Ny – og alligevel kendt – vært på ’Tour de France: Studiet’

Jonas Nyhøj (tv.), der fra lørdag 26. juni skal være Tour de France-vært, er også kendt som håndboldkommentator - her i selskab med Bent Nyegaard. (Foto: TV 2)

Jonas Nyhøj (tv.), der fra lørdag 26. juni skal være Tour de France-vært, er også kendt som håndboldkommentator - her i selskab med Bent Nyegaard. (Foto: TV 2)

Jonas Nyhøj bliver vært i sommerens Tour-studie på Kvægtorvet, hvor han – sammen med Henrik Jul Hansen og forskellige gæster – står i spidsen for analyser og interviews før og efter dagens etape.

TV 2 SPORTs Jonas Nyhøj bliver vært i de daglige programmer ’Tour de France: Studiet’, når dækningen af verdens hårdeste og mest prestigefyldte cykelløb sættes i gang lørdag 26. juni på TV 2 og TV 2 PLAY. Jonas Nyhøj erstatter i studiet Thomas Kristensen.

Jonas Nyhøj fik en uplanlagt debut i Tour-studiet allerede i sommeren 2020, hvor han i cirka en uge afløste Thomas Kristensen, der blev testet positiv for corona på Tour-premieredagen.

- Tour de France har været min lille sommerforelskelse siden engang i 90’erne, og jeg følte mig privilegeret over at få lov til at vikariere i studiet sidste år. Det bliver en kæmpe udfordring at prøve kræfter med alle tre uger af årets udgave, og jeg glæder mig, siger Jonas Nyhøj.

Chefredaktør John Jäger, der er chefredaktør på TV 2 SPORT og står i spidsen for TV 2s dækning af cykelsport, er meget tilfreds med, at det med kort varsel er lykkedes at skaffe en kompetent TV 2-sportsvært til at overtage opgaven i Tour-studiet.

- Jonas Nyhøj viste sidste år, at han kan løfte den store opgave, og jeg er både tryg ved og glad for, at vi Jonas bliver vores vært i Tour-studiet i år, siger John Jäger.

Thomas Kristensen fotograferet i TV 2s Tour de France-studie i 2019. (Foto: Ebbe Rosendahl / TV 2)

Thomas Kristensen fotograferet i TV 2s Tour de France-studie i 2019. (Foto: Ebbe Rosendahl / TV 2)

Fortsatte gener efter et ildebefindende
Thomas Kristensen fik for knap tre uger siden et ildebefindende, mens han var på Kvægtorvet. Efterfølgende har han været igennem grundige undersøgelser, og heldigvis tyder ingen af disse undersøgelser på, at noget alvorligt er galt.

I de seneste uger har Thomas Kristensen dog fortsat oplevet perioder med svimmelhed og balanceproblemer, og i samråd med TV 2 er det derfor besluttet, at han ikke skal løse den krævende værtopgave på Tour de France 2021.

- Både Thomas og jeg ved, hvad det kræver at være vært på Tour de France-studieprogrammerne fra formiddag til aften i tre uger. Det er en ekstremt krævende opgave, som kun kan udføres, når man er fuldstændig på toppen. Dér er Thomas ikke endnu, og derfor er vi enige om at holde ham ude af dette års Tour-dækning, siger John Jäger.

Hverken Thomas Kristensen eller TV 2 har yderligere kommentarer i forbindelse med Thomas' sygdom.

Billede {0} af {1}