TV 2 PLAY bugner af dejlig jul - for både store og små

Jonas (Lukas Schwarz Thorsteinsson) og Sofie (Laura Østergaard Buhl) hos alle guderne i Valhal. (Foto: Jens Juncker-Jensen / TV 2)

Jonas (Lukas Schwarz Thorsteinsson) og Sofie (Laura Østergaard Buhl) hos alle guderne i Valhal. (Foto: Jens Juncker-Jensen / TV 2)

Streaming-julen begynder allerede i november og kan nydes, lige når det passer i den travle tid.

Der er masser af dejlige juletilbud på TV 2 PLAY, og hylderne bugner med alt fra de hyggelige familiejulekalendere til seriøs ølsmagning. Juletid er normalt ventetid, men på TV 2 PLAY behøver man ikke vente til 1. december for at komme i den rette stemning.

For allerede fra lørdag 7. november er der nedtælling, når det bliver muligt at se det underholdende eventyr om Odin, Thor og alle de andre gamle guder i Asgård - nemlig familiejulekalenderen 'Jul i Valhal'.

De 24 afsnit er en rejse ind i den nordiske mytologi, hvor Sofie og Jonas forsøger af fange guden Loke, som er sluppet fri af sine tusindårige lænker. Hvis de ikke fanger ham, starter Ragnarok – det endelige slag mellem guder og jætter, der for altid vil lægge Midgård og Asgård øde.

Sofie og Jonas spilles af Laura Østergaard Buhl og Lukas Schwarz Thorsteinsson, og som de voksne og guderne ses blandt andre Troels Lyby, Ann Eleonora Jørgensen, Vigga Bro, Peter Frödin og Martin Brygmann, der også har skrevet musikken til 'Jul i Valhal'. Julekalenderen blev vist første gang på TV 2 i 2005.

Peter Frödin i 'Grethes jul', som er en eventyrlig julefortælling i fire afsnit. (Foto: Kristian Brasen / TV 2)

Peter Frödin i 'Grethes jul', som er en eventyrlig julefortælling i fire afsnit. (Foto: Kristian Brasen / TV 2)

Grethes jul

I den nye serie på fire afsnit, 'Grethes jul', er Grethe er tilbage på TV 2 og TV 2 PLAY i en eventyrlig julefortælling om næstekærlighed, tilgivelse og empati.

Da vi mødte Grethe (Peter Frödin) første gang var i 2016, hvor hun flyttede ind hos familien Bynke. Her hjalp hun familien igennem en kaotisk hverdag med sine helt egne værdier.

Nu er Grethe ansat i et stormagasin, hvor hun har en stand med sine bøger 'Pletter - alt kan fjernes'. Her demonstrerer hun, hvordan man kan slippe af med alle slags pletter - også dem i sindet. Serien er baseret på en idé af Jarl Friis-Mikkelsen, der også har instrueret. Udover Peter Frödin medvirker også Ulf Pilgaard, Sebastian Jessen, Lotte Andersen, Sofie Torp, Alexander Wewer-Schøler og Özlem Saglanmak.

'Grethes jul' kan ses på TV 2 PLAY fra søndag 29. november og på TV 2 fra mandag 7. december.

Trænger man til at få genopfrisket sin viden om Grethe, kan første sæson allerede ses på TV 2 PLAY.

I 'Juleønsket' møder vi Julie (Olivia Hillingsø), Rafi (Jonathan Lindinger) og Willy (Helmer Solberg). (Foto: TV 2)

I 'Juleønsket' møder vi Julie (Olivia Hillingsø), Rafi (Jonathan Lindinger) og Willy (Helmer Solberg). (Foto: TV 2)

Et magisk gensyn med 'Juleønsket'

Der er mere skøn familiejulekalender til hele familien, når 'Juleønsket', der også vises på TV 2, er tilgængelig på TV 2 PLAY fra 1. december. Det er historien om 12-årige Julie, hvis ønske om at holde jul med sin familie, skal opfyldes af den unge engleaspirant Rafi. I løbet af december hvirvles Julie, hendes ven Willy og Rafi ind i et stort eventyr om mennesker og engle, kampen mellem det gode og det onde, familie og venskaber samt om hemmeligheder og jul.

I rollerne som Julie, Rafi og Willy ses Olivia Hillingsø, Jonathan Lindinger og Helmer Solberg, og i voksenrollerne ses blandt andre Esben Dalgaard, Signe Skov, Lærke Winther, Troels Malling, Neel Rønholt, Allan Hyde, Johan Olsen, Sonja Oppenhagen, Morten Suurballe, Donald Andersen og Marijana Jankovic.

