Inden Uffe Dreesen for nylig rejste sydpå for blandt andet at dække tysk valg, fik han overrakt hædersprisen Buketten af KLF, Kirke & Medier. (Foto: Henrik Lundahl Revshøi)

Inden Uffe Dreesen for nylig rejste sydpå for blandt andet at dække tysk valg, fik han overrakt hædersprisen Buketten af KLF, Kirke & Medier. (Foto: Henrik Lundahl Revshøi)

Hæder til TV 2-korrespondent Uffe Dreesen

KLF, Kirke & Medier hædrer TV 2s korrespondent Uffe Dreesen: "Kompetente korrespondenter er en forudsætning for, at vi som mediebrugere kan holde os opdateret på verdens gang", siger KLF's generalsekretær.

Gennem hele TV 2s 33-årige levetid har Uffe Dreesen været fast tilknyttet TV 2 Nyhederne. De seneste mange år er det foregået på udlandsredaktionen inklusive en periode som TV 2s korrespondent i Berlin, og for den indsats hædres Uffe Dreesen nu med Buketten fra KLF, Kirke & Medier, der er den største mediebrugerorganisation herhjemme.

- Kompetente korrespondenter er en forudsætning for, at vi som mediebrugere kan holde os opdateret på verdens gang. Uffe Dreesen er et rigtig godt eksempel på dette. I et pænt og letforståeligt sprog formår han at formidle historier til TV 2s seere på en professionel og engageret måde - uden at stå i vejen for historien. Det giver vi ham Buketten for, siger Mikael Arendt Laursen, generalsekretær i KLF, Kirke & Medier.

Senest har Uffe Dreesen været stærkt engageret i TV 2-kanalernes omfattende dækning af valgkampen op til søndagens forbundsdagsvalg i Tyskland.

Uffe Dreesen fotograferet på en nylig reportagetur i Litauen – her sammen med tv-fotograf Kim Hess. Billedet er taget af TV 2-holdets fixer og oversætter i Litauen. (Foto: Vidmantas Balkunas)

Uffe Dreesen fotograferet på en nylig reportagetur i Litauen – her sammen med tv-fotograf Kim Hess. Billedet er taget af TV 2-holdets fixer og oversætter i Litauen. (Foto: Vidmantas Balkunas)

Oplever voksende interesse for Tyskland
Uffe Dreesens far er født i Tyskland, som TV 2-korrespondenten altid har haft et nært forhold til.

- Tyskland er på mange måder vores lidt underkendte nabo. Vi orienterer os kulturelt mere i retning af USA og England. Tyskland er et lidt tabt land i mange danskeres bevidsthed, men vi skal ikke kun køre til Tyskland for at handle i Poetzsch eller til Harzen for at holde ferie, siger Uffe Dreesen til KLF’s medlemsblad.

Han oplever dog, at der er voksende interesse for Tyskland.

- Vi bliver nok bedre og bedre til at forstå Tyskland. Vi ser Tyskland som en stor og vigtig nation i Europa. Men jeg synes, at det er en skam, at folk ikke interesserer sig mere for det tyske sprog, siger Uffe Dreesen.

Tidligere har blandt andre Mikkel Beha Erichsen og familie (TV 2) og Phillip Faber (DR2/DR K) modtaget Buketten fra KLF, Kirke & Medier.

Billede {0} af {1}