Et udvalg af TV 2s fodboldværter, -kommentatorer og -eksperter – samt en kanalchef og en fodboldredaktør – samlet foran hovedindgangen til Kvægtorvet. (Foto: Henrik Ohsten / TV 2)

Et udvalg af TV 2s fodboldværter, -kommentatorer og -eksperter – samt en kanalchef og en fodboldredaktør – samlet foran hovedindgangen til Kvægtorvet. (Foto: Henrik Ohsten / TV 2)

Historisk: Fire danske fodboldhold i europæisk gruppespil – her er TV 2s hold, der skal guide dig gennem masser af fodboldoplevelser

TV 2 har samlet et stort og særdeles kompetent fodboldhold, der skal dække alle de store kampe i blandt andet Europa League og Conference League – på TV 2 PLAY og på lineært tv.

Når gruppespillet fra torsdag 16. september begynder i klubturneringerne Europa League og Conference League, er det samtidig starten på en omfattende fodbolddækning på TV 2s tv-kanaler og på TV 2 PLAY af de danske storklubber Brøndby IF, FC Midtjylland, FC København og Randers FC og af traditionsrige, internationale klubber som Tottenham, Leicester, Napoli, Galatasaray, Rangers og mange flere.

Europa League og Conference League spilles torsdage gennem de næste mange måneder. Og ”alt kan ske på en torsdag”, som det understreges i TV 2s marketingkampagne om de mange kommende fodboldkampe på TV 2 PLAY og TV 2s tv-kanaler.

Se Europa League og Conference League på TV 2 PLAY.

Kristian Hyldgaard er kanalchef for TV 2 SPORT og TV 2 SPORT X og samtidig overordnet ansvarlig for TV 2s fodbolddækning. (Foto: Henrik Ohsten / TV 2)

Kristian Hyldgaard er kanalchef for TV 2 SPORT og TV 2 SPORT X og samtidig overordnet ansvarlig for TV 2s fodbolddækning. (Foto: Henrik Ohsten / TV 2)

TV 2 SPORT har sat det store fodboldhold, som gennem de kommende måneder skal guide danskerne gennem masser af store fodboldoplevelser i Europa League og Conference League – og i LaLiga og Serie A. Og det er et hold, som giver anledning til stolthed hos TV 2s sportsledelse.

- Jeg synes, vi er lykkedes med at samle et hold af værter, kommentatorer, eksperter og reportere, som på én og samme tid rummer masser af erfaring, talent, folkelighed og faglighed. Det er super stærke teams, vi sender på arenaerne, når vi har fodbold på programmet, siger Kristian Hyldgaard, der er kanalchef for TV 2 SPORT og TV 2 SPORT X og samtidig overordnet ansvarlig for TV 2s fodbolddækning.

Fra sommeren 2022 udvider TV 2 yderligere sin fodbolddækning, når TV 2 overtager rettighederne til det danske herrelandshold i fodbold. Foruden herrefodboldlandsholdet og EM-slutrunderne i 2024 og 2028 – slutrunderne sammen med DR – har TV 2 fået rettigheder til flere end 1.100 fodboldlandskampe uden dansk deltagelse i EM- og VM-kvalifikationerne, Nations League samt venskabskampe i perioden 2022-2028.

Sportsvært Camilla Martin begyndte på TV 2 onsdag 1. september, og samme dag var hun livereporter i Parken i forbindelse med Danmarks fodboldlandskamp mod Skotland. (Foto: Henrik Ohsten / TV 2)

Sportsvært Camilla Martin begyndte på TV 2 onsdag 1. september, og samme dag var hun livereporter i Parken i forbindelse med Danmarks fodboldlandskamp mod Skotland. (Foto: Henrik Ohsten / TV 2)

Tre primære værter i front for fodbolddækningen
Som de faste fodboldværter møder seerne Camilla Martin, som netop er startet på TV 2s sportsredaktion efter en årrække som fodboldvært på TV3, TV 2s mangeårige og prisvindende sportsvært Morten Ankerdal samt TV 2 SPORTs værtstalent Jesper Amter.

- Det er en fornøjelse at have Camilla Martin med på holdet, og hun er kommet rigtigt godt i gang hos TV 2 sammen med de øvrige værter og vores eksperter og kommentatorer, siger Kristian Hyldgaard, der også uddeler roser til en anden af de nye kræfter på redaktionen, fodboldredaktør Carsten Werge.

- Werge har arbejdet intenst med de konstellationer, vi har fået på vores kommentator- og eksperthold. Han har gjort en solid forskel for vores fodbolddækning, og han har rustet fodboldredaktionen til større opgaver og har flyttet redaktionen fagligt, siger Kristian Hyldgaard.

