Det seneste folketingsår har i perioder været præget af coronasituationen i Danmark. Her er statsminister Mette Frederiksen (S) fotograferet på et coronapressemøde i november 2020. (Foto: Philip Davali / Ritzau Scanpix / TV 2)

Det seneste folketingsår har i perioder været præget af coronasituationen i Danmark. Her er statsminister Mette Frederiksen (S) fotograferet på et coronapressemøde i november 2020. (Foto: Philip Davali / Ritzau Scanpix / TV 2)

TV 2, NEWS og Regionerne dækker Folketingets åbning

Når Folketinget åbner tirsdag 5. oktober med Mette Frederiksens tredje åbningstale, får du tæt dækning på TV 2-kanalerne, TV 2 PLAY og TV 2 Regionerne. Torsdag 7. oktober er NEWS klar med dækning af Folketingets åbningsdebat fra morgen til sen aften.

Folketinget åbner tirsdag 5. oktober 2021, og der er – traditionen tro – lagt op til en festlig dag for folketingsmedlemmerne med besøg af dronningen, kronprinsparret og andre medlemmer af den kongelige familie på Christiansborg, hvor de alle samles for at høre statsminister Mette Frederiksens tredje åbningstale.

Statsministerens tale første tirsdag i oktober åbner den politiske efterårssæson, hvor den største politiske begivenhed bliver kommunalvalget til november.

Transmissionen indledes klokken 9.35 på TV 2 NEWS, og fra klokken 11.00 er der samsending med TV 2. Klokken 13.40 overtager de otte TV 2 Regioner sendefladen hos TV 2 for at fortælle om nogle af de regionale nyhedsvinkler på åbningstalen.

Når TV 2 NEWS og TV 2 igangsætter dækningen af Folketingets åbning, bliver det i øvrigt med en nyskabende introfilm, hvor TV 2 – som de første nogensinde – har fået lov til at flyve med drone indenfor på Christiansborg. Introfilmen giver seerne unik adgang til flotte og overraskende detaljer, og filmen bringer seerne forbi blandt andet grundloven, portrætterne af tidligere statsministre, Vandrehallen, folketingssalen og Christiansborg Slotsplads.

Nyhedsvært Cecilie Beck er vært, når TV 2 og TV 2 NEWS dækker Folketingets åbning tirsdag 5. oktober. (Foto: TV 2)

Nyhedsvært Cecilie Beck er vært, når TV 2 og TV 2 NEWS dækker Folketingets åbning tirsdag 5. oktober. (Foto: TV 2)

- For TV 2 er åbningsdagen en stor begivenhed, og derfor sender vi det hele på både TV 2 og TV 2 NEWS. Centralt i Vandrehallen på Christiansborg styrer Cecilie Beck seerne gennem dagens mange begivenheder, og ved sin side har hun TV 2s politiske redaktør, Hans Redder. På hele Slotsholmen har TV 2 live-reportere placeret, så vi kan møde mange af de 179 folketingsmedlemmer på denne traditionsrige dag, siger chefredaktør Ask Rostrup, TV 2 NEWS.

Partiledere interviewes
Klokken cirka 13.20 interviewer politisk redaktør Hans Redder statsminister Mette Frederiksen (S) på TV 2 og TV 2 NEWS, og resten af eftermiddagen frem mod klokken 16.00 bringer TV 2 NEWS interviews med øvrige partiledere i Folketinget. I studiet på NEWS er politisk kommentator Hans Engell klar til analyse.

Folketingets åbning dækkes ligeledes i TV 2s nyhedsudsendelser klokken 17.00, klokken 18.00, klokken 19.00 og klokken 21.30. Folketingets åbning er også omdrejningspunktet for ’Tirsdagsanalysen’ klokken 18.20 og klokken 19.23 på TV 2 NEWS.

Torsdag 7. oktober er det tid til Folketingets åbningsdebat, som TV 2 NEWS dækker fra om morgenen til langt ud på aftenen med en blanding af nyhedsdækning og perioder med direkte transmissioner af debatten.

Seneste nyt

21. oktober 2021

Så er den nye, forbedrede - og hidtil mest lokale - kandidattest klar til dig

Link til Så er den nye, forbedrede - og hidtil mest lokale - kandidattest klar til dig
21. oktober 2021

Knæk Cancer: Kræft rammer 1 ud af 3

Link til Knæk Cancer: Kræft rammer 1 ud af 3
21. oktober 2021

Nævn: TV 2 opfylder sin public service-forpligtelse

Link til Nævn: TV 2 opfylder sin public service-forpligtelse

Billede {0} af {1}