Amerikansk valg har topprioritet på TV 2 NEWS

Alt kan ske, når amerikanerne går til valg 3. november. TV 2 NEWS skruer markant op for dækningen af et af de mest afgørende og vildeste valg i nyere amerikansk historie. TV 2 PLAY samler alle valgprogrammer og har unikt valg-tv til seerne, og TV2.DK leverer blandt meget andet minut-til-minut-nyheder.

I fire år har TV 2 NEWS dækket amerikansk politik tæt – blandt andet i de ugentlige magasinprogrammer ’Verden ifølge Trump’ og ’Verden ifølge Trump – og Biden’ – og fra søndag 18. oktober udvides dækningen med en lang række nye programmer på TV 2 NEWS og på TV 2 PLAY.

Hermed er starten for alvor i gang på den mest omfattende TV 2-dækning af et amerikansk valg – hvor alt kan ske. Et valg, som også dækkes tæt i TV 2s store daglige nyhedsudsendelser Nyhederne 19.00 og Nyhederne 21.30.

Chefredaktør for TV 2 NEWS og TV 2 Event, Ulla Pors. (Foto: Henrik Ohsten / TV 2)

Chefredaktør for TV 2 NEWS og TV 2 Event, Ulla Pors. (Foto: Henrik Ohsten / TV 2)

Et valg med afgørende betydning for resten af verden

Det amerikanske præsidentvalg 3. november mellem Republikanernes Donald Trump og Demokraternes Joe Biden er en kamp for og imod Trump, men det er også en kamp om amerikanske værdier – og et valg, der har afgørende betydning for resten af verden.

- De seneste fire år har vist, at det er med god grund, når vi følger USA og amerikansk politik så tæt. Valget af en amerikansk præsident har kolossal betydning for hele verden og har klar på indflydelse på eksempelvis amerikanernes samarbejde med EU og vilkårene for verdenshandelen. USA's engagement i Grønland og Arktis og det amerikanske syn på Nato og forsvarsudgifterne i Europa mærkes også meget direkte i Danmark, siger Ulla Pors, der er chefredaktør for TV 2 NEWS og TV 2 Event.

Valgdækningen i TV 2s nyhedsudsendelser og magasinprogrammer kommer blandt andet fra et stærkt hold af værter og korrespondenter, der sendes til USA. Foruden TV 2s faste USA-korrespondent Jesper Steinmetz vil Poul Erik Skammelsen, Jesper Zølck, Ulla Terkelsen, Lotte Mejlhede, Rasmus Tantholdt, Divya Das, Dennis Ritter, Astrid Berg, Miriam Zesler og Anna Ingrisch rapportere fra USA frem til valgdagen, på valgnatten og i dagene efter valget.

Søren Lippert er vært i ’Kampen om Det Hvide Hus’, hvor NEWS’ faste USA-kommentatorer Torsten Jansen og Mirco Reimer-Elster hver dag gør status på det mest afgørende amerikanske valg i nyere historie. (Foto: Claus Troelsgaard / TV 2)

Søren Lippert er vært i ’Kampen om Det Hvide Hus’, hvor NEWS’ faste USA-kommentatorer Torsten Jansen og Mirco Reimer-Elster hver dag gør status på det mest afgørende amerikanske valg i nyere historie. (Foto: Claus Troelsgaard / TV 2)

Nye valgprogrammer på TV 2 NEWS

Blandt de mange nye valgprogrammer på TV 2 NEWS i de kommende uger er magasinet ’Kampen om Det Hvide Hus’, som fem dage om ugen (søndag-torsdag) klokken 22.30 samler op på den amerikanske valgkamp.

Hvad sætter den politiske dagsorden? Hvad er det for nogle vælgergrupper, Biden og Trump hver især forsøger at appellere til? Hvilke stater vil blive de afgørende for valgresultatet? Søren Lippert er vært i ’Kampen om Det Hvide Hus’, hvor NEWS’ faste USA-kommentatorer Torsten Jansen og Mirco Reimer-Elster hver dag gør status på det mest afgørende amerikanske valg i nyere historie.

