Fra TV 2 Marketings kampagne for EM i kvindehåndbold på TV 2, TV 2 SPORT og TV 2 PLAY.

Fra TV 2 Marketings kampagne for EM i kvindehåndbold på TV 2, TV 2 SPORT og TV 2 PLAY.

Nu begynder EM i håndbold
- en ekstraordinær slutrunde

02. december 2020;
Af: Martin Weinreich, TV 2 Kommunikation

På trods af COVID-19 bliver EM i håndbold gennemført. Mesterskabet bliver afholdt i Herning og Kolding i Danmark, og TV 2 er med og dækker det store mesterskab massivt. Følg med på TV 2, TV 2 SPORT, TV 2 PLAY og TV2.DK.

I dagene fra 3. til 20. december flyver bolden igen i Danmark. Det er tid til EM i håndbold, der er et af årets store højdepunkter for alle de mange danskere, der sætter pris på det hurtige og fysisk hårde spil.

TV 2 dækker den store begivenhed på TV 2, TV 2 SPORT, TV PLAY, TV2.DK og på de sociale medier. TV 2 PLAY har ekstra fokus under denne slutrunde, for her bliver alle slutrundens kampe vist – også dem, man ikke kan få plads til på flowkanalerne. Desuden er der på PLAY masser af højdepunkter og analyser.

TV 2 stiller i stærkeste opstilling til EM. Morten Ankerdal og Stine Bjerre Mortensen er gennemgående værter, og den tidligere landstræner Klavs Bruun Jørgensen og den tidligere landsholdsspiller Lærke Møller er eksperter i studiet. Når Danmark spiller kamp, står den garvede duo Thomas Kristensen og Bent Nyegaard for kommenteringen. De kommenterer også nogle af de andre kampe, og ellers er det nogle af TV 2 SPORTs erfarne håndboldfolk, der kommenterer.

Trine Østergaard i kamp for Danmark. (Foto: Jan Christensen / DHF)

Trine Østergaard i kamp for Danmark. (Foto: Jan Christensen / DHF)

Respekt til de frivillige
Helt ind til halvanden uge før EM var der stadig usikkerhed om, hvorvidt EM-slutrunden kunne blive afholdt. Det lykkedes – på trods af Covid-19 – og det bliver i Danmark. Det er selvfølgelig en stor glæde for TV 2.

- Jeg er virkelig glad for, at EM bliver afviklet. Corona vil jeg helst være fri for at skulle mene noget om, men for håndboldens skyld er jeg glad for, at der er fundet en løsning, som gør, at det anses for at være forsvarligt at gennemføre mesterskabet, siger John Jäger, der er chefredaktør på TV 2 SPORT og står i spidsen for TV 2s håndbolddækning.

TV 2 havde forberedt sig på, at slutrunden skulle foregå både i Norge og Danmark, og der var pakket udstyr og booket hoteller i Norge m.m. Det blev så ændret – men John Jäger er fortrøstningsfuld.

- Jo, der er da logistiske udfordringer, men jeg er velsignet med dygtige medarbejdere og kolleger, som er vant til at håndtere forandringer. Det mest udfordrende har egentlig været uvisheden og den sene beslutning, men det har vi også forståelse for. Vi løser det. Jeg er mere imponeret over, at Dansk Håndbold Forbund – og alle de frivillige – kan nå at få skabt de rette rammer om et EM, der bliver så markant anderledes end forventet. Respekt for de frivillige, siger John Jäger.

Anne Mette Hansen (8) og Kristina Jørgensen (th.) i kamp for Danmark i Bauhaus Arena i Roskilde i juni 2019 i VM-playoff-kamp mod Schweiz. (Foto: Jan Christensen / DHF)

Anne Mette Hansen (8) og Kristina Jørgensen (th.) i kamp for Danmark i Bauhaus Arena i Roskilde i juni 2019 i VM-playoff-kamp mod Schweiz. (Foto: Jan Christensen / DHF)

En anderledes dækning
EM bliver i år en ekstraordinær slutrunde på grund af COVID-19. Spillere og andre folk, der deltager i slutrunden, kommer til at skulle honorere en masse corona-krav og skal i de uger, de deltager i begivenheden, være i en særlig boble, hvor de ikke har kontakt med folk uden for boblen, der potentielt kan smitte dem. Det kommer også til at betyde noget for den måde, TV 2 kan arbejde med EM på.

- Corona giver os en masse problemer i vores dækning. Vi kan eksempelvis ikke få spillerne op i vores studie. Vi kan ikke interviewe dem ansigt til ansigt, som vi plejer. Og meget andet. Men heldigvis er der så opfindsomme folk på TV 2 SPORT, at der er fundet på tekniske løsninger, som gør det muligt for os – virtuelt – at bringe spillerne op i studiet alligevel. Så vi vil, på alle måder, overholde alle corona-regler og trods de benspænd, reglerne giver, alligevel bringe seerne helt tæt på EM, siger John Jäger.

Danmarks landstræner, Jesper Jensen. (Foto: Henning Bagger / Ritzau Scanpix / TV 2)

Danmarks landstræner, Jesper Jensen. (Foto: Henning Bagger / Ritzau Scanpix / TV 2)

En ny start for kvindelandsholdet
Der er sket meget på det danske kvindelandshold siden VM i Japan sidste år. Team Esbjergs træner Jesper Jensen har overtaget rollen som landstræner i stedet for Klavs Bruun Jørgensen. Samtidig har der været store udskiftninger i spillerstaben, mest markant er nok, at den tidligere anfører Stine Jørgensen er stoppet på landsholdet. Så de danske kvinder får en frisk start her til EM på hjemmebane, og det bliver spændende at se, hvor langt de kan komme.

John Jäger har også store forventninger til slutrunden:

- Jeg er nem at begejstre, så jeg har som regel store forventninger. Nu har jeg lige onsdag aften siddet og set Danmark spille en rigtig god landskamp mod Norge, så jeg glæder mig til at se, hvordan den nye landstræner, Jesper Jensen, får sit mandskab til at præstere ved EM. Indholdsmæssigt var det nylige Tour de France en stor udfordring på grund af corona. Men det gav også en masse nyt og anderledes til dækningen. Jeg håber, at vi kan lykkes med det samme her til EM, siger John Jäger og fortsætter:

- Jeg er vild med at lave disse store events sammen med resten af TV 2. Vi er et broget hold, som arbejder sammen på kryds og tværs. Det er altid spændende, hvordan det går. Vi sender hele EM, alle kampe, på TV 2 PLAY. Vi sender en masse studieudsendelser på en ny og anderledes måde, som vi glæder os til at vise frem og se reaktionerne på. Det er bare altid en god oplevelse at lave en så stor operation med passionerede kolleger, der hele tiden vil noget bedre, siger John Jäger.

 

Få sidste nyt fra EM på tv2.dk: EM håndbold 2020 kvinder - TV 2

Se sendeplan for EM: https://sport.tv2.dk/haandbold/em/sendeplan

Se trailer for TV 2 EM-dækning her

Billede {0} af {1}