Ti år med 'Toppen af poppen' giver en storslået særudgave

I seneste og niende sæson af 'Toppen af poppen' medvirkede Carl Emil Petersen, Cæcilie Norby, Anders Blichfeldt, Kwamie Liv, Medina, Chief 1 og Teitur. (Foto: Mikael Rieck / TV 2)

I seneste og niende sæson af 'Toppen af poppen' medvirkede Carl Emil Petersen, Cæcilie Norby, Anders Blichfeldt, Kwamie Liv, Medina, Chief 1 og Teitur. (Foto: Mikael Rieck / TV 2)

TV 2 går inden længe i gang med optagelserne til den tiende sæson af det populære musikprogram 'Toppen af poppen', der bliver vist på TV 2 og TV 2 PLAY til august. Sæsonen, der kommer til at hedde '10 år på Toppen af poppen', byder på syv nye programmer og et gensyn med ikke mindre end 25 tidligere medvirkende.

En kold februardag i 2011 kunne TV 2 for første gang præsentere danskerne for et nyt og varmt musikprogram, 'Toppen af poppen', hvor seks vidt forskellige musikere tog på tur til Mexico for at fortolke nogle af hinandens største hits og fortælle personlige anekdoter fra deres musikalske karrierer. De seks musikere, der havde sagt ja til at være med i første sæson, var Szhirley, Dorthe Kollo, Erann DD, Anna David, Jokeren og Lars H.U.G.

Siden er en lang række danske musikere blevet en del af 'Toppen af poppen'-familien, når de sæson efter sæson har leveret store musikalske øjeblikke i det populære musikprogram - nogle under eksotiske himmelstrøg, de fleste i det danske landskab. Og det er også i Danmark, at tiende sæson af 'Toppen af poppen' bliver optaget - nærmere bestemt i Gribskov i Nordsjælland. I løbet af syv programmer møder vi en lang række tidligere medvirkende, der på kryds og tværs fortolker hinandens hits. 

- Hele Danmarks musikalske underholdningsprogram 'Toppen af poppen' har i ni sæsoner været stedet, hvor seerne har lyttet til nye fortolkninger af både de store og velkendte ikoner, som ingen kommer uden om, og af kunstnere, der har stået på tærsklen til deres kommende karriere. 'Toppen af poppen' er blevet synonymet på billedsiden af den danske musikbranche, og det er den rolle, vi fejrer i den nye og helt særlige sæson. Vi er så privilegerede at have de her 25 fantastiske musikere med igen, og det understreger blot det, som vi egentlig godt vidste - at 'Toppen af poppen' er et program, som både kunstnerne og seerne elsker, siger Dorte Borregaard, underholdningsredaktør på TV 2.

Se 'Toppen af poppen' på TV 2 PLAY.

Den allerførste sæson af 'Toppen af poppen' havde premiere i februar 2011. Her medvirkede Jokeren, Lars H.U.G, Dorthe Kollo, Anna David, Erann DD og Szhirley. (Foto: Lars Nielsen/TV 2)

I hvert program vil der være seks til syv medvirkende, der præsenterer seerne for nye musikalske fortolkninger, men i modsætning til tidligere vil der i den kommende sæson ikke være en 'dagens hovedperson'. I stedet hører vi hits og historier fra hver især. Fra program til program vil der være nye medvirkende. På den måde får vi besøg af 25 danske musikere i nye konstellationer, der alle tidligere har været med i 'Toppen af poppen'.

En af de kunstnere, der medvirker i '10 år på Toppen af poppen', er Lau Højen, forsanger i Carpark North. Han var ikke i tvivl om, at han gerne ville deltage i den nye sæson:

- Det var en kæmpe oplevelse at være med første gang. At opleve nogle store musikalske øjeblikke, at blive rørt hver eneste dag og at grine, som jeg sjældent har gjort det før. Jeg var som en fisk i vandet i den sæson. Det var næsten som at være på efterskole igen. Det var skide sjovt at være med, så det var et helt klart 'ja tak' til en tur mere, siger Lau Højen, der deltog i 'Toppen af poppen' sæson seks sammen med Ida Corr, Peter A.G, Troels Gustavsen, Djämes Braun, Hanne Boel og Fallulah:

- Jeg har tre store minder fra sidste runde: At høre Peter A.G's røverhistorier fra en lang karriere, at høre Ida synge 'Når jeg bli'r gammel' - og måske vigtigst - at synge 'Far vågn nu op' for Troels. At opleve, hvordan et helt rum af musikere, kamerafolk og lydmænd snøfter, samtidig med at jeg ikke måtte blive for rørt selv, siger Lau Højen.

Læs mere om Laus rørende sang til Troels Gustavsen fra Noah her.

Lau Højen sang sin version af ’Soon’ til Troels Gustavsen i sidste sæson af 'Toppen af Poppen'. Sangen navngav han ’Far vågn nu op’. (Foto: TV 2)

Musik - og mere musik
Hen over sommeren vil TV 2 give endnu mere plads til musikken og sørge for, at seerne får den gode stemning hjem i stuerne, som de går glip af på de mange aflyste festivaler. Det sker blandt andet i de fire nye programmer ’Hele Danmarks Festival’, hvor skuespiller og sanger Rasmus Bjerg sammen med musikere og medværter tager ud til fire kendte festivalbyer og laver minifestivaler med mange af de største danske musiknavne fra sommerens aflyste festivaler. 'Hele Danmarks festival' kører fra 27. juni og fire lørdage frem.

- Vi skal høre stjernernes bedste anekdoter, og vi giver de musikere, der skulle have spillet på sommerens festivaler, en mulighed for at optræde foran hele Danmark. Vi møder nogle af de fans og frivillige, for hvem netop dén festival er årets højdepunkt. ’Hele Danmarks Festival’ er en hyldest til festivalernes fællesskab og en påmindelse om, at vi skal feste sammen igen, når krisen er forbi, siger underholdningsredaktør Dorte Borregaard, TV 2.

Lørdag 25. juli sender TV 2 fra de mange intime Grøn-koncerter og -havefester med danske kunstnere, som i år erstatter den traditionsrige Grøn Koncert.

- Musik og havefest er noget, vi alle holder af, og via TV 2-familiens platforme vil TV 2 – i særlige programmer og i en række indslag fra morgen til aften – sikre, at musikken får noget af den plads, som musikken skal have i en rigtig dansk sommer, siger TV 2s kanalchef, Dorthe Thirstrup.

Grøn Koncert inviterer til folkefest, og TV 2 sender live hele aftenen

'10 år på Toppen af poppen' får premiere på TV 2 og TV 2 PLAY til august.

-------

Læs også: Stor ændring i ny sæson af 'Toppen af poppen' – 25 musikere er med

Billede {0} af {1}