Præsidentvalg dækkes uafbrudt i et døgn på TV 2 og TV 2 NEWS

Cecilie Beck og Poul Erik Skammelsen sender fra valgstudiet hele valgnatten 4. november  (Foto: TV 2)

Cecilie Beck og Poul Erik Skammelsen sender fra valgstudiet hele valgnatten 4. november (Foto: TV 2)

27. oktober 2020;
Af: Michael Hansen, TV 2 Kommunikation

TV 2 dækker det amerikanske præsidentvalg i knap 24 timer med flere forskellige værtspar fra studiet i Tivoli og med ti korrespondenter og reportere i USA. Søndag før valget udvides 19 Nyhederne til knap en time om valgets store temaer.

Betydningen for amerikanerne – og for Danmark, Europa, Arktis og resten af verden – af det amerikanske præsidentvalg 3. november kan næsten ikke overvurderes. Og derfor går TV 2 og TV 2 NEWS også med fuld kraft ind i dækningen af valgkampen, valgdagen, valgnatten og dagene efter valget.

Fra tirsdag 3. november klokken 20.50 samsender TV 2 og TV 2 NEWS i næsten et helt døgn med fuldt fokus på det amerikanske valg – og med tre forskellige værtshold hen over døgnet. I samme periode dækkes afgørelsen af valget ligeledes tæt på TV2.DK med liveblog og resultater og på TV 2 PLAY via live-streamingen af tv-kanalerne og særlige valgprogrammer og -sammendrag.

- Mens kandidaterne fortsætter deres hårde og intense valgkamp, brevstemmer amerikanerne som aldrig før. Selv om meningsmålingerne taler for sejr til Biden, har målingerne før været upræcise, og vi kan ende i en situation, hvor både Trump og Biden på valgaftenen sår tvivl om resultatet. Det er på flere måder et helt usædvanligt valg, vi står overfor, og derfor lader vi også vores dækning fortsætte hele dagen efter valget, siger Ulla Pors Nielsen, der er chefredaktør for TV 2 NEWS og TV 2 Event.

TV 2 har ti korrespondenter og reportere i USA, og mange af dem er også med i den store dækning på TV 2 og TV 2 NEWS i dagene forud før valget. På TV 2 Nyhederne er der søndag ekstra fokus på det amerikanske præsidentvalg, når 19 Nyhederne udvides til knap en time for at sætte valget i perspektiv.

- Her stiller vi skarpt på de afgørende temaer, der lige nu deler de amerikanske vælgere. De seneste år dokumenterer, at valget af USA’s præsident virkelig optager danskerne. Med aktuelle reportager og analyser fra vores mest erfarne korrespondenter rykker vi valgkampen tættere på seerne end nogensinde før, siger redaktionschef Jon Hasselbalch Mikkelsen, TV 2 Nyhederne.

Ulla Pors Nielsen er chefredaktør for TV 2 NEWS og TV 2 Event. (Foto: Henrik Ohsten / TV 2)

Ulla Pors Nielsen er chefredaktør for TV 2 NEWS og TV 2 Event. (Foto: Henrik Ohsten / TV 2)

En valgoptakt i amerikanske farver

TV 2 NEWS har i de seneste uger dækket det amerikanske præsidentvalg tæt med daglige programmer som ’Nedtælling’ og ’Kampen om Det Hvide Hus’ og magasinprogrammerne ’Verden ifølge Trump – og Biden’, ’Amerikanske stemmer’ og ’Kampen om Amerika’ – sidstnævnte handler onsdag og søndag om henholdsvis kvinder og frihed. I den kommende uge og weekend bliver der skruet ekstra op for dækningen.

Her sætter TV 2 NEWS og vært Johan Engbo både lørdag og søndag klokken 12.30, 14.30, 16.30 og 18.30 otte forskellige temaer til debat – eksempelvis sikkerhedspolitik, klima og fake news – under overskriften ’Hvad betyder det amerikanske valg for os?’

Mandag sender TV 2 NEWS ’Verden ifølge Trump – og Biden’ fra svingstaten Florida, og umiddelbart herefter – klokken 19.45-21.00 – er Allan Silberbrandt vært for en udenrigsministerdebat med titlen ’Hvad betyder USA’s næste præsident for vores sikkerhed?’

