TV 2 ECHO-dokumentar: 'Må jeg være mor?'

Fra TV 2 PLAY-serien ’Må jeg være mor?’ ses (fra venstre) Marie, Christina, Marlene, Fie, Line, Eva og Zenia. (Foto: TV 2)

Fra TV 2 PLAY-serien ’Må jeg være mor?’ ses (fra venstre) Marie, Christina, Marlene, Fie, Line, Eva og Zenia. (Foto: TV 2)

Hvem bestemmer, om en mor er god nok? Og hvem skal definere, hvad rigtigt moderskab er? TV 2 ECHO sætter fokus på begrebet mom-shaming, når redaktionen gennem et år har fulgt syv kvinder for at blive klogere på moderskabet anno 2021.

Tirsdag 9. november 2021 har de to første af i alt seks afsnit af TV 2 ECHOs 'Må jeg være mor?' premiere på TV 2 PLAY. Her følger vi syv kvinder, Eva, Zenia, Christina, Line, Marlene, Fie og Marie, der alle kæmper mod udskamning for den måde, de er mødre på.

Gør op med fordommene
- I ’Må jeg være mor?’ står syv mødre i spidsen for en udvikling og for en klar holdning: De står op for deres ret til at være mødre på deres egen måde. Der er en tilbøjelighed til, at mødre ikke ses som mennesker, men som en rolle, andre føler, de er i deres gode ret til at udskamme. Og den tendens vil de syv mødre gerne gøre op med, siger Mathilde Fruergaard, udviklingsredaktør hos TV 2 ECHO.

De syv kvinder
Eva har været spastisk lammet hele livet og har en datter på to år, men hun blev af en jordemor frarådet at blive gravid. Nu kæmper hun for at bevise, at spastisk lammede også kan være mødre.

Zenia på 19 år har haft en lidt rodet barndom, hvilket gør, at kommunen holder øje med hende som nybagt alenemor. Hun kæmper for at skabe det bedste liv for sit nyfødte barn og sig selv.

Christina er mor til to drenge. Hun har nogle psykiske problemer, der gør, at det er svært for hende at opretholde de samfundsnormer, der er til mødre.

Line kæmper med at blive gravid og skal have hjælp til det, men oplever at blive afvist af det offentlige, fordi hun har et BMI over 25.

Marlene har en sjælden kræftsygdom, og lægerne frarådede hende at blive gravid. Det valgte hun at trodse, hvilket sidenhen har skabt bekymring hos familie og venner. For er det smart at sætte et barn i verden, når hun i princippet ikke ved, hvor lang tid hun har igen?

Fie har haft en hård barndom, der har sat sine spor i voksenlivet. Hun forsøger at gøre op med en kriminel fortid og kæmper nu mod systemet og kommunens underretninger for at bevise sit værd som mor.

Marie er folketingspolitiker på Christiansborg. Hun valgte at komme tilbage til sit arbejde som politiker med sin datter på armen efter to måneders barsel. En beslutning, hun skal forsvare vidt og bredt.

Vi skal hylde alle mødre
Se med på TV 2 PLAY fra 9. november, når de syv mødre gør op med de fordomme, der bliver mødt af:

- 'Må jeg være mor?' skal hylde alle mødre! Intet mindre. Der er mange måder at være mor på i 2021, så nu er tiden rigtig til at gå ind i en ny debat om moderrollen. I virkeligheden er det jo et mirakel at blive mor. Derfor er det også skræmmende, i hvor høj grad andre føler, de er i deres gode ret til at kommentere på andre mødres valg, siger Mathilde Fruergaard.

 

Seneste nyt

11. maj 2022

Folkeafstemning om forsvarsforbeholdet: TV 2 NEWS og Radio4 samler politikere og eksperter til stor debat i Aarhus

Link til Folkeafstemning om forsvarsforbeholdet: TV 2 NEWS og Radio4 samler politikere og eksperter til stor debat i Aarhus
03. maj 2022

TV 2 Dokumentar afslører vold og krænkelser på Herlufsholm

Link til TV 2 Dokumentar afslører vold og krænkelser på Herlufsholm
02. maj 2022

TV 2 og TV 2 Regionerne udvider samarbejdet på streaming

Link til TV 2 og TV 2 Regionerne udvider samarbejdet på streaming

Billede {0} af {1}