En af de danske spillere, som skal være i storform, hvis Danmark skal nå et godt VM-resultat i Egypten, er Mikkel Hansen. Han ses her med landstræner Nikolaj Jacobsen. (Foto: Henning Bagger / Ritzau Scanpix / TV 2)

En af de danske spillere, som skal være i storform, hvis Danmark skal nå et godt VM-resultat i Egypten, er Mikkel Hansen. Han ses her med landstræner Nikolaj Jacobsen. (Foto: Henning Bagger / Ritzau Scanpix / TV 2)

VM i håndbold 2021 -
en anderledes slutrunde

I dagene 13.-31. januar er det tid til VM i herrehåndbold. Den store slutrunde foregår denne gang i Egypten og bliver afholdt på trods af corona-udfordringer. Vil det lykkes Mikkel Hansen og resten af det danske hold at forsvare deres verdensmesterskab? Følg med på TV 2, TV 2 SPORT, TV 2 PLAY og TV2.DK.

Hele Danmark var på den anden ende i de herlige dage i januar 2019, hvor Mikkel Hansen og co. vandt verdensmesterskabet i håndbold og blev hyldet i både Herning og København for deres store bedrift. Nu skal Nikolaj Jacobsens hold forsøge at genvinde mesterskabet ved VM i Egypten, der er det 27. verdensmesterskab i håndbold. Det bliver afholdt i værtsbyerne Kairo, Alexandria og Giza fra 13. til 31. januar.

Her bliver der lavet en VM-boble, så turneringen kan blive spillet på trods af corona-pandemien. Og VM bliver afholdt uden tilskuere i hallerne.

Der er for første gang 32 hold med til VM-slutrunden, og de er inddelt i otte grupper. Danmark har fået en god lodtrækning til de indledende runder, hvor vi er endt i gruppe D og skal op imod Argentina, Bahrain og DR Congo. Alt kan ske på de 20x40 meter i løbet af en håndboldkamp, men det er tre nationer, som Danmark normalt vil kunne slå uden problemer.

Afholdt med restriktioner
TV 2, der deler rettighederne til VM med DR, stiller i stærkeste opstilling. I studiet i Kairo er Morten Ankerdal vært og Claus Møller Jakobsen ekspert, og i studiet i Danmark er Stine Bjerre Mortensen vært, mens Daniel Svensson, Klavs Bruun Jørgensen og Peter Bruun Jørgensen er eksperter. Kampene bliver kommenteret af TV 2s faste folk, blandt andre Thomas Kristensen og Bent Nyegaard.

- Mine forventninger til hele slutrunden er måske ikke helt lige så høje som normalt på grund af corona-restriktioner og så videre. Forberedelserne for alle lande har været markant anderledes. Og selve VM vil jo også blive afviklet med en lang række af restriktioner. Jeg tror dog på, at Danmarks chancer er gode, og jeg tillader mig at håbe på, at Danmark kan være med til at spille om medaljer, siger John Jäger, chefredaktør på TV 2 SPORT og i spidsen for TV 2s håndbolddækning.

VM i coronaens tid
Corona-pandemien betyder, at TV 2 dækker VM i Egypten på en anden måde end vanligt. Dækningen sker med stor bemanding i Danmark og færre medarbejdere i hallerne i Egypten.

- Allerede nu er det sikkert, at vores hold i Egypten er cirka halvt så stort, som det plejer at være. Vi er f.eks. udelukkende i den hal, Danmark spiller i. Vi er ikke i de øvrige haller, som vi ellers plejer. Derudover er vores studie og øvrige setup i Kairo cirka det halve af, hvad det plejer. Resten er i Danmark, og det vil naturligvis kunne ses og mærkes i vores dækning. Men jeg tror og håber på, at det - ligesom under seneste slutrunde for kvinder og Tour de France sidste år - vil kunne skabe nogle nye og anderledes løsninger, som vil være en god oplevelse for seerne, siger John Jäger.

Under VM har TV 2 fokus på medarbejdernes ve og vel og gør meget ud af at følge arrangørernes strikse retningslinjer.

- Der er indført en lang række forholdsregler fra både det internationale håndboldforbund IHF og fra de egyptiske arrangører, og vi vil overholde dem til punkt og prikke. Derudover har vi orienteret vores medarbejdere om, at de på alle tænkelige måder skal udvise forsigtighed. De er alle i den samme boble som spillerne, så de er enten på deres hotel eller i hallen – indenfor de områder, hvor de må være. Og ikke andre steder. Meget restriktivt og forhåbentlig så sikkert, som det overhovedet kan være, siger John Jäger.

Danskerne elsker håndbold - også når der er corona
At VM - til trods for corona - nemt kan blive en succes som arrangement betragtet og sportsligt, er kvindernes EM, som blev afholdt i december, et godt eksempel på.

- EM i kvindehåndbold blev afviklet meget vellykket af både Dansk Håndbold Forbund og det europæiske håndboldforbund, og jeg krydser alt for, at det samme bliver tilfældet i Kairo. Og så var jeg - indrømmer jeg gerne - også glad for, at både vores seertal på tv og på TV 2 PLAY var ekstraordinært gode i december. Altså både på tv og på streaming. Jeg håber naturligvis på, at vi igen i januar kan samle danskerne om både det gode gamle fjernsyn og vores streamingtjeneste. Vi vil sende alle de kampe, vi har rettighederne til, på enten TV 2, TV 2 SPORT eller TV 2 PLAY, siger John Jäger.

-------------

seneste nyt fra VM i herrehåndbold på TV2.DK.

Sådan sender TV 2s kanaler fra VM i herrehåndbold.

Billede {0} af {1}