TV 2 NEWS skruer ekstra op for dækningen af det amerikanske præsidentvalg

Når de amerikanske partikonventer de kommende uger løber af stablen, skruer TV 2 NEWS ekstra op for dækningen af det amerikanske præsidentvalg. (Foto: Ritzau Scanpix / TV 2)

Når de amerikanske partikonventer de kommende uger løber af stablen, skruer TV 2 NEWS ekstra op for dækningen af det amerikanske præsidentvalg. (Foto: Ritzau Scanpix / TV 2)

De amerikanske partikonventer nærmer sig, og TV 2 NEWS er selvfølgelig med, når de vigtigste politiske skikkelser går på talerstolen.

Jesper Steinmetz er på pletten, og Poul Erik Skammelsen er i studiet med David Trads og Mads Fuglede, når TV 2 NEWS de kommende uger dækker de amerikanske partikonventer. Her udpeger demokraterne og republikanerne officielt deres præsidentkandidater, og den politiske debat intensiveres, når amerikanerne for alvor stiller skarpt på valgkampen.

- Corona-situationen betyder, at konventerne bliver ulig noget, vi nogensinde tidligere har set. Under normale omstændigheder skulle det have været en politisk folkefest, hvor værtsbyerne ville være pakket med partimedlemmer. Sådan bliver det ikke i år. Det ændrer dog ikke ved, at konventerne er starten på selve præsidentvalgkampen, hvor de amerikanske vælgere for alvor vil rette deres opmærksomhed mod Trump og Biden og spørge sig selv: Hvem vil vi gerne have til at lede vores land de næste fire år?, fortæller TV 2s USA-korrespondent, Jesper Steinmetz.

Frontspillere på talerstolen

De store øjeblikke på de amerikanske partikonventer er ofte knyttet til talerne, og også denne gang kan seerne forvente taler fra de vigtigste skikkelser i USA’s højspændte politiske debat. Under Demokraternes partikonvent, som løber fra 17. til 20. august, skyder Bernie Sanders det hele i gang med en tale til amerikanerne. I dagene efter skal blandt andre Michelle Obama, Barack Obama, Alexandra Ocasio-Cortez, Nancy Pelosi, Hillary Clinton og Elizabeth Warren på talerstolen, inden det hele torsdag nat kulminerer med den officielle nominering, med taler fra Joe Biden og Kamala Harris m.fl.

Ugen efter gælder det republikanerne og den formelle indstilling af Donald Trump og Mike Pence. Programmet for republikanernes partikonvent lader dog vente på sig:

- Lige nu arbejder Donald Trumps kampagnefolk på en række overraskelser i programmet, bl.a. har de endnu ikke afsløret, hvor Trump holder sin takketale, når han formelt blevet nomineret som republikanernes præsidentkandidat. Måske bliver det i Gettysburg, hvor præsident Abraham Lincoln holdt sin berømte tale under borgerkrigen, forklarer Jesper Steinmetz.

TV 2s USA-korrespondent Jesper Steinmetz. (Foto: TV 2)

TV 2s USA-korrespondent Jesper Steinmetz. (Foto: TV 2)

Det mest afgørende valg i nyere amerikansk historie

- Valg og politik er kernestof for TV 2 NEWS. Derfor skruer vi ekstra op for dækningen af det amerikanske præsidentvalg, som bliver et af de mest afgørende valg i nyere amerikansk historie. Vores seerne skal have alle muligheder for at kunne forstå den meget konfrontatoriske politiske kamp, som foregår i USA lige nu, siger politisk udviklingschef på TV 2 NEWS, Ulla Østergaard.

For dem, som ikke kan holde sig vågne til de direkte transmissioner, vil dagene på TV 2 NEWS byde på opsamlinger, analyser samt tekstede genudsendelser af de vigtigste taler. Morgenerne byder på opsamling med Mirco Reimer-Elster og Torsten Jansen. Over middag bliver nattens hovedtale genudsendt, og fra klokken 14.30 til 15.00 giver Mirco Reimer-Elster og Torsten Jansen dagens analyse.

 

Seneste nyt

21. oktober 2020

TV 2 og Nordisk Film i samarbejde: Mere dansk børneindhold på PLAY

Link til TV 2 og Nordisk Film i samarbejde: Mere dansk børneindhold på PLAY
21. oktober 2020

’Partiernes skjulte overgreb’ - dokumentarserie i tre afsnit

Link til ’Partiernes skjulte overgreb’ - dokumentarserie i tre afsnit
21. oktober 2020

'Sygeplejeskolen' er tilbage 1. november

Link til 'Sygeplejeskolen' er tilbage 1. november

Billede {0} af {1}