige programmer og transmissioner, som sendes i anledning af det kommende regentjubilæum.

Fra 'Et liv som dronning'. (Foto: Tiki Media / TV 2)

Fra 'Et liv som dronning'. (Foto: Tiki Media / TV 2)

De fire afsnit - afsnit 1: Arven
I første afsnit fortæller Dronningen om, hvor svært det var at være barn i offentlighedens søgelys, om tabet af sin elskede far og om at skulle leve op til alles forventninger om at blive et nationalt samlingspunkt. Hun fortæller også ærligt om sin passion for arkæologi, som blev fravalgt til fordel for en skæbne som tronfølger. Første afsnit er optaget på Amalienborg.

Afsnit 2: Kærligheden
I andet afsnit handler det om forelskelsen i Prins Henrik og deres tidlige, hemmelige møder. Men også om, hvordan Dronningen var parat til at afbryde forholdet, hvis Prins Henrik ikke blev godkendt af hendes forældre. Dronningen fortæller åbent om, hvordan Prins Henrik blev hendes vigtigste støtte igennem hele livet, og hvordan hun håndterede tabet af sin ægtemand. Optagelserne finder sted på Fredensborg Slot, der også dannede rammen for Dronningens og Prins Henriks bryllupsfest.

Afsnit 3: Folket
Tredje afsnit foregår på Kongeskibet Dannebrog, hvor Dronningen fortæller om kærligheden til Danmark og tankerne bag nogle af de mest kendte nytårstaler til danskerne. Vi hører også fortællingen om, hvordan det var at blive dronning i en tid, hvor kongehuset ikke var så populært, som det er i dag, og om rejsen mod den store folkelige opbakning, som Dronningen oplever i dag.

Afsnit 4: Livskunsten
Fjerde og sidste afsnit handler om at håndtere livet, finde sig selv og turde følge sine drømme. Dronningen fortæller på Marselisborg Slot, hvordan hun opdagede sin kunstneriske side, og hvordan forholdet til den verdenskendte forfatter Tolkien førte til, at hun turde springe ud som offentlig kunstner - trods risikoen for kritik.

I programmerne medvirker blandt andre Birgitta Hillingsø, Bente Scavenius og de tidligere statsministre Anders Fogh Rasmussen og Helle Thorning-Schmidt.

Ansvarshavende TV 2-redaktør er Henriette Ladegaard-Pedersen, og serien er produceret af Tiki Media under ledelse af producent Lars Feldballe og redaktionschef Martin Sundstrøm, der har gennemført interview og reportage-optagelser med dronningen mellem maj og august 2021.

'Et liv som dronning' har premiere mandag 20. december på TV 2 PLAY og TV 2.

Billede {0} af {1}