TV 2, Alkohol & Samfund og TrygFonden sætter fokus på alkoholproblemer

I uge 40 sætter TV 2 sammen med Alkohol & Samfund og TrygFonden fokus på at nedbryde tabuer om alkoholproblemer og få flere danskere til at tage skridt til at søge hjælp.

140.000 danskere er afhængige af alkohol, men kun 17.000 er i behandling hvert år.

Samtidig drikker 1 ud af 5 danskere mere end Sundhedsstyrelsens anbefalinger, hvilket betyder, at de har en øget risiko for at blive afhængige.

TV 2, Alkohol & Samfund og TrygFonden går nu sammen om at sætte fokus på tabuer om alkoholproblemer med det overordnede budskab ’Flere end du tror – alkoholproblemer rammer os alle’. Det sker i dagene 4.-10. oktober – uge 40 – hvor der hvert år gennemføres en alkoholkampagne i Danmark.

- Alkoholproblemer er desværre et udbredt problem både blandt unge og voksne danskere. Et problem, som desværre også er meget tabubelagt. Hos TV 2 ser vi det som en vigtig opgave at medvirke til at bryde det tabu og, ikke mindst, være en del af løsningen, siger Henriette Ladegaard-Pedersen, der er TV 2-redaktør på ’Go’ morgen Danmark’ og ’Go’ aften LIVE’.

Gennem hele uge 40 vil netop ’Go’ morgen Danmark’ og ’Go’ aften LIVE’ have fokus på alkohol gennem reportager og indslag med tidligere afhængige, pårørende og fagpersoner. Desuden vil Alkolinjen give direkte telefonrådgivning fra ’Go’ morgen Danmark’-studiet.

Modet til at tage skridtet
Hos Alkohol & Samfund siger direktør Ida Fabricius Bruun:

- Afhængighed af alkohol er alvorligt, og samtidig giver et overforbrug af alkohol store problemer for både én selv og ens nærmeste. Hver tredje af os har en ven, et familiemedlem eller en kollega, som vi gerne vil hjælpe. Vi er afventende med at tage snakken, men det skal vi turde – også gerne før det er gået helt galt. Vi håber, at kampagnen vil give seerne både værktøjerne og modet til at tage skridtet.

Projektchef i TrygFonden, Frederik Mühldorff Sigurd, siger:

- Det er muligt at ændre vaner. Hvis man selv oplever, at man drikker for meget, eller hvis venner og familie tager fat i én med en bekymring, skal man vide, at der er gode muligheder for få kontrol over sit forbrug. Først og fremmest er det en god idé at få en større bevidsthed om, hvor meget, hvor og hvornår man drikker. På den måde kan man også bedre sætte sig nogle mål for, hvor meget alkohol man vil drikke.

Seneste nyt

19. oktober 2021

- Vi skal alle dø en dag, men alle de andre dage skal vi leve

Link til - Vi skal alle dø en dag, men alle de andre dage skal vi leve
19. oktober 2021

TV 2-dokumentar: ’Opråb fra sygehuset’

Link til TV 2-dokumentar: ’Opråb fra sygehuset’
19. oktober 2021

TV 2 SPORT fortsætter med at vise verdens bedste badminton til og med 2025

Link til TV 2 SPORT fortsætter med at vise verdens bedste badminton til og med 2025

Billede {0} af {1}