TV 2 SPORT henter fodboldredaktør hos TV3

Carsten Werge fotograferet på stadion og på arbejde for NENT. (Foto: Liselotte Sabroe / Ritzau Scanpix / TV 2)

Carsten Werge fotograferet på stadion og på arbejde for NENT. (Foto: Liselotte Sabroe / Ritzau Scanpix / TV 2)

10. februar 2021;
Af: Michael Hansen, TV 2 Kommunikation

Carsten Werge bliver fodboldredaktør hos TV 2, som har indkøbt store fodboldrettigheder til tv og streaming.

En af Danmark største fodboldkendere skifter hold. Carsten Werge, der har en mangeårig karriere hos TV3-kanalerne med at dække dansk og international fodbold, bliver fodboldredaktør hos TV 2 SPORT.

- Carsten Werges indsats bag mikrofonen og hans karriere med fodbolden taler for sig selv. Der findes ganske få med den erfaring og position inden for dansk sports-tv, og det er derfor en stor glæde, at Carsten bliver fodboldredaktør hos os på TV 2, siger Kristian Hyldgaard, der er kanalchef for TV 2 SPORT og TV 2 SPORT X.

TV 2 SPORT og TV 2 PLAY ønsker at have en stærk og fremtrædende position i danskernes fodboldbevidsthed. TV 2 har i det seneste år indkøbt store fodboldrettigheder – det danske landshold, EM-og VM-slutrunder, Europa League, Conference League, La Liga og hundredvis af landskampe – og udvider løbende dækningen på tv og streaming i de kommende måneder og år. I samme forbindelse oprettes stillingen som fodboldredaktør.

Carsten Werge skal ikke kommentere fodboldkampe, som han ellers er både kendt og anerkendt for, men skal stå i spidsen for udviklingen af TV 2s fodbolddækning.

- Carsten Werges betydning som fodboldkommentator har været enorm, og det er en stor og modig beslutning at lægge kommentatorgerningen på hylden. Til gengæld bliver Carsten et ambitiøst og journalistisk fodboldfyrtårn på vores redaktion, og han skal være med til at udfolde TV 2s fællesskabs-visioner, når vi skal dække fodboldlandsholdet og de store fodboldslutrunder. Det er fantastisk at mærke, hvordan Carsten med masser af energi og ambitioner brænder for at løfte denne opgave, siger Kristian Hyldgaard.

En ære at være med i udviklingen af TV 2s fodbolddækning
Carsten Werge har – med stor glæde og sammen med dygtige chefer og kolleger – arbejdet hos TV3/NENT i mere end 22 år som fodboldkommentator, studievært og reporter. Nu ser han forventningsfuldt frem til nye opgaver og muligheder i forbindelse med sit skifte til TV 2.

- Det er en ære at få lov til at være med til at tegne fodboldbutikken hos TV 2. Jeg ved, hvad stationen står for, og når man kigger på TV 2s opkøb af en række spændende fodboldrettigheder, herunder retten til at vise Danmarks landskampe, har jeg simpelthen kæmpe lyst til at være en del af stationens talentfulde og ambitiøse fodboldhold, siger Carsten Werge.

61-årige Carsten Werge har været fodboldkommentator siden 1988 og har bl.a. dækket dansk fodbold, de store fodboldslutrunder og Champions League, herunder samtlige CL-finaler siden 2000. Han har – foruden hos TV3 – arbejdet på Berlingske og med sportsdækning på tv og radio hos DR. Herudover er han forfatter til en lang række fodboldbøger.

Carsten Werge er gift med Berit og far til fire. Han tiltræder som TV 2s fodboldredaktør pr. 1. april 2021.

Billede {0} af {1}