TV 2 PLAY runder 800.000 abonnementer

16. juni 2021;
Af: Mads Boysen, TV 2 Kommunikation

På trods af væksten på TV 2 PLAY samler TV 2 lige nu kun hver anden af de frafaldne tv-seere op. Det truer TV 2s gennemslagskraft, og derfor skal væksten accelereres yderligere i de kommende år.

TV 2 PLAY rundede i andet kvartal 2021 800.000 abonnementer, og dermed har TV 2 nået endnu en vigtig milepæl i koncernens strategiske mål om at nå 1,3 mio. abonnenter på TV 2 PLAY i 2025. Lige nu samler TV 2 dog kun godt hver anden op af de mange danskere, der i disse år opsiger deres tv-pakke som en konsekvens af de ændrede forbrugsmønstre på tv- og streamingmarkedet.

- Vi har taget endnu et vigtigt skridt mod vores strategiske ambition, der handler om at fremtidssikre TV 2s gennemslagskraft og public service-position. Lige nu er det kun cirka halvdelen af de frafaldne tv-seere, vi samler op, og derfor skal væksten på TV 2 PLAY accelereres yderligere i de kommende år, siger Flemming Rasmussen, viceadministrerende direktør på TV 2, og fortsætter:

- Vi skal op på et niveau, hvor 75 procent af dem, der vælger tv-pakken fra, vælger TV 2 PLAY til. Det er derfor, vi i disse år investerer massivt i udviklingen af TV 2 PLAY, både på indholdssiden med endnu mere dansk kvalitetsindhold, et styrket nyhedsunivers, nye sportsrettigheder og stærke partnerskaber – men også på udviklingen af platformen og brugeroplevelsen, siger Flemming Rasmussen.

 

Stærkt første halvår – sorte skyer i horisonten

TV 2 kom ud af første kvartal 2021 med stigende omsætning og øgede seerandele. Men samtidig faldt den traditionelle tv-distributionsomsætning på grund af forbrugernes fravalg af tv-pakker.

- TV 2 kom flot igennem 2020, og alt tyder på, at vi også får et stærkt første halvår 2021. TV 2 PLAY følger den ambitiøse vækstplan, vi har lagt, og vores reklameforretning overrasker positivt på tværs af vores platforme. Men tendensen, hvor flere og flere danskere opsiger deres tv-pakker, er accelereret, og derfor ser vi også, at vores traditionelle abonnementsomsætning falder for første gang nogensinde - på trods af prisstigninger og på trods af at TV 2 står stærkt på det traditionelle tv-marked, siger Flemming Rasmussen, og fortsætter:

- Det er vi oprigtigt bekymrede over, og faldet i abonnementsomsætningen får jo også konsekvenser for vores reklameforretning på sigt, fordi vi når ud til færre husstande og dermed færre kontakter. Derfor har vi meget travlt med at gøre TV 2 PLAY endnu mere relevant for alle danskere.

Strategi ’25 skal sikre TV 2s gennemslagskraft

- Det glæder os meget med den store opbakning, vi har fra danskerne, og den tillid, annoncørerne viser os. Men det er en udfordring for TV 2, at vi er store på det traditionelle tv-marked - et marked, der falder - mens vi stadigvæk er forholdsvis små på streamingmarkedet, der ovenikøbet er præget af ekstrem konkurrence fra store globale aktører. Så selv om vi på den korte bane performer flot, løser det ikke vores udfordringer på længere sigt, hvis ikke vi accelererer væksten på TV 2 PLAY.
TV 2s nye koncernstrategi, ’Strategi ’25: TV 2 PLAY til alle’, betyder væsentligt øgede investeringer i de kommende år i TV 2 PLAY for at nå målet om 1,3 millioner PLAY-abonnenter i 2025.

- Vores strategiske ambitioner er altafgørende, for at vi ikke ender der, hvor TV 2 kun når ud til halvdelen af danskerne. I det scenarie ville vi miste vores gennemslagskraft, vores public service-position og vores forretningsgrundlag. Det skal vi undgå med markante investeringer i indhold – både live og on demand, teknologi og strategiske partnerskaber, der er med til at sikre, at der er noget til alle på TV 2 PLAY, og at vi både får nye kunder ind og fastholder kunderne på TV 2 PLAY, siger Flemming Rasmussen.

Indholdspartnerskaber og nye sportsrettigheder

I maj 2021 annoncerede TV 2 sit nye partnerskab med Paramount+, der øger udbuddet af internationale film, serier, reality, børneindhold, comedy og dokumentarer på TV 2 PLAY fra 1. juli 2021. Sidste år indgik TV 2 et partnerskab med Nordisk Film, der giver TV 2 PLAYs kunder adgang til dansk kvalitetsindhold fra børneuniverset Oiii. Det var også i 2020, at TV 2 PLAYs kunder fik adgang til hayu og en række af verdens største realityserier. Sidst, men ikke mindst blev der også i 2020 føjet en række nye sportsrettigheder og en ny sportspakke inklusive TV 2 SPORT X til udvalget på TV 2 PLAY, hvor der venter brugerne masser af store liveoplevelser i de kommende år.

De 800.000 abonnementer på TV 2 PLAY svarer til, at godt 1,6 million danskere nu har adgang til TV 2 PLAY. Ifølge den seneste streamingrapport (2020) fra Slots- og Kulturstyrelsen svarer 87 procent af danskerne, at de har kendskab til TV 2 PLAY - kun overgået af Netflix, som 93 procent kender til. 60 procent svarer, at de har adgang til Netflix, mens det tilsvarende tal for TV 2 PLAY er 35 procent.

Billede {0} af {1}