’Grethes jul’ - ny eventyrlig julefortælling i fire afsnit på TV 2 og TV 2 PLAY

Peter Frödin som Grethe i 'Grethes jul'. (Foto: Kristian Brasen / TV 2)

Peter Frödin som Grethe i 'Grethes jul'. (Foto: Kristian Brasen / TV 2)

Jarl Friis-Mikkelsen har instrueret, og i serien ses blandt andre Peter Frödin, Ulf Pilgaard, Lotte Andersen, Sofie Torp og Sebastian Jessen.

Grethe er tilbage på TV 2 og TV 2 PLAY i en eventyrlig julefortælling i fire afsnit om næstekærlighed, tilgivelse og empati.

Da vi mødte Grethe (Peter Frödin) første gang, var i 2016, hvor hun flyttede ind hos familien Bynke. Her hjalp hun familien igennem en kaotisk hverdag med sine helt egne værdier.

Grethe med pletfjerner

Nu er Grethe ansat i et stormagasin, hvor hun har en stand med sine bøger ’Pletter - alt kan fjernes’. Her demonstrerer hun, hvordan man kan slippe af med alle slags pletter - også dem i sindet.

En dag sker der noget eventyrligt, da Grethe møder en lille pudsig dreng (Alexander Wewer-Schøler). Pludselig kan hun på magisk vis sætte sig meget bedre ind i andres liv og få dem til at se deres egne problemer i øjnene.

En af dem, der trænger til hendes hjælp, er Grethes nye nabo, vejleder og terapeut Karen (Sofie Torp), der har problemer med kærligheden og ofrer sig for sine klienter, især den ensomme Victor (Ulf Pilgaard), der ikke har lyst til at forlade sit eksil på et dyrt kursted.

Vi møder også den plagede Henrik (Sebastian Jessen), der føler sig hjemløs og sat i stå. Men det er svært for Grethe at få tid til næstekærligheden, når afdelingslederen Bibbis (Lotte Andersen) strenge krav skal overholdes og sættes i kommercielt system.

 

Giv plads til eventyret

- ’Grethes jul’ er en fortælling om vores behov for kærlighed. Et tema, som især i julen forstørres samtidig med, at vi pakker os ind i engle, juletræer, pynt og gaver og salmer. I ’Grethes jul’ tror vi på den eneste ene, og vi tror på, at vi kan lære at tilgive hinanden, hvis vi har lavet fejl tidligere i vores liv. Og så giver vi også plads til eventyret, for så bliver hverdagen lidt lettere, siger Jarl Friis-Mikkelsen, der står bag idéen og også har instrueret.

Manuskriptet er skrevet af Carsten Rudolf, og ’Grethes jul’, der er på fire afsnit, produceres af Mastiff ved Bo Mortensen og Mia Marie Borup. Jennifer Green er TV 2 executive producer.

Der er premiere på TV 2 mandag 7. december klokken 20.30, og første afsnit kan ses på TV 2 PLAY allerede søndag 29. november.

Skulle du have lyst til se eller gense den første sæson af ’Grethe’, kan den ses på TV 2 PLAY.

 

Billede {0} af {1}