Tour de France 2020 - kom i hjulestemning fra 29. august på TV 2

Dennis Ritter, Rolf Sørensen, Chris Anker Sørensen, Rasmus Staghøj og Thomas Kristensen er nogle af de stærke kræfter på årets Tour de France-dækning på TV 2 (Foto: TV 2)

Dennis Ritter, Rolf Sørensen, Chris Anker Sørensen, Rasmus Staghøj og Thomas Kristensen er nogle af de stærke kræfter på årets Tour de France-dækning på TV 2 (Foto: TV 2)

Smukke franske landskaber, en rytter i gult, stigninger uden for kategori, vilde nedkørsler og jubel på sejrsskamlen. Tour de France er endelig tilbage på TV 2 og TV 2 PLAY. Og nu også om aftenen. I år er der hele otte danske ryttere med i det store franske cykelløb.

Det har været en hård sommer for alle danske cykelfans, der har måttet undvære årets højdepunkt: Tour de France. Men nu sker der endelig noget. Verdens hårdeste og mest prestigefyldte cykelløb begynder i Nice 29. august. I løbet af 23 dage skal rytterne køre 21 etaper og 3470 kilometer på de franske landeveje, inden de når den endelige mållinje på Avenue des Champs-Élysées i Paris. TV 2 er med hele vejen og stiller i stærkeste opstilling: Chris Anker Sørensen, Rolf Sørensen og Dennis Ritter kommenterer det altid dramatiske cykelløb, mens det køres, Thomas Kristensen og Henrik Jul Hansen er klar med analyser og gæster i 'Tour de France: Studiet', og som noget nyt sender TV 2 også 'AftenTour' hver aften under det store franske cykelløb. Her er Rasmus Staghøj og Lars Bak klar fra studiet i målområdet med højdepunkter, interviews og analyser.

Mange ubekendte ting i år

Tour de France starter et par måneder senere end det plejer på grund af corona - en sygdomskrise, der stadig ikke er overstået i Frankrig. Så det store franske etapeløb vil bære præg af, at der er corona-pandemi. Men selvom corona på forskellig vis spiller ind på selve løbet og mulighederne i forbindelse med TV 2s dækning af løbet, er forventningerne i top hos de folk på TV 2, der skal arbejde med løbet - og beskæftiger sig med cykelsport til dagligt. Meget bliver, som det plejer - men der er også mange ubekendte ting i år, som kommer til at spille ind på nye og uventede måder under den franske rundtur.

- Vi kan forvente os rigtig meget af årets Tour de France. Jeg kan ikke lige huske noget år, hvor jeg har været så spændt på, hvordan Touren udvikler sig. Nyt tidspunkt, helt anderledes optakt, skadede stjerner, uventede udtagelser og en usædvanlig rute, siger John Jäger, chefredaktør på TV 2 SPORT, og i spidsen for TV 2s dækning af cykelsport.

Egan Bernal fra Team Ineos vandt Tour de France i 2019 - kan han gøre det igen? (Foto: Christian Hartmann / Reuters / Ritzau Scanpix / TV 2)

Egan Bernal fra Team Ineos vandt Tour de France i 2019 - kan han gøre det igen? (Foto: Christian Hartmann / Reuters / Ritzau Scanpix / TV 2)

Otte danskere med denne gang

Tour de France 2019 var et ekstremt spændende cykelløb. Der var afbud fra nogle af favoritterne, og løbet var præget af ekstremt vejr og jordskred, og den kombination gjorde løbet mere begivenhedsrigt end sjældent set. Kampen stod mellem den franske helt Julian Alaphilippe fra Deceuninck-Quick Step og den unge colombianske rytter Egan Bernal fra Team Ineos. Sidstnævnte endte øverst på sejrsskamlen i Paris. De er også begge med i år sammen med stjerner som Thibaut Pinot, Primoz Roglic, Tom Dumoulin, Nairo Quintana og mange flere. I år er der også hele otte danskere med i Tour de France: Den nykårede danske mester Kasper Asgreen, Michael Mørkøv, verdensmesteren Mads Pedersen, Tour-debutanterne Niklas Eg og Casper Pedersen samt Søren Kragh Andersen, Christopher Juul-Jensen og Michael Valgren, der kører for Bjarne Riis-holdet NTT.

