Bent Fabricius-Bjerre – et liv omkring et flygel

TV 2 hylder den afdøde pop- og filmkomponist med et musikalsk show, som sendes live lørdag 8. august. (Foto: Robin Skjoldborg/TV 2)

TV 2 hylder den afdøde pop- og filmkomponist med et musikalsk show, som sendes live lørdag 8. august. (Foto: Robin Skjoldborg/TV 2)

TV 2 hylder den afdøde pop- og filmkomponist med et musikalsk show, som sendes live lørdag 8. august 

Lørdag 8. august klokken 20.00 markerer TV 2 Bent Fabricius-Bjerres livsværk med et helt særligt hyldestprogram, der tager seerne med rundt i den musikalske skat, som en af Danmarks største og mest produktive komponister heldigvis efterlader.

Masser af musik og sjove historier

Bent Fabricius-Bjerre, der døde i denne uge 95 år gammel, hyldes i et timelangt show, hvor en lang række danske kunstnere optræder med hans udødelige toner. Der bliver selvfølgelig også plads til sjove historier og gode minder fra nogen af dem, hvis liv han har rørt.

Programmet sendes live fra Nordisk Films gamle filmstudier i Valby, hvor mange af de film og serier, han skrev musik til, blev lavet, og hvor han satte sine tydelige aftryk.

Et musikkatalog, der er værd at dele

- Bent Fabricius-Bjerre har sat et enormt aftryk i den danske kulturhistorie og efterlader et kæmpestort musikkatalog, som vi alle deler: Melodier som 'Alley Cat', 'Matador', 'Olsen Banden' eller 'Jukebox' kan alle – store som små – nynne med på. Han har med sit talent, flid, energi, væsen og lune været et forbillede for rigtigt mange og fortjener virkelig at blive hyldet. Derfor vil vi gerne samle hele Danmark til en skøn aften med anekdoter og musik omkring dét, der var en stor del af Bent Fabricius-Bjerres liv, nemlig et flygel, siger Dorthe Thirstrup, TV 2s kanalchef. 

TV 2s kanalchef,  Dorthe Thirstrup. (Foto: Agnete Schlichtkrull / TV 2)

TV 2s kanalchef, Dorthe Thirstrup. (Foto: Agnete Schlichtkrull / TV 2)

'Bent Fabricius-Bjerre - et liv omkring et flygel’ sendes på TV 2 og TV 2 PLAY lørdag 8. august klokken 20.00.

_________________

Allerede på mandag 3. august sender TV 2 og TV 2 PLAY interviewet 'Bent Fabricius-Bjerre - det sidste ord'. Læs mere her.

Seneste nyt

30. juli 2020

Bent Fabricius-Bjerre – et liv omkring et flygel

Link til Bent Fabricius-Bjerre – et liv omkring et flygel
29. juli 2020

'Bent Fabricius-Bjerre - Det sidste ord' på TV 2

Link til 'Bent Fabricius-Bjerre - Det sidste ord' på TV 2
28. juli 2020

TV 2 viser den samlede dokumentar 'Plejehjemmene bag facaden'

Link til TV 2 viser den samlede dokumentar 'Plejehjemmene bag facaden'

Billede {0} af {1}