TV 2 og TV 2 PLAY opruster yderligere på fiktion

En af de nye TV 2 PLAY- og TV 2-serier i 1. halvår er krimiserien ’Hvide Sande’, som har Carsten Bjørnlund og Marie Bach Hansen i de to hovedroller. (Foto: Per Arnesen / TV 2)

En af de nye TV 2 PLAY- og TV 2-serier i 1. halvår er krimiserien ’Hvide Sande’, som har Carsten Bjørnlund og Marie Bach Hansen i de to hovedroller. (Foto: Per Arnesen / TV 2)

12. februar 2021;
Af: Michael Hansen, TV 2 Kommunikation

TV 2 Fiktion ansætter to executive producere og tre projektledere i forbindelse med produktionen af det voksende antal tv-serier.

TV 2 og TV 2 PLAY har gennem flere år været den største leverandør af danske fiktionsserier til voksne, og med ’Strategi 2025’, som blev offentliggjort i sidste uge, øger TV 2 igen sine ambitioner på fiktionsområdet.

I 2021 er budgettet til fiktion øget med 20 procent i forhold til året før, og samtidig justeres afdelingens fokus til at lave store serier – typisk i sæsoner af 6 x 40 minutter – til TV 2 PLAY og TV 2s kanaler. De små, korte fiktionsformater laves ikke fremover.

TV 2 Fiktions vækst og de ændrede serieformater skaber behov for nye medarbejdere i TV 2 Fiktion, som henholdsvis 1. marts og 1. april byder velkommen til to nye executive producere. Samtidig er tre medarbejdere ansat i nye stillinger som projektledere, der skal drive de komplekse processer i frembringelsen af en tv-serie sammen med TV 2s executive producere.

Pr. 1. marts tiltræder Lea Løbger som executive producer i TV 2 Fiktion. Hun er uddannet producer fra Den Danske Filmskole i 2007 og har siden været tilknyttet Cosmo Film, SF Film, Nimbus Film, Mastiff TV samt Creative Alliance.

Lea Løbger har blandt andet produceret tv-serien ’Hånd i hånd’ til Viaplay/TV3, spillefilmene ’Den bedste mand’, ’Vølvens forbandelse’ og ’Antboy’-trilogien. Lea arbejdede inden sine år på filmskolen blandt andet på TV 2 ZULU-serien ’Langt fra Las Vegas’ og var sideløbende medlem af den alternative filmskole Super16.

Pr. 1. april tiltræder David C.H. Østerbøg som executive producer i TV 2 Fiktion. David er uddannet producer fra Den Danske Filmskole i 2003. Han kommer fra en stilling som producer hos Deluca Film, hvor han bl.a. har produceret tv-serien ’Hvide Sande og flere spillefilm, herunder ’Emma og Julemanden’ og ’Julemandens datter’.

I årene 2007-2013 var David Østerbøg producer i DR Drama, hvor han har produceret familieserien ’Mille’ og en lang række børne- og ungdomsserier. I årene 2004-2008 var David Østerbøg producer i produktionsselskabet New Danes Production, som han også var medejer af.

Billede {0} af {1}