VM i håndbold - et julemirakel i Spanien?

I dagene 2.-19. december er det tid til verdensmesterskabet i håndbold. Den store begivenhed bliver denne gang afholdt i Spanien, og TV 2 er med og dækker VM massivt. Følg med på TV 2 PLAY, TV 2, TV 2 SPORT, TV 2 SPORT X og TV2.DK.

Den står ikke kun på gløgg, julekalender og kravlenisser i de danske stuer i december, for der er VM i håndbold for kvinder, og Danmark er med!

VM bliver spillet i byerne Llíria, Torrevieja, Castelló og Granollers i Spanien, og Danmarks indledende gruppe ser overkommelig ud. De danske kvinder er nemlig kommet i gruppe med Sydkorea, Tunesien og Congo - tre nationer, som de danske håndboldkvinder burde kunne bide skeer med. Kan Jesper Jensen og de danske håndboldkvinder skabe et julemirakel til VM i Spanien? Følg det danske landshold, når bolden flyver igen til VM i Spanien.

Kathrine Heindahl i kamp for Danmark. (Foto: Jan Christensen / DHF / TV 2)

Både garvede og nye folk

VM i håndbold er et af årets store højdepunkter for alle de mange danskere, der sætter pris på det nervepirrende og fysisk hårde spil. Og det er det også for de medarbejdere på TV 2, der dækker mesterskabet.

TV 2 SPORT stiller i en stærk opstilling til slutrunden med garvede folk som Stine Bjerre Mortensen, Morten Ankerdal, Peter Bruun Jørgensen, Bent Nyegaard, Lærke Møller, Jonas Nyhøj, Heidi Møller Eskildsen og Michael Stærke. De får følgeskab af de nye folk, Kasper Christensen, der er træner i Herning-Ikast, samt de to erfarne håndboldspillere Sofie Bæk og Lotte Grigel.

Tror på medaljer til Danmark

En af dem, der er klar på skærmen og ved mikrofonen under VM, er TV 2s håndboldekspert og kommentator Peter Bruun Jørgensen. Han glæder sig – og tror på Danmark:

- Jeg har store forventninger til VM. Danmark har fået en god lodtrækning, fordi vi undgår Norge og Frankrig helt frem til semifinalen. Jeg tror på medaljer til Danmark. Det er et dansk hold uden en lysende stjerne, men hvor kollektivet og sammenholdet er styrken. Rammer Danmark sit topniveau, bliver det minimum bronze, siger Peter Bruun Jørgensen og fortsætter:

- Det er små ting, der afgør, hvor langt Danmark når. Kontraspillet skal være skarpt, så Danmark kan få nogle lette mål. Samtidig tror jeg, at syv-mod-seks-spillet bliver et vigtigt dansk våben. Endelig bliver det mentale helt afgørende for Danmark. Mod til at vinde og til ikke være bange for at tabe, siger Peter Bruun Jørgensen.

Landsholdsspiller Mia Rej fotograferet i kamp for Danmark under et tidligere Golden League-stævne. (Foto: Jan Christensen / DHF / TV 2)

Landsholdsspiller Mia Rej fotograferet i kamp for Danmark under et tidligere Golden League-stævne. (Foto: Jan Christensen / DHF / TV 2)

VM - en farverig slutrunde

Ud over at de danske håndboldfans kan glæde sig til at opleve noget ypperligt håndbold – forhåbentlig også fra Danmark – er der en anden skøn ting ved VM. Den store diversitet i nationer og spillestil:

- I alt kan vi forvente et farverigt VM med en del mindre nationer fra Sydamerika, Asien og Afrika, der spiller anderledes håndbold. De får nok store klø, men viser samtidig glæden ved håndboldspillet. Norge og Frankrig er mine favoritter til VM-titlen, og efter dem ligger en stor gruppe med Danmark, Ungarn, Rusland, Sverige, Holland, siger Peter Bruun Jørgensen.

Se trailer for VM-håndbold herunder.

Billede {0} af {1}