Peter Graulund (tv.) og Thomas Kristensen er et af TV 2s faste kommentatorpar på blandt andet Europa League- og Conference League-fodbold. Torsdag aften kommenterer de Brøndbys hjemmekamp mod tjekkiske Sparta Prag. (Foto: Henrik Ohsten / TV 2)

Peter Graulund (tv.) og Thomas Kristensen er et af TV 2s faste kommentatorpar på blandt andet Europa League- og Conference League-fodbold. Torsdag aften kommenterer de Brøndbys hjemmekamp mod tjekkiske Sparta Prag. (Foto: Henrik Ohsten / TV 2)

Stærke kommentatorpar er klar i kommentatorboksen
TV 2 har etableret fire stærke kommentatorpar til de mange fodboldkampe: Makkerparrene Thomas Kristensen & Peter Graulund, Henrik Fallesen & Andreas Laudrup, Martin Gottschalk & Kasper Lorentzen samt Morten Glinvad & Jacob Michelsen vil kommentere de danske holds kampe i Europa.

Tv- og PLAY-seerne vil dog møde endnu flere kommentatorer og eksperter i TV 2s fodbolddækning. På ekspertområdet gælder det eksempelvis Flemming Toft, Mads Junker, Morten Bisgaard, Jonas Hebo Rasmussen og Martin Mikkelsen.

Andreas Laudrup (tv.) og Henrik Fallesen er et andet af TV 2s faste kommentatorpar på blandt andet Europa League- og Conference League-fodbold. Torsdag aften kommenterer de FC Københavns udekamp mod slovakiske Bratislava. (Foto: Henrik Ohsten / TV 2)

Andreas Laudrup (tv.) og Henrik Fallesen er et andet af TV 2s faste kommentatorpar på blandt andet Europa League- og Conference League-fodbold. Torsdag aften kommenterer de FC Københavns udekamp mod slovakiske Bratislava. (Foto: Henrik Ohsten / TV 2)

På kommentatorfronten er der solid assistance fra eksempelvis Jacob Prytz, Lars Fink, Jonas Krügermejer, Kenneth Hansen og Mathias Raun.

- Med etableringen af Conference League har Danmark mulighed for at få endnu flere hold med i de europæiske klubturneringer. Og det er historisk – og har selvfølgelig gjort rettigheden ekstra interessant – at vi i år har fire stærke, danske hold med i de europæiske klubturneringer, vi sender på TV 2, siger Kristian Hyldgaard og fortsætter:

- Med rettighederne til Europa League- og Conference League-fodbold kombinerer vi på allerbedste måde TV 2 SPORTs to styrkepositioner: Premium sport og dansk sport følges fuldstændigt ad her.

Europa League-kampen Brøndby-Sparta Prag kan ses torsdag klokken 21.00 på TV 2 SPORT X og TV 2 PLAY. (Foto: Ritzau Scanpix / TV 2)

Europa League-kampen Brøndby-Sparta Prag kan ses torsdag klokken 21.00 på TV 2 SPORT X og TV 2 PLAY. (Foto: Ritzau Scanpix / TV 2)

16. september: 16 fodboldkampe live på TV 2 SPORT, TV 2 SPORT X og TV 2 PLAY
Gruppespillet i Europa League og Conference League begynder torsdag 16. september. Denne aften viser TV 2 SPORT X henholdsvis klokken 18.45 og 21.00 kampene FC Midtjylland-Ludogorets (Bulgarien) og Brøndby-Sparta Prag (Tjekkiet), mens TV 2 SPORT sender kampene Bratislava (Slovakiet) - FC København og Randers-AZ Alkmaar (Holland).

På TV 2 PLAY kan du i de 12 live-kampe denne aften følge hold som Tottenham, Leicester, West Ham, Napoli, Lazio, Roma, Feyenoord, PSV Eindhoven, Real Sociedad, Eintracht Frankfurt, Rangers, Galatasaray og Lyon.

TV 2 sender de kommende fodboldtorsdage endnu et unikt TV 2 PLAY-program, ’Målfesten’, som hen over mere end fem timer løbende viser mål og highlights fra de to europæiske fodboldturneringer. Fodboldhøjdepunkterne kombineres hen over aftenen med ’Sportsnyhederne’.

Læs også: Så meget kan Brøndby og FCM tjene i Europa League

Conference League-kampen Slovan Bratislava-FC København kan ses torsdag klokken 18.45 på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY. Der er optakt til aftenens fodboldkampe fra klokken 18.00. (Foto: Ritzau Scanpix / TV 2)

Conference League-kampen Slovan Bratislava-FC København kan ses torsdag klokken 18.45 på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY. Der er optakt til aftenens fodboldkampe fra klokken 18.00. (Foto: Ritzau Scanpix / TV 2)

Billede {0} af {1}