Tæt på - langt fra

Mantraet under TV 2s arbejde med Tour de France og andre store sportsbegivenheder har i mange år været 'tættere på', men det bliver udfordret denne gang. Alligevel er John Jäger fortrøstningsfuld. Det at skulle gøre tingene på en anden måde end normalt er en sjov udfordring for medarbejderne på TV 2 og noget, der er blevet tænkt mange tanker om.

- TV 2 SPORT har i mange år bragt seerne og brugerne 'tættere på' sportsbegivenhederne og de store personligheder. Denne gang skal vi på grund af corona holde behørig afstand, men vi vil med alskens smart teknik forsøge at sørge for, at alle får mest ud af cykelløbet alligevel, siger John Jäger.
Det, at løbet er et par måneder senere, end det plejer, og ligger klumpet sammen med en række andre cykelløb i efteråret, tror John Jäger ikke får den store betydning for løbet - eller intensiteten i det.

- Mit bedste bud er, at når Tour de France først bliver kørt, så har de største og vigtigste og bedste navne 100 procent Touren i hovedet. Og derfor vil Touren blive voldsom - igen, siger John Jäger. Han fortsætter:

- Jeg tror, at vi om fem og ti år vil tænke tilbage på dette Tour de France, fordi det udviklede sig uforudsigeligt og overraskende. Og så håber jeg naturligvis, at vi får lov til at se mange forsøg på at sikre danske etapesejre.

AftenTour - nu på TV 2

Som noget nyt i år har TV 2 rettighederne til at sende et studieprogram om aftenen. Det har fået titlen 'AftenTour'. Fast indhold er et sammendrag fra dagens Tour de France-etape, interviews med dagens hovedpersoner, perspektivering på dagens begivenheder af eksperter mm. I programmerne vil der også bliver kigget frem mod næste dags etape, og hvad vi kan forvente os af den.

- Nu må vi – igen – sende Tour de France hele døgnet. Og derfor laver vi et primetime-program på TV 2 med alt det bedste. Og kun det bedste. Har du været på arbejde, så får du det hele i komprimeret form i 'AftenTour', siger John Jäger.

Modsat 'Tour de France: Studiet', der bliver sendt før og efter dagens etaper fra studiet på Kvægtorvet, bliver 'AftenTour' sendt fra målfeltet i Frankrig. Vært på 'AftenTour'-programmerne er Rasmus Staghøj, og med som gennemgående ekspert i de programmer er den tidligere professionelle cykelrytter Lars Bak, der har kørt Tour de France otte gange, og senest deltog i 2019. Han får disse ord med på vejen:

- I mange år sad Lars Bak i fronten af feltet. Nu er han gået direkte ud af Touren og ind i vores studie. Og det med sin indgående viden om både rytterne og løbet. Og med sine herlige anekdoter og skarpe analyser. Glæd jer, siger John Jäger.

Touren på TV 2 PLAY

Det store franske cykelløb kommer også til at fylde meget på TV 2 PLAY. Her vil man både kunne se etaperne uden afbrydelser, se særlige PLAY-sammendrag af højdepunkterne fra dagens etape, samt gense alle studieprogrammer når det passer en. Desuden vil der også være 'Rolf & Ritter på Tour' igen, hvor de to sympatiske cykelkommentatorer kører op af nogle af de bjerge, som rytterne i årets Tour også skal forcere.

Seneste nyt

17. september 2020

TV 2 viser den prisvindende ’The Cave’

Link til TV 2 viser den prisvindende ’The Cave’
17. september 2020

Promax: TV 2 Marketing er Marketing Team of The Year – igen!

Link til Promax: TV 2 Marketing er Marketing Team of The Year – igen!
17. september 2020

Hæder til Mikkel Beha Erichsen og ’Kurs mod…’

Link til Hæder til Mikkel Beha Erichsen og ’Kurs mod…’

Billede {0} af {1}