Der er snigpremiere på 'Juleønsket', som utålmodige sjæle kan se det næste afsnit aftenen før, og børnefamilierne kan se julekalenderen sammen, når det passer dem på dagen - og inden de små skal i seng.

'Juleønsket' blev vist første gang på TV 2 i 2015, hvor den blev en stor succes både på TV 2 med over en million seere pr. afsnit og på TV 2 PLAY, ligesom anmelderne var meget begejstrede.

Læs mere om 'Juleønsket' og årets lågekalender her.

I 'Juleønsket' møder vi Julie (Olivia Hillingsø), Rafi (Jonathan Lindinger) og Willy (Helmer Solberg). (Foto: TV 2)

I 'Juleønsket' møder vi Julie (Olivia Hillingsø), Rafi (Jonathan Lindinger) og Willy (Helmer Solberg). (Foto: TV 2)

Ingen jul uden Pyrus - for hele familien

På TV 2 PLAY er Pyrus på spil, nemlig i den første af fire Pyrus-julekalendere, 'Alletiders jul'. Pyrus (Jan Linnebjerg) havner i Rigsarkivet og laver rav i danmarkshistorien, da han med en trylleformular kommer til at slette julen i danmarkshistorien. Guttenborg, der i øvrigt senere blev til Gyldengrød, spilles af Paul Hüttel. Julekalenderen vises også i eftermiddagsfladen på TV 2.

Og for de mindste er der dejlig slow-jul på TV 2 PLAY med 'Jul i historiehulen', som er en del af det nye samarbejde med TV 2 og Nordisk Films børneunivers Oiii. Her læser Stephania Potalivo op af den populære julebog ’Villads fra Valby holder jul’. Og der er mere godt for de mindste, når julekalenderen ’Rasmus Klumps julestue’ også vises.

Viggo Sommer som kartoffelavler Oluf Sand og Carsten Knudsen som hans kone, the kartoffelwoman Gertrud, i "The Julekalender". (Foto: Steen Linde/TV 2)

Viggo Sommer som kartoffelavler Oluf Sand og Carsten Knudsen som hans kone, the kartoffelwoman Gertrud, i "The Julekalender". (Foto: Steen Linde/TV 2)

Bob-bob-det bår' dæjli

Julen er jo som bekendt traditionernes tid, så igen i år der mulighed for at se 'The Julekalender'. Skulle man have glemt udtryk som bob-bob og det bår' dæjli, eller hvordan The Støvledance lyder, så er De Nattergales julekalender klar på TV 2 PLAY til december. Viggo Sommer, Carsten Knudsen og Uffe Rørbæk spiller både Oluf og Gertrud Sand og Benny samt de tre nisser Fritz, Hansi og Günther.

Carsten Berthelsen, Anders Breinholt og Søren Rasted i 'Natholdets julekalender'. (Foto: Lasse Olesen / Pineapple / TV 2)

Carsten Berthelsen, Anders Breinholt og Søren Rasted i 'Natholdets julekalender'. (Foto: Lasse Olesen / Pineapple / TV 2)

En seriøs juleskål for de voksne

December er også synonymt med lækker julemad og gode drikke. En guide til de bedste øl kan ses på TV 2 PLAY i december, hvor en ny sæson af 'Natholdets julekalender' ligger klar. Det er seriøs ølsmagning for voksne, og det er igen øl-ekspert Carsten Berthelsen, der nyder væskerne sammen med Anders Breinholt og Søren Rasted. Ølkalenderen vises også på TV 2 ZULU.

Og har man lyst til lidt en lidt højere promille, er det fra 23. december muligt at se 'Natholdets julekalender' fra 2017 og 2019 på TV 2 PLAY.

 

Seneste nyt

12. januar 2021

VM i håndbold 2021 - en anderledes slutrunde

Link til VM i håndbold 2021 - en anderledes slutrunde
12. januar 2021

- Det her er kulminationen på de fire vildeste år, jeg har haft som journalist

Link til - Det her er kulminationen på de fire vildeste år, jeg har haft som journalist
12. januar 2021

TV 2s hovedkanal i top med flest nomineringer til Tvprisen 2021

Link til TV 2s hovedkanal i top med flest nomineringer til Tvprisen 2021

Billede {0} af {1}