’Rita’ er tilbage - skolestart mandag 1. juni

Femte og sidste sæson af den populære TV 2-serie om læreren Rita (Mille Dinesen) får premiere mandag 1. juni på TV 2 og TV 2 PLAY. (Foto: Martin Juul / TV 2)

Femte og sidste sæson af den populære TV 2-serie om læreren Rita (Mille Dinesen) får premiere mandag 1. juni på TV 2 og TV 2 PLAY. (Foto: Martin Juul / TV 2)

I femte og sidste sæson åbner Rita sin egen lilleskole sammen med Hjørdis.

Mandag 1. juni ringer Rita (Mille Dinesen) ind til en ny sæson af fiktionsserien ’Rita’ på TV 2 og TV 2 PLAY og til et nyt skoleår på sin helt egen lilleskole, som hun har startet sammen med Hjørdis (Lise Baastrup) i sit barndomshjem.

Rita, den uortodokse og politisk ukorrekte lærer, der deler vandene blandt elever og lærere med sine utraditionelle måder at gøre ting på, trives i kaos, og det er der rigeligt af i den nye sæson.

For Ritas arbejde og privatliv er endelig fusioneret i ét stort hus, og hun får nok at se til, når en ekskæreste i dyb krise flytter ind, når en søn med hjertesorger vender hjem og beder om hjælp, og når et helt aftenskolehold af voksne pludselig mangler en lærer.

Rita (Mille Dinesen) er tilbage sammen med fra venstre Uffe (Kristoffer Fabricius, Helle (Ellen Hillingsø), Hjørdis (Lise Baastrup), Jeppe (Nikolaj Groth), Niels (Peter Gantzler) og Rasmus (Carsten Bjørnlund). (Foto: Martin Juul / TV 2)

Velkendt cast og nye på holdet
Udover Mille Dinesen i rollen som Rita, bliver det også til et gensyn med flere fra det velkendte cast, nemlig Lise Baastrup (Hjørdis), Ellen Hillingsø (Helle), Carsten Bjørnlund (Rasmus), Peter Gantzler (Niels), Nikolaj Groth (Jeppe) og Kristoffer Fabricius (Uffe).

Nye på ’Rita’-holdet er blandt andre Søs Egelind, Lisbet Dahl, Martin Greis-Rosenthal, Marie Tourell Søderberg og Ari Alexander.

Bag den nye sæson står ’Rita’s skaber Christian Torpe og Marie Østerbye, som er hovedforfatter på sæsonen. ’Rita’ produceres for TV 2 af SF Studios Production i samarbejde med Netflix. 

Rasmus (Carsten Bjørnlund), Helle (Ellen Hillingsø) og Rita (Mille Dinesen) er tilbage i en ny sæson af 'Rita'. (Foto: Per Arnesen / TV 2)

Ti år med ’Rita’
Efter ti år med ’Rita’ siger holdet bag nu farvel med otte nye episoder, og det har givet mange sjove oplevelser undervejs.

- En specifik oplevelse var med Line Knutzon i sæson to, hvor hun spiller eleven Mads' nabo, der skal agere hans mor til en forældresamtale. Jeg har en bloober på tretten minutter. Jeg kom ikke gennem den scene på noget tidspunkt. Jeg har altid været god til at få grineflip, men komme mig hurtigt og komme videre. Men her var det umuligt, og jeg kom ikke gennem scenen uden kæmpegrineflip. Line Knutzon var den sjoveste i verden. Jeg glemmer det aldrig, fortæller Mille Dinesen, der også siger farvel til Rita med ordene:

- Man skal altid stoppe, mens legen er god… og det er den med Rita, men hold kæft, jeg kommer til at savne dig!

Mille Dinesen i rollen som den politisk ukorrekte lærer Rita. (Foto: Per Arnesen / TV 2)

Rita uden for Danmarks grænser
Det er ikke kun i Danmark, at Rita er elsket af seerne. Jesper Morthorst, der er producer på serien siger:

- Det har været sjovt at opleve, hvordan vores lille lokale serie om en dansk skolelærer og den danske folkeskole igennem årene er nået bredere og bredere ud og er blevet set af millioner af mennesker over hele verden. Vi har modtaget et hav af fanbreve og spørgsmål om det danske skolesystem og om Ritas forhold til mænd, børn, sex og rygning fra Sydamerika, USA, Australien, Tyskland, Frankrig, Japan og resten af verdens hjørner.

Rita, hende bliver man sgu aldrig færdig med
’Rita’ havde premiere på TV 2 i februar 2012, og siden fulgte sæson to i 2013, sæson tre i 2015 og fjerde sæson i 2017.

De fire første sæsoner har haft knap 800.000 seere i gennemsnit og fået en høj vurdering på 4,2 ud af fem mulige. Og selvom den nye sæson også er et farvel til dejlige Rita, så lever hun videre på TV 2 PLAY, hvor alle de tidligere sæsoner kan ses.

For som Ritas eksmand, Niels (Peter Gantzler), siger i den nye sæson: "Rita, hende bliver man sgu aldrig færdig med."

’Rita’ sæson 5 har premiere på TV 2 og TV 2 PLAY mandag 1. juni klokken 20.00.

----------------

Se flere billeder og trailer og læs meget mere om ’Rita’ sæson 5 her.

Billede {0} af {1}