Dommerne i 'X Factor' 2022 er Martin Jensen, Kwamie Liv og Thomas Blachman. (Foto:  Jes Larsen / TV 2)

Dommerne i 'X Factor' 2022 er Martin Jensen, Kwamie Liv og Thomas Blachman. (Foto: Jes Larsen / TV 2)

Én ting kommer til at ændre alting i 'X Factor' 2022 på TV 2

TV 2 har som det første land i verden fået godkendelse til at ændre en særlig del af ’X Factor’-formatet. ”Vi glæder os helt vildt til at se, hvad det kommer til at betyde for konkurrencen og for programmerne i det hele taget”, siger underholdningsredaktør.

Når 'X Factor' 2022 får premiere på TV 2 PLAY og TV 2 lørdag 1. januar, bliver langt fra alt, som det plejer at være. For første gang i 'X Factor's internationale historie bliver programformatet ændret i Danmark, så én ting kommer til at ændre alting: Dommerne får ikke længere en kategori tildelt inden liveshows, men skal i stedet repræsentere én deltager fra hver af de tre kategorier: De unge, 23+ og grupper.

Ændring efter auditions
De tre første programmer er som altid auditions, og de foregår som hidtil. Men herefter kommer den store ændring. For hvor dommerne tidligere har fået tildelt en kategori efter auditions, skal de nu i stedet for mødes og blive enige om, hvilke deltagere fra hver kategori de tager med sig videre.

Er der en deltager, de alle tre er interesserede i, er det op til dommerne selv at blive enige om, hvem der får lov til at tage deltageren med videre.

De tre dommere i arbejde under 'X Factor'-audition i Aarhus. (Foto: Lasse Lagoni / TV 2)

De tre dommere i arbejde under 'X Factor'-audition i Aarhus. (Foto: Lasse Lagoni / TV 2)

Fra fem til seks stole
Ændringen betyder også, at den klassiske '5 Chair Challenge' bliver erstattet med '6 Chair Challenge'.

Tre fredage i træk skal de tre dommere sortere halvdelen af deres udvalgte deltagere fra i deres egen '6 Chair Challenge'. Videre til bootcamp har de tre dommere to deltagere med fra hver kategori, og til sidst har dommerne kun én deltager fra hver kategori med videre til liveshows.
Hos TV 2 er der stor begejstring for den nye formatændring:

- Vi har i et stykke tid ønsket os at ændre på den måde, dommerne får fordelt artister og grupper på, men den slags er ikke bare lige til med et internationalt format som 'X Factor'. Nu har vi som det første land i verden fået godkendelse til at ændre den del af formatet, og vi glæder os helt vildt til at se, hvad det kommer til at betyde for konkurrencen og for programmerne i det hele taget, siger underholdningsredaktør Dorte Borregaard, TV 2.

Ny dommertrio i år
Det er fjerde gang, TV 2 står bag 'X Factor'. Dommer Thomas Blachman har været med i alle sæsoner på TV 2, dommer Martin Jensen er klar til sin anden sæson, mens Kwamie Liv er ny dommer fra denne sæson. Sofie Linde er tilbage i værtsrollen og klar til sjette sæson som vært på 'X Factor', efter hun var på barsel i seneste sæson.

Følg med på xfactor.tv2.dk
#xfactortv2

Billede {0} af {1}