Nyt indsamlingsprogram hjælper 6.357 udsatte børn med ind i fællesskabet

Melvin Kakooza var vært for 'Alle vores børn - side om side', der blev sendt direkte fra Rødovre Hallen. (Foto: Per Arnesen / TV 2)

Melvin Kakooza var vært for 'Alle vores børn - side om side', der blev sendt direkte fra Rødovre Hallen. (Foto: Per Arnesen / TV 2)

28. november 2021;
Af: Michael Hansen, TV 2 Kommunikation

Danskerne bakkede flot op om udsatte børn og deres familier, da TV 2 søndag aften sendte det nye indsamlingsprogram ’Alle vores børn – side om side’. I de kommende uger fortsætter ’Alle vores børn’-indsamlingen hos ’Go’ morgen Danmark’ – nu til julehjælp til børnefamilier i udsatte positioner.

Det blev både bevægende og gribende, da Fodboldfonden, Røde Kors og TV 2 søndag aften for første gang sendte indsamlingsprogrammet ’Alle vores børn – side om side’ med Melvin Kakooza som vært. I løbet af det to timer lange program gav danskerne samtidig en flot opbakning til børn i udsatte positioner.

Da programmet sluttede, var der i alt indsamlet 9.040.262 kroner, og det vil hjælpe 6.357 danske børn i udsatte positioner. Læs mere om, hvad de indsamlede penge går til.

- Det har været helt fantastisk at se Danmark samles om denne vigtige sag her til aften. Vi er i Fodboldfonden både stolte og beærede over at have været initiativtager til dette og, mest af alt, helt konkret at kunne hjælpe en masse børn der har brug for det, siger Stine Schmeichel, Fodboldfonden.

Bag Fodboldfonden står hustruerne til nogle af Danmarks store landsholdsprofiler i fodbold, Stine Schmeichel, Michelle Delaney og Sabrina Kvist Jensen, der er gift med henholdsvis Kasper Schmeichel, Thomas Delaney og Christian Eriksen, samt Louise Janniche.

Underholdning og oplysning om børn i udsatte positioner

Aftenen bød blandt andet på håbefulde og rørende indslag med udsatte børn, der blev overrasket med store oplevelser (eksempelvis Katrine, der kunne holde stor fødselsdag for første gang), på musikalsk underholdning med JADA og Pernille Rosendahl, interviews med mandlige og kvindelige landsholdsprofiler samt svar på seerspørgsmål fra herrelandsholdsspillere i indslagene ’Fædreklubben’.

Hos Røde Kors glæder generalsekretær Anders Ladekarl sig over samarbejdet ’Alle Vores Børn – side om side’, som vil komme til at gøre en stor forskel for udsatte børn.

- Nu er starten gået til en langsigtet indsats. Allerede i ugerne op til indsamlingsprogrammet, men også her i aften, har vi kunnet mærke stor opbakning til at hjælpe udsatte børn og deres familier herhjemme. Og i aften har vi fået mulighed for at sætte et vigtigt fokus på den virkelighed, mange børn befinder sig i hver eneste dag. Både opmærksomheden, engagementet og de mange penge, som danskerne bidrager med, kommer til at gøre en kæmpe forskel for udsatte børn i Danmark, siger Anders Ladekarl.

I løbet af udsendelsen blev der trukket lod om helt særlige præmier, herunder en glemmekasse med unikt og signeret fodboldrekvisitter samt fodboldture til Kasper Schmeichels klub, Leicester, og til Thomas Delaney og hans klub i spanske Sevilla.

Melvin Kakooza interviewer landstræner Kasper Hjulmand i forbindelse med indsamlingsprogrammet til fordel for Fodboldfonden og Røde Kors. (Foto: Per Arnesen / TV 2)

Melvin Kakooza interviewer landstræner Kasper Hjulmand i forbindelse med indsamlingsprogrammet til fordel for Fodboldfonden og Røde Kors. (Foto: Per Arnesen / TV 2)

Sådan har du aldrig ser et indsamlingsprogram før

TV 2-redaktør på indsamlingsprogrammet er Peter Toldberg Gamborg, og han er meget tilfreds med søndagens program.

- Vi har fra starten ønsket, at ’Alle vores børn – side om side’ skulle være et anderledes show, hvor vi samler ind på en ny måde. Det lykkedes vi med til fulde. Sådan har du aldrig før set et program, som både informerer om udsatte børn og samler ind for at hjælpe børnene og deres familier, siger Peter Toldberg Gamborg.

Det er fortsat muligt at støtte indsamlingen – læs mere her.

Efter at søndagens program er slut, fortsætter ’Alle vores børn’-indsamlingen i ’Go’ morgen Danmark’ og ’Go’ aften LIVE’ helt frem til torsdag 23. december. I denne del af indsamlingen går midlerne udelukkende til julehjælp til børnefamilier i udsatte positioner.

’Alle vores børn – side om side’ kan ses eller genses på TV 2 PLAY.

Kasper Hjulmand og Christian Eriksen i Rødovre Hallens cafeteria efter afslutningen af programmet 'Alle vores børn - side om side'. (Foto: Per Arnesen / TV 2)

Kasper Hjulmand og Christian Eriksen i Rødovre Hallens cafeteria efter afslutningen af programmet 'Alle vores børn - side om side'. (Foto: Per Arnesen / TV 2)

Billede {0} af {1}