’Kampen om Det Hvide Hus’, der er inspireret af NEWS-succesprogrammet ’Kampagnesporet’ fra folketingsvalgkampen 2019, har premiere søndag 18. oktober og fortsætter til og med 8. november – søndagen efter valget. Efter valget overtages værtsopgaven af Johan Engbo.

Fra mandag 19. oktober og frem til valget kører NEWS hver morgen klokken 8.35 og middag klokken 12.35 ’Nedtælling til USA-valg’, der går tæt på et emne i valgkampen. På premieredagen handler det om klima.

TV 2 NEWS-programmet ’Verden ifølge Trump – og Biden’ fortsætter i de kommende uger og måneder, og mandag 26. oktober og mandag 2. november sendes programmerne med Dennis Ritter som vært direkte fra USA.

TV 2 NEWS er også på vej med tre debatprogrammer under titlen ’Kampen om Amerika’, hvor debattører diskuterer værdikampen i USA og emner som race, køn, våbenlov mv. Programmerne sendes 21. oktober, 28. oktober og 1. november og har henholdsvis Astrid Berg, Miriam Zesler og Allan Silberbrandt som værter.

NEWS præsenterer ligeledes ’Amerikanske stemmer’, hvor dansk-amerikanere og danskere, der har boet i USA, reflekterer over amerikansk politik, samfundsforhold og valgkampen. De amerikanske stemmer kan løbende høres i NEWS-fladen frem til valget.

Aftenen før valget – mandag 2. november – holder TV 2 NEWS udenrigsministerdebat, hvor tidligere danske udenrigsministre debatterer under overskriften ’Hvad betyder USA's næste præsident for vores sikkerhed?’.

På TV 2 PLAY kan du se alle debatter og magasinprogrammer om det amerikanske præsidentvalg, og i kategorien ’Valg i USA’ viser TV 2 PLAY også minidokumentarer og de såkaldte explainers. (Foto: TV 2)

På TV 2 PLAY kan du se alle debatter og magasinprogrammer om det amerikanske præsidentvalg, og i kategorien ’Valg i USA’ viser TV 2 PLAY også minidokumentarer og de såkaldte explainers. (Foto: TV 2)

Alle valgprogrammer – og lidt mere – kan ses på TV 2 PLAY

Også TV 2 PLAY er klar med udvidet dækning af det amerikanske præsidentvalg og samler magasinprogrammer, debatter, analyser, præsidentdebatter og vicepræsidentdebatten mv. under overskriften ’Valg i USA’.

Foruden alle valgprogrammerne på TV 2s kanaler viser TV 2 PLAY særlige programmer, som alene kan ses på TV 2s streamingtjeneste. Det drejer sig blandt andet om de såkaldte explainers, hvor seerne får klar besked om betydningen af stemmeafgivningen i de såkaldte svingstater, Højesterets store indflydelse og de konspirationsteorier, som præger dele af USA.

I de kommende uger præsenterer TV 2 PLAY desuden flere minidokumentarer om blandt andet immigration, fedme i USA og om henholdsvis Trumps og Bidens vælgere.

Minut-til-minut-nyheder og store, velskrevne features

TV2.DK, som hver dag er i kontakt med over én million danskere, er klar til den hidtil mest ambitiøse dækning af et amerikansk præsidentvalg. Det sker med blandt andet digitale korrespondenter, minut-til-minut-nyheder døgnet rundt, store velskrevne features og en intens valgaftendækning med et omfattende resultatunivers.

TV 2 fortæller senere om den særlige valgdækning på TV 2 og om valgaftenen 3. november.

 

Seneste nyt

01. marts 2021

’X Factor’ viser storform i 2021

Link til ’X Factor’ viser storform i 2021
23. februar 2021

Janni og Lasse genforenes i nyt makkerskab på ’Go’ aften LIVE’

Link til Janni og Lasse genforenes i nyt makkerskab på ’Go’ aften LIVE’
23. februar 2021

”TV 2 NEWS er for mig det perfekte match”

Link til ”TV 2 NEWS er for mig det perfekte match”

Billede {0} af {1}