TV 2 skruer yderligere op for dækningen af det tyske valg

Fra at være outsider har socialdemokraten Olaf Scholz fået en favoritrolle i det tyske forbundsdagsvalg, der ender med at afgøre, hvem der bliver Tysklands kommende forbundskansler. (Foto: Clemens Bilan / EPA / Ritzau Scanpix / TV 2)

Fra at være outsider har socialdemokraten Olaf Scholz fået en favoritrolle i det tyske forbundsdagsvalg, der ender med at afgøre, hvem der bliver Tysklands kommende forbundskansler. (Foto: Clemens Bilan / EPA / Ritzau Scanpix / TV 2)

TV 2 og TV 2 NEWS dedikerer flere værter, korrespondenter, reportere og fotografer til dækningen af årets vigtigste valg i Europa. Søndag 26. september sender TV 2 NEWS valgaften fra eftermiddag og resten af dagen og aftenen. Mandag 27. september dækker TV 2 og NEWS konsekvenserne af valget.

Efter to store tv-valgdebatter – og få dage inden den tredje og sidste debat på søndag – er valget til den tyske forbundsdag inde i slutfasen. Det betyder yderligere fokus på det tyske valg på TV 2s kanaler og platforme frem til valgdagen søndag 26. september.

TV 2 sender flere værter, korrespondenter, reportere og fotografer til Tyskland, ligesom beredskabet på udlandsredaktionen i Odense styrkes.

- Den tyske valgkamp har vist sig uhørt uforudsigelig og eksplosiv med kolbøtter i meningsmålingerne op mod et muligt systemskifte i tysk politik, der for alvor kan tegne et nyt og anderledes Tyskland. Det vil vi gerne følge meget tæt, siger TV 2s udlandschef, Jakob Vissing.

Reportageture rundt i Tyskland
NEWS-vært Gertrud Højlund har været i Tyskland i en måned og har løbende leveret live-rapporter fra den tyske valgkamp. Hun bliver i Tyskland til og med valgdagen.

Ulla Terkelsen og Tysklandsekspert Mirco Reimer-Elster har i to omgange været på reportagetur rundt i Tyskland, hvor de laver indslag til NEWS-magasinet ’Tyskland efter Merkel’, der har været sendt hver onsdag siden 18. august. De to Tysklandsrejsende er klar til – fra Danmark – at dække slutspurten på det vigtige valg, og de er med i studiet på TV 2 NEWS’ valgaften.

TV 2-korrespondent Uffe Dreesen rejser rundt i Tyskland under store dele af valgkampen og leverer indslag og liverapporter til TV 2 og TV 2 NEWS.

Også nyhedsvært Poul Erik Skammelsen er inden længe i Tyskland, hvor han tidligere har været korrespondent. Han deltager ligeledes i dækningen frem til efter valgets afslutning.

Fra den seneste af de tre tv-debatter mellem kanslerkandidaterne i Tyskland ses (fra venstre) SPD's Olaf Scholz, De Grønnes Annalena Baerbock og CDU's Armin Laschet. (Foto: Michael Kappeler / Reuters / Ritzau Scanpix / TV 2)

Fra den seneste af de tre tv-debatter mellem kanslerkandidaterne i Tyskland ses (fra venstre) SPD's Olaf Scholz, De Grønnes Annalena Baerbock og CDU's Armin Laschet. (Foto: Michael Kappeler / Reuters / Ritzau Scanpix / TV 2)

Valgaften på NEWS begynder allerede om eftermiddagen
På selve valgdagen 26. september er Poul Erik Skammelsen – i selskab med Lykke Friis i Berlin – samt Gertrud Højlund og Uffe Dreesen på plads i Tyskland for at dække valget og rapportere om valgets vindere og tabere til TV 2 og TV 2 NEWS.

Reporter Patrick Pape Pedersen følger valgdagen i München, hvor CSU – søsterpartiet til Angela Merkels CDU holder til – mens korrespondent Divya Das kommenterer udviklingen set fra EU og Bruxelles. Lotte Mejlhede dækker den sikkerhedspolitiske vinkel – hvad gør Tyskland og Europa med Rusland? – og valget set fra NATO.

TV 2 NEWS åbner sit valgstudie søndag 26. september om eftermiddagen og sender resten af dagen og aftenen med fokus på det tyske valg. Værter i valgstudiet i København er Charlotte Beder og Johan Engbo, og de har blandt andre Ulla Terkelsen og Mirco Reimer-Elster med i studiet.

En exitpoll ventes klar klokken 18.00, og en partilederrunde forventes midt på aftenen – afhængigt af, hvor tydeligt eller ”grumset” valgresultatet ender med at blive.

- Det hér er et helt særligt valg efter 16 år med Angela Merkel – et valg, hvis betydning har enorm rækkevidde for både Tyskland og Europa. Vi glæder os enormt til at følge slagets gang, ikke mindst efter en valgkamp, som har vendt op og ned på forventningerne. Det kan jo blive en regulær politisk gyser søndag 26. september, siger TV 2 NEWS’ chefredaktør, Ask Rostrup.

Også mandag 27. september vil det tyske valg dominere nyhedsudsendelserne på TV 2 og TV 2 NEWS.

Billede {0} af {1}