Thomas Kristensen er nu (også) i TV 2s startopstilling på fodboldbanen

Thomas Kristensen, der her er fotograferet i TV 2s Tour de France-studie, skal fremover være regelmæssig fodboldkommentator på TV 2 SPORT X og TV 2 PLAY. Herudover vil han stadig være håndboldkommentator for TV 2. (Foto: Ebbe Rosendahl / TV 2)

Thomas Kristensen, der her er fotograferet i TV 2s Tour de France-studie, skal fremover være regelmæssig fodboldkommentator på TV 2 SPORT X og TV 2 PLAY. Herudover vil han stadig være håndboldkommentator for TV 2. (Foto: Ebbe Rosendahl / TV 2)

25. september 2020;
Af: Michael Hansen, TV 2 Kommunikation

Den mangeårige håndboldkommentator udvider sit arbejdsområde og bliver også TV 2 SPORT-fodboldkommentator, første gang søndag til LaLiga-kampen mellem FC Barcelona og Villareal.

Vi har netop set Thomas Kristensen i TV 2s Tour de France-studie, og vi kender Thomas Kristensen fra kommentatorboksen under de store håndboldslutrunder og ved de danske ligakampe.
Det fortsætter han med. Og nu udvider Thomas Kristensen sit arbejdsområde hos TV 2 og bliver desuden regelmæssig fodboldkommentator på spansk og italiensk fodbold på TV 2 SPORT X og TV 2 PLAY.

Premieren sker søndag på TV 2 SPORT X, hvor han sammen med Andreas Laudrup kommenterer FC Barcelona - Villarreal. Thomas Kristensen sidder igen bag mikrofonen onsdag 30. september – denne gang sammen med Mads Junker – når Real Madrid tager imod Valladolid på TV 2 SPORT X.

Thomas Kristensen siger, at han i længere tid har gået med en drøm om også at være fodboldkommentator.

- Det er fantastisk, at TV 2 nu satser massivt på fodbolden, og jeg er glad og stolt over at have fået en plads i vores startopstilling, siger kommentatoren, der tidligere har dækket topfodbold i stor stil.

- Jeg har været med til samtlige fodboldslutrunder siden 1998, som reporter og kommentator, så det er på ingen måde et ukendt stofområde, jeg bevæger mig ind på. Jeg har altid fulgt fodbolden tæt, og nu bliver det skønt også at komme til at arbejde med fodbold i dagligdagen, siger Thomas Kristensen.

Lionel Messi og FC Barcelona skal i kamp søndag aften på TV 2 SPORT X mod Villareal. Kampen kommenteres af Thomas Kristensen og Andreas Laudrup. (Foto: Ritzau Scanpix / TV 2)

Lionel Messi og FC Barcelona skal i kamp søndag aften på TV 2 SPORT X mod Villareal. Kampen kommenteres af Thomas Kristensen og Andreas Laudrup. (Foto: Ritzau Scanpix / TV 2)

Masser af fodbold på TV 2s kanaler og på TV 2 PLAY

TV 2 har i de senere år indkøbt masser af fodboldkampe til sine kanaler. Det gælder især spansk fodbold fra LaLiga og italiensk fodbold fra Serie A. Fra sommeren 2021 har TV 2 også rettighederne til de europæiske klubturneringer Europa League og Conference League.
Senest har TV 2 købt rettighederne til det danske fodboldlandsholds kampe i en seksårig periode fra sommeren 2022, og sammen med DR har TV 2 købt rettighederne til EM-slutrunderne i fodbold i 2024 og 2028.

Foruden herrefodboldlandsholdet og EM-slutrunderne indeholder den nye UEFA-aftale et stort antal fodboldlandskampe uden dansk deltagelse i EM- og VM-kvalifikationerne, Nations League samt venskabskampe. Disse kampe vises på TV 2s kanaler og på TV 2 PLAY. I alt omfatter aftalen cirka 1.200 fodboldlandskampe, heriblandt minimum 60 kampe med det bedste danske landshold. Læs mere om fodboldaftalen her.

Passion for fodbolden

Redaktionschef Allan Hvid, der er ansvarlig for fodbolddækningen på TV 2s kanaler, glæder sig over at have Thomas Kristensen med på holdet af fodboldkommentatorer.

- Thomas Kristensen er en helt igennem fantastisk kommentator, hvilket han har bevist gennem mange år. Jeg er sikker på, det kommer til at løfte vores transmissioner og udsendelser, at vi nu får Thomas med på vores fodboldtransmissioner. Man skal ikke være sammen med Thomas ret længe for at finde ud af, at han har en vild og værdifuld passion for fodbolden. Netop derfor passer han også perfekt i vores dækning af LaLiga og Serie A, siger Allan Hvid.

 

Billede {0} af {1}