Mikkel Kryger, Puk Elgård og Naturfondens formand, Bengt Holst, da aftenens flotte indsamlingsresultat blev afsløret. (Foto: TV 2)

Mikkel Kryger, Puk Elgård og Naturfondens formand, Bengt Holst, da aftenens flotte indsamlingsresultat blev afsløret. (Foto: TV 2)

Danskerne sikrer 1.835.000 kvadratmeter ny, vild natur

Søndagens festlige indsamling til gavn for naturen indbragte et meget højt beløb på 22 millioner kroner, selv om ’Danmark redder jord’ er et nyt og mindre kendt initiativ fra TV 2 og Den Danske Naturfond. Dermed får Danmark yderligere godt 1,8 millioner kvadratmeter vild natur med nye levesteder til bl.a. planter, insekter, fugle, fisk og pattedyr – til glæde for os alle.

Resultatet var flot og opmuntrende, da TV 2 og Den Danske Naturfond søndag samlede ind til mere vild natur i Danmark i programmet ’Danmark redder jord’. Indsamlingsshowet blev sendt direkte fra Maltfabrikken i Ebeltoft – umiddelbart ved siden af Mols Bjerge, der er et såkaldt biodiversitets-hotspot i Danmark.

Indsamlingsresultatet blev 22.021.741 kroner, og det betyder, at Danmark får yderligere 1.835.145 kvadratmeter vild natur til gavn for planter, insekter, fugle, fisk og pattedyr.

Den Danske Naturfond kan nu gå i gang med at sikre et eller flere ekstra naturområder i Danmark, som danskerne får mulighed for at opleve. Danskernes engagement giver glæde i Naturfonden.

- Jeg vil gerne sige tusind tak på naturens vegne til de mange mennesker, der vil give den vilde natur mere plads. Det har den stærkt brug for. Vi er allerede i gang med nye hjem til naturen mange spændende steder i hele Danmark, og nu får vi mulighed for at sætte endnu mere fart på. Vi glæder os til at fortælle mere om vores alle sammens nye vilde natur og invitere alle ud til store naturoplevelser, siger Bengt Holst, formand for Den Danske Naturfond.

Også en lang række virksomheder har ydet bidrag til 'Danmark redder jord' - se et udvalg af dem her.

Formanden for Den Danske Naturfond, Bengt Holst, interviewes af Puk Elgård under søndagens 'Danmark redder jord'. (Foto: Lars E. Andreasen / TV 2)

Formanden for Den Danske Naturfond, Bengt Holst, interviewes af Puk Elgård under søndagens 'Danmark redder jord'. (Foto: Lars E. Andreasen / TV 2)

TV 2 vil fortsætte fokus på klima og natur
Hos TV 2 er kanalchef Dorthe Thirstrup både særdeles tilfreds med indsamlingsresultatet og med, at TV 2 i en række indslag og danske og udenlandske programmer har været med til at sætte den lokale, nationale og globale biodiversitetskrise på dagsordenen i uge 20.

- ’Danmark redder jord’ er et helt nyt initiativ, og det kræver tid at udbrede oplysning om biodiversitet og om naturens betydning for vores fremtid på jorden. TV 2 har i de senere år sat fokus på klima og natur, og det vil vi fortsætte med. De emner bliver stadig vigtigere i de kommende år, siger Dorthe Thirstrup.

- I det seneste år med coronapandemi har danskerne i stigende grad brugt naturen, og det glæder mig, at TV 2 er med til at sikre mere beskyttet natur, som vi alle samtidig kan opleve. Ugens indslag og programmer har forhåbentlig åbnet øjnene hos endnu flere for de store kvaliteter i Danmarks natur, siger Dorthe Thirstrup, som takker Den Danske Naturfond for det gode samarbejde om ’Danmark redder jord’.

Læs mere her om, hvordan du – for 12 kroner pr. kvadratmeter – kan støtte 'Danmark redder jord'.

Under 'Danmark redder jord' kunne seerne vinde tegninger af Anders Morgenthaler af tre danske dyr - her tegningen af syvsoveren. (Foto: Lars E. Andreasen / TV 2)

Under 'Danmark redder jord' kunne seerne vinde tegninger af Anders Morgenthaler af tre danske dyr - her tegningen af syvsoveren. (Foto: Lars E. Andreasen / TV 2)

Programmer med fokus på natur og biodiversitet
I uge 20 har ’Go’ morgen Danmark’, TV 2 Vejret og ’Go’ aften LIVE’ bragt en lang række indslag med fokus på vild natur og biodiversitet, og det samme har flere TV 2 Regioner og Nyhederne. Indslagene kan stadig ses på TV 2 PLAY.

Desuden har TV 2 PLAY og TV 2 sendt nye, danske dokumentarprogrammer, nemlig ’Da insekterne forsvandt’ og programserien ’Havens hemmeligheder’ – sidstnævnte fortsætter med yderligere fire afsnit i de kommende uger.

Ugen kulminerede med ’Danmark redder jord’ søndag aften, hvor de meget glade værter Puk Elgård og Mikkel Kryger kunne løfte sløret for indsamlingsresultatet på godt 22 millioner kroner.

- Tusind tak, fordi I elsker naturen, ligesom vi gør, sagde Puk Elgård til seerne ved programmets afslutning.

Herudover har TV 2 PLAY og TV 2 sendt flere udenlandske dokumentarer, blandt andre ’Naturens dommedag - med David Attenborough’.

Læs mere på Naturfondens hjemmeside om de områder, hvor du allerede nu kan opleve naturen.

Sangeren Sys Bjerre på scenen i 'Danmark redder jord'. (Foto: Lars E. Andreasen / TV 2)

Sangeren Sys Bjerre på scenen i 'Danmark redder jord'. (Foto: Lars E. Andreasen / TV 2)

Bioblitz blev fulgt af TV 2 Regionerne
I mandags dækkede TV 2 åbningen af det nye website arter.dk og den tilhørende app. Flere steder i landet fulgte TV 2 Regionerne såkaldte bioblitz-arrangementer, hvor børnehavebørn, skoleklasser, gymnasieelever, efterskoler, højskoler, naturentusiaster, eksperter og familier ledte efter planter, insekter, fugle og pattedyr mv.

På Møns Klint blev der fundet 368 arter på få timer, herunder sjældne orkideer som stor gøgeurt og tyndakset gøgeurt samt insekter, som er sjældent eller aldrig tidligere set i kommunen. Der blev fundet 185 forskellige arter ved og omkring Vadehavet, blandt andre sæl, trane, hestereje, strandskade, læge-konkleare og den lille kobbersneppe, som to gange om året tilbagelægger op til 11.000 kilometer uden pause.

Bioblitz-eventen i Hammer Bakker gav fund af 223 arter, herunder mariehøneedderkoppen. Ved Gudenåen i Randers blev der blitzet 332 arter, blandt andre ål og almindelig flodguldsmed, der begge er på rødlisten over truede arter, samt den ikke så almindelige festgræs.

Læs mere her om, hvordan du – for 12 kroner pr. kvadratmeter – kan støtte 'Danmark redder jord'.

Læs mere på Naturfondens hjemmeside om de områder, hvor du allerede nu kan opleve naturen.

 

Biolog Vicky Knudsen, vært Mikkel Kryger og miljøminister Lea Wermelin under 'Danmark redder jord'. (Foto: Lars E. Andreasen / TV 2)

Biolog Vicky Knudsen, vært Mikkel Kryger og miljøminister Lea Wermelin under 'Danmark redder jord'. (Foto: Lars E. Andreasen / TV 2)

Billede {0} af {1}