Debatten foregår i Udenrigspolitisk Nævns mødelokale på Christiansborg, og i diskussionen medvirker Danmarks nuværende udenrigsminister, Jeppe Kofod (S), og de tidligere udenrigsministre Uffe Ellemann-Jensen (V), Martin Lidegaard (R), Holger K. Nielsen (SF) og Mogens Lykketoft (S).

På selve valgdagen tirsdag giver TV 2 NEWS endnu en grundig dækning og valgoptakt, og det sker især i ’NEWS & Co.’, som denne dag sendes fra klokken 16.00 og helt til klokken 20.50, hvor TV 2s og TV 2 NEWS’ fælles valgaften begynder. Fra klokken 16-18 er de to tidligere statsministre Helle Thorning-Schmidt (S) og Lars Løkke Rasmussen (V) samt USA-ekspert Torsten Jansen gæster i ’NEWS & Co.’

Klokken 18.20 er tre nuværende chefredaktører gæsterne i NEWS-programmet, og klokken 19.20-20.50 sendes ’NEWS & Co.’ i selskab med tre tidligere udenrigsministre.

Den tætteste dækning nogensinde

På selve valgaftenen og hele det følgende døgn slår TV 2 Nyhederne og TV 2 NEWS kræfterne sammen for at sikre den tætteste dækning af et amerikansk præsidentvalg nogensinde.

TV 2s og TV 2 NEWS’ valgstudie etableres i Prices Diner i Tivoli i København, og her byder Cecilie Beck og Poul Erik Skammelsen tirsdag 3. november klokken 20.50 seerne velkommen til amerikansk valgaften og -nat. Blandt de mange gæster i studiet er TV 2 NEWS’ faste USA-eksperter Torsten Jansen og Mirco Reimer-Elster og andre kendte USA-eksperter som professor Derek Beach, Aarhus Universitet, redaktør for international kultur på Berlingske, Birgitte Borup, og professor Vincent F. Hendricks, Københavns Universitet.

Derudover kommer flere nuværende partiledere, forhenværende statsminister Lars Løkke Rasmussen, Berlingskes økonomiske redaktør, Ulrik Bie, og mange andre forbi studiet i Tivoli i løbet af valgdøgnet, hvor brødrene Adam og James Price også vil lave madretter – både ”Demokrat-mad” og ”Republikaner-mad” – til gæsterne.

På valgaftenen og valgnatten medvirker et stærkt hold af værter og korrespondenter fra USA. Foruden TV 2s faste USA-korrespondent Jesper Steinmetz er også Ulla Terkelsen, Lotte Mejlhede, Rasmus Tantholdt, Divya Das, Dennis Ritter, Astrid Berg, Miriam Zesler, Anna Ingrisch og Jesper Zølck med fra USA, hvor de dækker fra de afgørende svingstater og rapporterer fra Trump og Bidens valgfester.

Nye værter tager over i Tivoli

Cecilie Beck og Poul Erik Skammelsen sender fra valgstudiet frem til klokken 06.00 om morgenen 4. november, hvor Natasja Crone og Johan Engbo rykker ind i studiet og præsenterer valgets nyheder og laver interviews. Senere kommer også Charlotte Beder og Christian Bækgaard i Tivoli-studiet, mens der hele dagen leveres nyheder fra NEWS-studiet på Teglholmen.

Klokken 16.00 – efter nogle timers søvn – vender Cecilie Beck og Poul Erik Skammelsen tilbage til valgstudiet i Tivoli, som de bestyrer frem til 19 Nyhederne tirsdag – knap 24 timer efter åbningen af valgstudiet aftenen forinden.

Dækningen fortsætter i dagene efter valget

TV 2s tætte valgdækning fortsætter i dagene efter valget. Det sker i nyhedsudsendelser på TV 2 og NEWS, på TV 2 PLAY og med minut-til-minut-dækning på TV2.DK samt i særlige valgprogrammer på TV 2 NEWS.

Magasinprogrammet ’Kampen om Det Hvide Hus’ fortsætter efter valget onsdag, torsdag og søndag klokken 22.30. Her analyserer Johan Engbo sammen med USA-eksperterne Mirco Reimer-Elster og Torsten Jansen de mest interessante resultater og navne fra valget – og de nyeste resultater, som løbende indkommer, når de mange brevstemmer er talt op.

Billede {0} af {1}