Dronningen har før - her i Flensborg i september 2019 - besøgt Sønderjylland og grænselandet mange gange i årenes løb og i al slags vejr. Søndag 13. juni handler besøget om markeringen af 100-året for Genforeningen. (Foto: Keld Navntoft / Ritzau Scanpix / TV 2)

Dronningen har før - her i Flensborg i september 2019 - besøgt Sønderjylland og grænselandet mange gange i årenes løb og i al slags vejr. Søndag 13. juni handler besøget om markeringen af 100-året for Genforeningen. (Foto: Keld Navntoft / Ritzau Scanpix / TV 2)

’Go’ morgen Danmark’ og Nyhederne sammen om Genforeningen-dækning

Fra søndag klokken 8.10 og cirka otte timer frem står TV 2s programflade på omfattende dækning af dronningens besøg i Sønderjylland ved markeringen af 100-året for Genforeningen. ’Go’ morgen Danmark’s Louise Wolff og Steen Langeberg og Nyhedernes Natasja Crone og Troels Mylenberg sender fra TV 2s studie ved Dybbøl Banke.

I 2020 kunne danskerne fejre stort genforeningsjubilæum, da det var 100 år siden, sønderjyderne stemte sig hjem til Danmark. Store dele af festlighederne udeblev sidste år på grund af coronavirussens begrænsninger, men søndag 13. juni tager dronning Margrethe grundigt revanche, når hun sammen med kronprins Frederik og prins Christian besøger en række historiske steder i det gamle grænseland.

TV 2 dækker de mange begivenheder i et samarbejde mellem ’Go’ morgen Danmark’ og Nyhederne, og også TV2.DK følger begivenheden tæt gennem dagen. Tv-dækningen indledes klokken 8.10 og fortsætter helt frem til klokken 15.30, hvor TV 2 genudsender Cecilie Frøkjærs interview med dronning Margrethe om Genforeningen.

- Der er lavet et omfattende program for jubilæumsfejringen, og vi følger med i alle dagens begivenheder. Eksempelvis følger dronningen, kronprinsen og prins Christian bogstaveligt talt i fodsporene på dronningens farfar, kong Christian 10., der red over grænsen ved Frederikshøj syd for Kolding 10. juli 1920, inden turen – som i år – går videre til Haderslev, siger redaktionschef Svend Rasmussen, der er TV 2-redaktør på fejringen af Genforeningen.

Værter fra både GO’ og Nyhederne
TV 2 åbner for dækningen af Genforeningsfesten søndag morgen, og det sker fra TV 2-studiet ved Dybbøl Banke. Her byder ’Go’ morgen Danmark’-værterne Louise Wolff og Steen Langeberg samt Nyhedernes Natasja Crone og Troels Mylenberg velkommen til dagens omfattende fejring. Undervejs rapporterer flere af TV 2s livereportere, blandt andre Anne Vig og Camilla Slyngborg.

I løbet af dagen er der arrangementer for især dronning Margrethe på flere af de historiske steder i Sønderjylland – ved den gamle grænse ved Frederikshøj ved Christiansfeld, i Haderslev Domkirke, i Genforeningsparken ved Folkehjem i Aabenraa, ved Kongeskansen på Dybbøl Banke, på Deutsches Museum Nordschleswig i Sønderborg og på Alsion i Sønderborg.

TV 2 dækker alle begivenhederne og har desuden en masse gæster foruden et panel med politisk kommentator og tidligere minister Hans Engell og TV 2s USA- og Tysklands-analytiker Mirco Reimer-Elster, der er en del af det danske mindretal i Sydslesvig. Blandt de mange gæster er historikere, kendte sønderjyder som skuespiller Asger Reher og forfatter Anna Elisabeth Jessen samt unge fra både det tyske og danske mindretal.

TV 2s dækning byder også på korsang fra Sønderjysk Pigekor og Drengekors juniorkor og musik fra Slesvigske Musikkorps, et traditionsrigt, kæmpe sønderjysk kagebord med 21 kager, fokus på sønderjysk kultur og identitet – og meget meget mere.

Søndag klokken 15.30 genudsender TV 2 det interview om Genforeningen, som Cecilie Frøkjær i 2020 lavede med dronning Margrethe. (Foto: TV 2)

Søndag klokken 15.30 genudsender TV 2 det interview om Genforeningen, som Cecilie Frøkjær i 2020 lavede med dronning Margrethe. (Foto: TV 2)

Billede {0} af {1}