Le Mans 2021 - med Jan og Kevin Magnussen

Den 89. udgave af Le Mans køres lørdag-søndag 21.-22. august og kan ses på TV 2 PLAY, TV 2 og TV2.DK. (Arkivfoto: Ritzau Scanpix / TV 2)

Den 89. udgave af Le Mans køres lørdag-søndag 21.-22. august og kan ses på TV 2 PLAY, TV 2 og TV2.DK. (Arkivfoto: Ritzau Scanpix / TV 2)

I år bliver det traditionsrige 24-timers racerløb kørt for 89. gang, og også i år deltager en række danskere. Mest spektakulært er det, at Jan Magnussen og Kevin Magnussen for første gang nogensinde skal køre løbet sammen. Følg med lørdag 21. og søndag 22. august på TV 2 PLAY, TV 2 og TV2.DK.

Siden 1923 er det traditionsrige 24-timers racerløb i Le Mans blevet kørt på Circuit de la Sarthe i Frankrig. Det er et løb, som Danmark har stolte traditioner i, ikke mindst pga. Tom Kristensen, der har vundet løbet ni gange.

Også i år – hvor løbet køres i weekenden 21.-22. august – er der masser af danskere på den berømte racerbane, ikke mindst Jan og Kevin Magnussen. Far og søn stiller op for Team Sashi High Class Racing sammen med Anders Fjordbach i LMP2-klassen. Ud over de tre danskere skal Nicki Thiim, Michelle Gatting, Nicklas Nielsen, Mikkel Jensen, Michael Christensen, Dennis Andersen og Marco Sørensen køre løbet.

TV 2 er i Frankrig og dækker racerløbet i stærkeste opstilling: Stine Bjerre Mortensen er vært, og holdet af eksperter, kommentatorer og reportere tæller Jesper Carlsen, Christoffer Nygaard, Jens Winther, Ulrik Jönsson, Simon Tordrup Jensen, Jacob Hammerholt og Lars Fink. Udover at følge løbet fra klokken 15 lørdag 21. august på TV 2 PLAY og TV 2 kan man på TV 2 PLAY som noget nyt i år også se dele af løbet via et live feed fra cockpittet i Jan og Kevin Magnussens bil.

TV 2 PLAY og TV 2 sender hele natten, når Le Mans er i gang i Frankrig. (Arkivfoto: Ritzau Scanpix / TV 2)

TV 2 PLAY og TV 2 sender hele natten, når Le Mans er i gang i Frankrig. (Arkivfoto: Ritzau Scanpix / TV 2)

Et vanvittigt stort felt af danskere
På TV 2 er forventningerne i top inden årets udgave af det hårde racerløb. Le Mans 2021 kan nemlig nemt gå hen og blive et helt banebrydende racerløb for dansk motorsport. Som indenfor mange andre sportsgrene, hvor Danmark har gjort det godt i år, har vi også et utroligt stærkt hold racerkørere netop nu, der skal køre Le Mans.

- Jeg er meget spændt på de mange danske kørere, der er med. Ti kørere fordelt på syv forskellige biler er et helt vanvittigt stort og flot felt af danske kørere i verdens største motorløb. Det alene bliver en kæmpe ting for danske racerfans at opleve. Og så skal vi ikke bare klappe, fordi de er danskere, men først og fremmest, fordi de også rent sportsligt er nogle af de mest spændende kørere i feltet, siger erfarne Ulrik Jönsson fra TV 2 SPORT, der har dækket det franske racerløb siden 2002.

Ulrik Jönsson fortsætter:

- Det rent danske projekt fra Team SASHI High Class Racing med Jan og Kevin Magnussen sammen bliver selvfølgelig det, der tiltrækker sig størst opmærksomhed. Men det er værd at huske, at der er rigtig mange andre dygtige danskere med. Michael Christensen har vundet sin klasse på Le Mans før og er tidligere verdensmester. Marco Sørensen og Nicki Thiim er tidligere verdensmestre sammen - og skal nu køre i hver sin klasse. Nicklas Nielsen er blevet fabrikskører hos Ferrari - et af de mest ikoniske bilmærker i verden, Mikkel Jensen gør det fremragende og skal køre sammen med Kevin Magnussen for Peugeot i topklassen på Le Mans næste år. Michelle Gatting gør det forrygende godt i det kvindeprojekt, som hun er en del af. Anders Fjordbach, der får selskab af Magnussen og Magnussen, er en af de stærkeste sølv-kørere i verden, og så er der Dennis Andersen, der har gjort det godt sammen High Class Racing i VM-serien.

Jan og Kevin Magnusson. (Foto: Emil Agerskov / Ritzau Scanpix / TV 2)

Jan og Kevin Magnusson. (Foto: Emil Agerskov / Ritzau Scanpix / TV 2)

Jan og Kevin Magnussen i samme bil
For danske racerfans er der selvfølgelig en helt særlig begivenhed i år. For første gang nogensinde skal Jan og Kevin Magnussen - far og søn - køre løbet sammen.

- Det er en kæmpe begivenhed! De har drømt at køre Le Mans sammen i mange år, og de har arbejdet på det i flere omgange, da Jan Magnussen var fabrikskører for Corvette. Det lykkedes ikke. Med Kevin Magnussen på en fabrikskontrakt med Peugeot i de kommende tre sæsoner lignede 2021 pludselig den eneste mulighed for, at det nogensinde ville komme til at ske. At det så er lykkedes, er intet mindre end fantastisk. Udover at det er far og søn, der kører sammen, så er det ikke ligefrem hvilken som helst far og søn. De er begge tidligere Formel 1-kørere. Jan Magnussen er Europas mest vindende racerkører gennem tiderne, og Kevin Magnussen er med sine seks sæsoner – og en syvende som test- og reservekører – klart den dansker, der har haft den flotteste og længste karriere i Formel 1. Det er helt unikt. Ikke bare efter danske forhold. Det bliver en kæmpe historie for sportsfans og -medier i hele verden, siger Ulrik Jönsson og fortsætter:

- Jeg har dækket Jan Magnussens racerkarriere i over 20 år, og det var også omkring 20 år siden, at jeg første gang så en dengang otteårig Kevin Magnussen køre gokart og interviewede ham bagefter. At se de to i samme i bil i det racerløb, der for mig er det mest legendariske i verden, bliver en oplevelse, jeg aldrig kommer til at glemme. Jeg krydser alt, hvad der kan krydses, og jeg ved, hvad de Magnussen-gutter kan udrette i racerbiler, så det skal nok blive spektakulært. Jeg glæder mig helt vildt!

(Arkivfoto: Ritzau Scanpix / TV 2)

(Arkivfoto: Ritzau Scanpix / TV 2)

Billede {0} af {1}