Dobbelt hæder til ’Tinka og Kongespillet’

Josephine Højbjerg i hovedrollen som Tinka i TV 2s familiejulekalender fra 2019, 'Tinka og Kongespillet'. Både tv-julekalenderen og Josephine Højbjerg blev onsdag hædret med publikumsprisen SVEND20. (Foto: Per Arnesen / TV 2)

Josephine Højbjerg i hovedrollen som Tinka i TV 2s familiejulekalender fra 2019, 'Tinka og Kongespillet'. Både tv-julekalenderen og Josephine Højbjerg blev onsdag hædret med publikumsprisen SVEND20. (Foto: Per Arnesen / TV 2)

TV 2s familiejulekalender fra 2019 og hovedrolleindehaveren Josephine Højbjerg blev onsdag aften hædret med en af Danmarks største publikumspriser, SVEND Prisen.

TV 2s mere end 25 år lange tradition for familiejulekalendere fik onsdag aften endnu et stort skulderklap, da en af Danmarks største publikumspriser, SVEND Prisen, uddelte årets hæderspriser til danske tv-serier.

Begge årets SVEND Priser til tv-serier gik nemlig til TV 2s familiejulekalender fra 2019. ’Tinka og Kongespillet’ fik prisen for ’Årets tv-dramaserie’, mens julekalenderens hovedrolleindehaver, en bevæget Josephine Højbjerg, modtog prisen for ’Årets danske skuespiller i en tv-dramaserie’.

- Tusind tak til alle, der har stemt. Jeg er overvældet, for det havde jeg slet ikke regnet med. Det betyder virkelig, virkelig meget, sagde Josephine Højbjerg ved prisoverrækkelsen i Scala Teater i Svendborg.

De to øvrige nominerede i denne skuespiller-kategori var Arian Kashef i ’Når støvet har lagt sig’ (DR1) og Morten Hee Andersen i ’Fred til lands’ (DR1).

Tre af fem nominerede tv-serier fra TV 2

Ved afstemningen om ’Årets tv-dramaserie’ var tre af de fem nominerede serier fra TV 2, hvilket er med til at understrege, at TV 2 er den største leverandør af danske fiktionsserier til voksne.

Vinderen blev – som nævnt – ’Tinka og Kongespillet’, og det skete i konkurrence med to andre TV 2-serier: De seneste tre års vinder ’Badehotellet’ og krimiserien ’DNA’ samt DR1-serierne ’Fred til lands’ og ’Når støvet har lagt sig’.

'Tinka og Kongespillet' oplever i lighed med en række andre TV 2-fiktionsserier interesse fra udlandet og er indtil videre solgt til Tysklands største børnekanal, KIKA, samt TV4 i Sverige og TV 2 i Norge. Flere internationale salg er på vej. 

De øvrige vindere af SVEND20-priserne blev:
Årets bedste danske film: ’Ser du månen, Daniel’
Årets kvindelige skuespiller: Bodil Jørgensen, ’De forbandede år’
Årets mandlige skuespiller: Esben Smed, ’Ser du månen, Daniel’
Årets danske børnefilm: ’Mugge & vejfesten’
Årets udenlandske film: ’Joker’
Årets udenlandske børnefilm: ’Frost 2’

Seneste nyt

Foto 1
26. juli 2022

Historisk stort Tour de France på TV 2

Historisk stort Tour de France på TV 2
518P Ikon PLAY
22. juli 2022

Danmarks største digitale krænkelsessag bliver foldet ud i den nye dokumentarserie '518 piger'

Danmarks største digitale krænkelsessag bliver foldet ud i den nye dokumentarserie '518 piger'
Det Sidste Ord Povl Dissing (2)
21. juli 2022

Povl Dissing i 'Det sidste ord'

Povl Dissing i 'Det sidste ord'

Billede {0} af {1}