Sejlsportens kongeliga kommer til Aarhus – og TV 2 tager dig med

Fra Aarhus Bugten i søndags, hvor Emil Erichsen (tv.) var med på en prøvetur med den danske katamaran i Sail GP. Den tur gav Emil ømhed i kroppen i flere dage. (Fotos: Brian Carlin)

Fra Aarhus Bugten i søndags, hvor Emil Erichsen (tv.) var med på en prøvetur med den danske katamaran i Sail GP. Den tur gav Emil ømhed i kroppen i flere dage. (Fotos: Brian Carlin)

18. august 2021;
Af: Michael Hansen, TV 2 Kommunikation

TV 2 sender fredag 20. august og lørdag 21. august, når Sail Grand Prix for første gang nogensinde kommer til Danmark.

TV 2 har ryddet eftermiddagsfladen fredag 20. august og lørdag 21. august for at sende direkte sejlsport, når Sail Grand Prix – kongeligaen inden for maritim sport – for første gang besøger Danmark.

Smilets By og Aarhus Bugten står i de to dage i sejlsportens tegn, hvor byen får besøg af de otte nationale hold fra hele verden, som dyster i Sail GP om en præmiesum på en million dollars.

Katamaranerne, der bliver sejlet i, hedder F50, og de er noget af det mest avancerede og absolut hurtigste inden for sejlsport med en topfart tæt på 100 km/t. De otte hold i Sail GP er sammensat af de bedste atleter inden for sejlsport.

TV 2 stiller med et stærkt hold til fredagens og lørdagens dækning. Emil Midé Erichsen er – som ved TV 2 SPORTs tidligere Sail GP-transmissioner – vært, og han har denne gang sin far, Mikkel Beha Erichsen, med på job som medvært. Heidi Møller Eskildsen er livereporter, mens Jonathan Bay og Jonas Hviid er eksperter.

Emil Erichsen (tv.) fotograferet sammen med skipper Nicolai Sehested i Aarhus i søndags.

Emil Erichsen (tv.) fotograferet sammen med skipper Nicolai Sehested i Aarhus i søndags.

En vild prøvetur i Aarhus Bugten
Søndag 15. august var Emil Erichsen for første gang på en prøvetur på den danske Sail GP-katamaran med Nicolai Sehested som skipper.

- Det er den vildeste sejlads i mit liv, og den kan ikke sammenlignes med noget, jeg har prøvet før, siger Emil Erichsen, der ellers har prøvet temmelig meget forskelligt inden for sejlads…

- Fra vi lå stille i havnen, til Nicolai satte i gang, og vi nåede en hastighed på 35 knob – knap 70 km/t – gik der under fem sekunder, fortæller Emil Erichsen, der var øm i kroppen flere dage efter turen, fordi belastningen under accelerationer og vendinger er meget høj.

G-påvirkning måles i enheder af tyngdekraftens acceleration (G), og en skarp vending i høj fart i en katamaran kan give kroppen en belastning på tre-fire G.

- Ømheden skyldes ikke, at jeg havde hårde pligter ombord, for min eneste opgave var at holde fast og undgå at falde i vandet, siger Emil Erichsen med et smil.

TV 2 PLAY viser allerede nu programmet 'Emils kurs mod fartrekorden' om Emil Erichsens sejlads søndag med den danske Sail GP-katamaran.

Den danske katamaran Rockwool på Aarhus Bugten - med rådhuset og nogle af boligerne på Aarhus Ø i baggrunden.

Den danske katamaran Rockwool på Aarhus Bugten - med rådhuset og nogle af boligerne på Aarhus Ø i baggrunden.

Det stærkeste felt af topsejlere i de hurtigste sejlbåde nogensinde
TV 2s redaktør på Sail GP-transmissionerne er Thomas Sundberg, og han glæder sig over, at TV 2 kan præsentere sejlsportens kongeliga i Danmark.

- Der er ingen tvivl om, at der venter alle en spektakulær oplevelse, når Sail GP for første gang kommer til Danmark. Folkene bag har skabt et enormt seervenligt format med korte intense sejladser, som også er spændende og nemme at følge med i for ikke-sejlsportskyndige. Derudover har man samlet det stærkeste felt af topsejlere på tværs af alle bådklasser i de hurtigste sejlbåde nogensinde, siger Thomas Sundberg, der bakkes op af Emil Erichsen:

- Verdens 10-15 bedste sejlere er med i Sail GP, og der er samlet mange OL- og VM-medaljetagere og Americas Cup-sejlere i Aarhus i weekenden. Der er brug for de allerdygtigste sejlere, når katamaranerne sejler med små 100 km/t og indimellem passerer hinanden med få centimeters afstand.

Det er lykkedes for folkene bag Sail GP-turneringen at skabe en både seervenlig og publikumsvenlig turnering. Det indebærer blandt andet enkle regler samt korte og intense sejladser, der kan følges fra land.

Det er lykkedes for folkene bag Sail GP-turneringen at skabe en både seervenlig og publikumsvenlig turnering. Det indebærer blandt andet enkle regler samt korte og intense sejladser, der kan følges fra land.

Tæt stilling i årets konkurrence
Det danske Sail GP-team i Aarhus består foruden skipper Nicolai Sehested af blandt andre Rasmus Køstner, der er en af Danmarks mest vindende sejlere inden for bl.a. katamaran-båds-sejlads. De danske sejlere er klar til at tage kampen op mod sejlsportens øvrige verdensstjerner, når de otte hold fra hele verden dyster i Aarhus i den fjerde af sæsonens i alt ni kapsejladser. Også OL-guldvinder Anne Marie Rindom er en del af det danske team, men er dog ikke på vandet i den kommende weekend.

Efter tre sejladser er spændingen stor, idet der blot er fem point i forskel mellem Australien og Storbritannien i top (med hver 22 point) til Danmarks og New Zealands 17 point på en delt syvendeplads.

Til sammenligning endte den seneste hele sæson i 2019 med Australien som vinder med 229 point – i øvrigt tæt fulgt af Japan med 223 point. Herefter var der langt ned til de efterfølgende både i konkurrencen.

Efter Grand Prix’et i Danmark fortsætter konkurrencen i Frankrig i september, i Spanien i oktober, i Australien i december, i New Zealand i januar 2022 og i USA i marts 2022. Disse sejladser kan alle ses på TV 2 SPORT eller TV 2 SPORT X – og selvfølgelig altid på TV 2 PLAY.

Rockwool Denmark Sail Grand Prix afholdes i samarbejde med det danske holds hovedsponsor Rockwool samt Aarhus Kommune.

Katamaranerne i Sail GP kan nå en hastig på knap 100 km/t, når det går stærkest.

Katamaranerne i Sail GP kan nå en hastig på knap 100 km/t, når det går stærkest.

Billede {0} af {1}