’Badehotellet’ sætter nye rekorder - igen

Fra sæsonafslutningen på ottende sæson af ’Badehotellet’ ses her Philip (Sigurd Holmen Le Dous) og Amanda (Amalie Dollerup). (Fotos: Mike Kollöffel / TV 2)

Fra sæsonafslutningen på ottende sæson af ’Badehotellet’ ses her Philip (Sigurd Holmen Le Dous) og Amanda (Amalie Dollerup). (Fotos: Mike Kollöffel / TV 2)

Ottende sæson står bag yderligere to historiske rekorder – blandt andet som den højest kvalitetsvurderede dramasæson på dansk tv nogensinde. Den kommende sæson af ’Badehotellet’ er en rekord allerede ved annonceringen af niende sæson.

Ottende sæson af ’Badehotellet’, der sluttede i mandags på TV 2, og som fortsat kan ses på TV 2 PLAY, vil gå over i historien for at have sat den ene rekord efter den anden. Og faktisk sætter den nu annoncerede niende sæson i 2022 dansk rekord allerede ved annonceringen af næste sæson. Mere om det senere.

Her er de rekorder, som ’Badehotellet VIII’ nåede at sætte – med de nyeste først:

• Seernes gennemsnitlige kvalitetsvurdering af ’Badehotellet VIII’ blev på rekordhøje 4,6 på skalaen fra 1 til 5, hvor 5 er bedst. Det er aldrig tidligere sket i seermålingernes historie (siden 1992), at en sæson af en dansk dramaserie er vurderet så højt.

Også gennemsnitsvurderingen 4,5 er meget sjælden – kun seks nye serier (nemlig ’Badehotellet’ (seks sæsoner), ’Sygeplejeskolen’ (to sæsoner), ’Efterforskningen’, ’Der kommer en dag’, ’Forbrydelsen III’ og ’Krøniken’ (to sæsoner)) samt genudsendelsen af ’Matador’ har opnået denne sjældent høje vurdering.

• Sæson otte bliver den mest sete ’Badehotellet’-sæson nogensinde med 1.669.000 seere i gennemsnit ifølge Kantars seermålinger. Det er knap 100.000 flere seere end den hidtidige rekord for en ’Badehotellet’-sæson, som ligger tilbage i 2016. Reelt er seertallet til ’Badehotellet’ endnu højere, idet de meget populære snigpremierer på TV 2 PLAY ikke er med i dette seertal.

• Sæsonens første rekord kom med premiereafsnittet, som på selve visningsdagen – 1. februar 2021 – blev set af 1.661.000. Det højeste seertal nogensinde for et afsnit af ’Badehotellet’ på selve visningsdagen.

• Det endelige og konsoliderede seertal til premiereafsnittet på ottende sæson blev 1.968.000. Heri er medregnet de danskere, som så afsnittet på TV 2 PLAY eller via catch up-service og harddiskoptagelse i syv dage efter tv-visningen. Det er også ny rekord for ’Badehotellet’ målt på endelige seertal og det højeste seertal til et afsnit af en dramaserie på dansk tv siden 2014.

Amanda (Amalie Dollerup), hendes far, grosserer Georg Madsen (Lars Ranthe), fru Knudsen (Mette Alvang) samt oberst Otto Fuchs (Joachim Kappl) i 'Badehotellet' VIII.

Amanda (Amalie Dollerup), hendes far, grosserer Georg Madsen (Lars Ranthe), fru Knudsen (Mette Alvang) samt oberst Otto Fuchs (Joachim Kappl) i 'Badehotellet' VIII.

Ny sæson i 2022 – og dermed kommer ’Badehotellet’ på skærmen i ni år
Mandag aften offentliggjorde TV 2, at ’Badehotellet’ vender tilbage i 2022 med niende sæson, som kommer til at foregå i befrielsessommeren 1945. Læs mere her.

Hermed er der udsigt til, at ’Badehotellet’ er på tv og streaming i ni år, og det er ny rekord på dansk tv. Aldrig tidligere har en dansk fiktionsserie været sendt i mere end otte år i træk.

Den nuværende rekord med en tv-serie otte år i træk tilhører DR-serien ’Huset på Christianshavn’ (1970-1977) og TV 2 PLAY- og TV 2-serien ’Badehotellet’ (2014-2021).

Billede {0} af {1}