TV 2s direktør om fejlagtig artikel: - Vi ser på sagen med meget stor alvor

TV 2s administrerende direktør, Anne Engdal Stig Christensen. (Foto: Miklos Szabo / TV 2)

TV 2s administrerende direktør, Anne Engdal Stig Christensen. (Foto: Miklos Szabo / TV 2)

Anne Engdal Stig Christensen er tilfreds med, at TV 2s nyhedsledelse har taget sagen dybt alvorligt og sikrer, at der drages erfaringer og konsekvenser af sagen om den fejlagtige artikel.

TV 2s administrerende direktør, Anne Engdal Stig Christensen, kalder sagen om TV2.DK’s fejlagtige artikel om Múte B. Egede ”ulykkelig”.

- Midt i en seriøs dækning af det grønlandske valg skete der et svigt i vores journalistiske kvalitetskontrol på TV 2, og konsekvensen blev en fejlagtig artikel om Múte B. Egede. Det undskylder og beklager vi både over for den grønlandske landsstyreformand og vores brugere på TV2.DK, siger Anne Engdal Stig Christensen.

- Det siger sig selv, at troværdig journalistik er altafgørende for os, og at det er en meget alvorlig sag, når vores troværdighed bliver beklikket, siger Anne Engdal Stig Christensen og fortsætter:

- Vi ser på denne sag med meget stor alvor, og nyhedsledelsen har fra starten taget situationen dybt alvorligt og har draget konsekvenser af denne ulykkelig sag. Fejl sker – i dette tilfælde i en artikel på TV2.DK. Men alvorlige fejl som denne må ikke ske.

Ledelsesmæssige og redaktionelle svigt
Også nyhedsdirektør Ulla Pors kalder TV2.DK’s fejlagtige artikel om Múte B. Egede for en ulykkelig sag – både demokratisk og for TV 2, som hver eneste dag har stærkt fokus på korrekt, ansvarlig og kritisk journalistik.

- Vi lagde ekstra ressourcer i at dække det grønlandske valg bedst muligt, og det lykkedes på lange stræk, men i den konkrete sag har vi ikke gjort det godt nok. Der er sket ledelsesmæssige og redaktionelle svigt, siger Ulla Pors og fortsætter:

- Vi har klare procedurer for, hvordan vi kvalitetssikrer vores udkomme. Når procedurerne svigter, som de åbenlyst har gjort her, giver det selvfølgelig anledning til granskning af både forløb og arbejdsgange. En grundlæggende fejl var, at alle troede, artiklen var kvalitetssikret, uden at det var tilfældet, og at den derfor blev publiceret. Det skulle aldrig være sket.

Nyhedsdirektør Ulla Pors fotograferet i TV 2s nyhedsstudie på Kvægtorvet. (Foto: Ebbe Rosendahl / TV 2)

Nyhedsdirektør Ulla Pors fotograferet i TV 2s nyhedsstudie på Kvægtorvet. (Foto: Ebbe Rosendahl / TV 2)

Seernes redaktør opfordres til at undersøge sagen
Nyhedsdirektøren understreger, at TV 2 skal lære af denne sag og minimere risikoen for, at noget lignende sker igen.

- Der er ikke noget i sagen, der indikerer, at det her er gjort med vilje. Ikke desto mindre er det stadig et stykke dårligt journalistisk arbejde. Derfor har jeg opfordret seernes redaktør, Lars Bennike, som arbejder helt uafhængigt af TV 2s redaktioner, til at undersøge sagen, siger Ulla Pors og fortsætter:

- I debatten har der været kritik af, at vi ikke fortæller om vores kilder. Det er selvfølgelig helt udelukket, at TV 2 udleverer oplysninger om kilder – både i denne sag og i alle andre tilfælde. Kildebeskyttelsen er hellig. Vi kan altid tage imod et tip fra en kilde, men det skal undersøges til bunds, der skal være hold i det, og modparten skal naturligvis altid høres, hvilket ikke skete i det konkrete tilfælde.

Redaktionschef ønsker at fratræde
Redaktionschef Ulla Østergaard, der stod i spidsen for dækningen af det grønlandske valg, er stærkt berørt af diskussionerne om sagen og af hendes journalistiske håndtering, og hun blev tirsdag sygemeldt.

- Ulla Østergaard har i dag valgt at fratræde sin stilling. Ulla ønsker ikke, at diskussionen om hende skal tynge TV 2 og TV 2s medarbejdere, og derfor forlader hun nu TV 2, siger Ulla Pors.

Ulla Østergaard har været på TV 2 i 10 år og står bag udviklingen af mange succeser på TV 2 NEWS, blandt andet ’NEWS & Co.’, ’Valgfolkemødet’ og dækningen af amerikanske valg.

Hverken TV 2 eller Ulla Østergaard har yderligere kommentarer.

Billede {0} af {1}