Udnævner chefredaktør for TV 2 Nyhedernes indhold på TV 2 PLAY

Marie-Louise von Holstein bliver chef for TV 2 Nyhedernes indhold på TV 2 PLAY. (Foto: Claus Troelsgaard / TV 2)

Marie-Louise von Holstein bliver chef for TV 2 Nyhedernes indhold på TV 2 PLAY. (Foto: Claus Troelsgaard / TV 2)

Marie-Louise von Holstein, der står i spidsen for TV 2s succesfulde journalistiske satsning til den yngre målgruppe, TV 2 ECHO, får flere ansvarsområder og bliver medlem af Nyhedernes chefredaktion.

TV 2 har udnævnt den 42-årige redaktionschef Marie-Louise von Holstein til chefredaktør for TV 2 Nyhedernes indhold på PLAY. Hun bliver samtidig medlem af Nyhedernes chefredaktion, der udgør den øverste ledelse for nyhedsafdelingens cirka 600 medarbejdere og for afdelingens udgivelser på TV 2, TV 2 NEWS, TV2.DK og TV 2 PLAY.

Marie-Louise von Holstein er chef for TV 2s journalistiske satsning TV 2 ECHO, der er målrettet de 20-30-årige, og som dagligt udkommer med journalistiske videofortællinger med substans, hjerte og relevans for de unge. For godt et år siden udvidede TV 2 ECHO sit tilbud til de unge mediebrugere ved også at producere længere, serielle formater, ECHO DOX, og senest har TV 2 ECHO taget sine første skridt i satiregenren.

ECHO har vokset sig til et kendt TV 2-brand for især målgruppen, hvor 58 procent af de 20-30-årige kender til TV 2 ECHO, og mange af dem føler, at videofortællingerne er relevante for netop dem. På TV 2 PLAY har de længere serielle formater også fundet deres vej til de unge brugere og klarer sig solidt i streaminguniverset.

Inden etableringen af TV 2 ECHO var Marie-Louise von Holstein redaktionschef på TV 2 NEWS, og hun har tidligere arbejdet i DR som reporter og redaktør på TV Avisen, i eventafdelingen og på ’Aftenshowet’.

- Med Marie-Louise i front har TV 2 ECHO på kort tid skabt imponerende resultater, og hun fortsætter som chef for ECHO-redaktionen. Herudover får Marie-Louise det overordnede strategiske ansvar for TV 2 Nyhedernes tilstedeværelse på vores fjerde platform, TV 2 PLAY, siger fungerende nyhedsdirektør Jacob Kwon og fortsætter:

- Marie-Louise har stor indsigt i de digitale platforme og har en stærk strategisk forståelse for, hvordan vi kan gøre en forskel for den yngre målgruppe. Hun er den helt rigtige til at sikre den strategiske retning og den røde tråd for TV 2 Nyhedernes indhold på PLAY, og samtidig er hun dygtig til at skabe tillidsfulde samarbejdsrelationer på tværs af huset.

Udnævnelsen har været undervejs i flere uger

Udnævnelsen af Marie-Louise von Holstein til chefredaktør blev aftalt for nogle uger siden med nyhedsdirektør Mikkel Hertz, som ikke nåede at gennemføre udnævnelsen, inden han i weekenden blev sygemeldt efter en blodprop i hjertet. Nu gennemføres udnævnelsen, og den sker med øjeblikkelig virkning.

Det er med store forventninger og ambitioner, at Marie-Louise von Holstein nu stiller sig i spidsen for videreudviklingen af Nyhedernes indhold på PLAY.

- Nyheds- og aktualitetsindholdet har fået en mere fremtrædende placering på TV 2 PLAY, og forbruget er stigende. Vi har som nyhedsmedie meget at lære om at formidle til en streamingtjeneste, hvor det at komme først med nyheden ikke kan bruges som succeskriterie, siger Marie-Louise von Holstein og fortsætter:

- Jeg er ydmyg over for opgaven, for den er svær. Men jeg er ret sikker på, at vi med de dygtige medarbejdere, vi har i Nyhedsafdelingen, kan løfte opgaven i fællesskab med de erfarne folk fra TV 2 PLAY.

Seneste nyt

01. marts 2021

’X Factor’ viser storform i 2021

Link til ’X Factor’ viser storform i 2021
23. februar 2021

Janni og Lasse genforenes i nyt makkerskab på ’Go’ aften LIVE’

Link til Janni og Lasse genforenes i nyt makkerskab på ’Go’ aften LIVE’
23. februar 2021

”TV 2 NEWS er for mig det perfekte match”

Link til ”TV 2 NEWS er for mig det perfekte match”

Billede {0} af {1}