I den aflyste festivalsommer 2020 tog TV 2 initiativ til fire festivalprogrammer, 'Hele Danmarks Festival', hvor danske kunstnere gav numre på fire festivalpladser. Billedet er fra Langeland, hvor Sanne Salomonsen og vært Rasmus Bjerg følger koncerten med Søren Sko (tv.). (Foto: Lasse Lagoni / TV 2)

I den aflyste festivalsommer 2020 tog TV 2 initiativ til fire festivalprogrammer, 'Hele Danmarks Festival', hvor danske kunstnere gav numre på fire festivalpladser. Billedet er fra Langeland, hvor Sanne Salomonsen og vært Rasmus Bjerg følger koncerten med Søren Sko (tv.). (Foto: Lasse Lagoni / TV 2)

Musikken i fokus på TV 2 i corona-året 2020

Et stort musik-år på TV 2 fuldendes i den kommende måned med blandt andet Danish Music Awards, ’Alletiders juleshow’ og ’Nytårsplaylisten 2020’.

Når musikbranchens ældste og mest prestigefyldte prisfest, ’DMA 2020’, sendes på TV 2 lørdag 28. november, er det et af musik-højdepunkterne i corona-året 2020, som har budt på masser af lavpunkter, herunder en aflyst festivalsommer og masser af aflyste koncerter.

Samtidig har 2020 været et år, hvor TV 2 har taget ekstraordinære initiativer for at præsentere den brede, folkelige, danske musik på tv.

’Hele Danmarks Festival’ og ’Grøn, Grønnere’
Det gjorde sig blandt andet gældende hen over sommeren 2020, hvor TV 2 i programmerne ’Hele Danmarks Festival’ arrangerede fire musikfester på festivalpladserne i Roskilde, Vig, Skanderborg og Rudkøbing på Langeland – hvert sted med fire optrædende bands på scenen foran et mindre publikum og i interviews om musik og anekdoter.

I slutningen af juli sendte TV 2 ’Grøn, Grønnere’ med transmission af koncerter med etablerede kunstnere ved danske havefester rundt omkring i landet.

- Det danske musikliv har lidt i 2020, og vi er glade for, at vi har kunnet give musikken ekstra fokus i år. Sommerens musikprogrammer var en hyldest til festivalernes fællesskab og en påmindelse om, at vi kommer til at feste sammen igen på et senere tidspunkt, siger underholdningsredaktør Dorte Borregaard og fortsætter:

- Musik skaber fællesskab på tværs af generationer og er noget, vi deler med hinanden. Vi har den ambition, at TV 2s musikprogrammer skal engagere og overraske og give danskerne store og originale oplevelser.

Underholdningsredaktør på TV 2, Dorte Borregaard. (Foto: Helle Moos)

Underholdningsredaktør på TV 2, Dorte Borregaard. (Foto: Helle Moos)

Dorte Borregaard er TV 2s redaktør på blandt andet sommerens musikprogrammer, ’X Factor’, de kommende jule- og nytårsshows, som optages i Musikkens Hus i Aalborg, lørdagens ’DMA’ i Royal Arena samt ’Toppen af poppen’, som i sin tiårs-jubilæumssæson i 2020 opnåede de højeste seerandele nogensinde.

- ’Toppen af poppen’ er et godt eksempel på, hvad musikken kan gøre for os. I programmerne møder seerne etablerede kunstnere i godt samspil med nye navne, som vi ikke kendte på forhånd, og som vi ikke vidste, at vi godt kunne lide, siger Dorte Borregaard.

Annika Aakjær er vært for lørdagens ’DMA 2020’, som kan ses på TV 2 og TV 2 PLAY. (Foto: Søren Rønholt)

Annika Aakjær er vært for lørdagens ’DMA 2020’, som kan ses på TV 2 og TV 2 PLAY. (Foto: Søren Rønholt)

Prisfest i et år, hvor musikkens vilkår er under pres
Og så er vi fremme ved ’DMA’, hvor musikbranchen hædrer musikken og præsenterer seerne for nogle af tidens største musiknavne. For første gang er sangeren og skuespilleren Annika Aakjær vært ved arrangementet, og hun vil gennem knap halvanden time guide seerne og en lille kreds af særligt inviterede publikummer gennem live-optrædener fra nogle af Danmarks største stjerner. 

- Det er en stor ting at få lov at stå i spidsen for ’DMA 2020’ – et år, hvor musikkens vilkår er under pres. Og det er som regel under pres, at man viser, hvad man er gjort af. Årets show bliver et anderledes et af slagsen, og jeg glæder mig netop meget af samme årsag, siger Annika Aakjær.

Lasse Lindholm, der er formand for DMA-Akademiet og kommunikationsdirektør i musikselskabernes brancheorganisation IFPI (som arrangerer 'DMA 2020') er glad for, at både den danske musik-streamingtjeneste Moodagent og TV 2 bakker op om arrangementet i en coronatid.

- Danske musikere har det ikke nemt for øjeblikket. Alligevel bidrager de med en værdi til vores liv, som de fleste af os nødigt vil være foruden. Derfor fortjener de også mere end nogensinde at blive hyldet ved DMA i år, siger Lasse Lindholm.

Foruden de nævnte musikprogrammer og enkeltstående musikportrætter viser TV 2 og TV 2 CHARLIE hvert år mange koncerter med danske kunstnere, ligesom TV 2 CHARLIE sender musikprogrammer og -quizzer som for eksempel det aktuelle ’Med på noderne’.

Billede {0} af {1}