Grøn Koncert inviterer til folkefest, og TV 2 sender live hele aftenen

Hvert år samler Grøn Koncert tusindvis af mennesker til fest, glæde og god musik. I år bliver noget anderledes, men musikken lever, når Grøn Koncert og Muskelsvindfonden sammen med TV 2 og NOVA til sommer bringer musikalske oplevelser ud til danskerne. (Foto: Sarah Christine Nørgaard / Ritzau Scanpix / TV 2)

Hvert år samler Grøn Koncert tusindvis af mennesker til fest, glæde og god musik. I år bliver noget anderledes, men musikken lever, når Grøn Koncert og Muskelsvindfonden sammen med TV 2 og NOVA til sommer bringer musikalske oplevelser ud til danskerne. (Foto: Sarah Christine Nørgaard / Ritzau Scanpix / TV 2)

19. maj 2020;
Af: TV 2 Kommunikation

Grøn Koncert, som vi kender det, er aflyst. Men det bliver ikke sommer uden Grøn Koncert, der nu har besluttet at udvide fra de normale otte koncertsteder til folkefest for hele Danmarklørdag 25. juli.TV 2 sender live hele aftenen.

Grøn Koncert, som vi kender det, er aflyst. Men det bliver ikke sommer uden Grøn Koncert, og derfor udvider Muskelsvindfonden og Tuborg fra de normale otte koncertsteder til folkefest for hele Danmark lørdag 25. juli. TV 2 sender live hele aftenen, mens NOVA sender liveradio hele dagen igennem.

I 38 år har Grøn Koncert været en fast sommertradition for venner og familie, der mødes til fællesskab, hygge og live-musik. I år er Grøn Koncert nødt til at aflyse, og det har tvunget arrangørerne, Muskelsvindfonden og Tuborg, til at tænke i nye baner. Derfor er hele Danmark inviteret til at afholde Grøn Koncert, nu blot i haven, i køkkenet, på altanen, på kollegiet, i gården eller på båden. Alle steder kan  bruges, småt som stort, ude som inde.

Grøn Koncert foregår i år ved, at en række musikere lørdag 25. juli holder koncerter hjemme i privaten hos danskerne, og disse koncerter dækkes af TV 2 samt NOVA.

Alle, der ønsker at holde deres helt egen Grøn Koncert i privaten, kan deltage i en konkurrence om at blive en af de udvalgte Grøn Koncert-værter. Nærmere detaljer om konkurrencen udmeldes snart. Er man en af de mange heldige vindere, får man besøg af Muskelsvindfondens berømte crew, der monterer scene, lys og en bar fra Tuborg. Og selvfølgelig medbringer de også det, det hele drejer sig om: Musikerne.

Lad os sammen gøre Danmark meget Grønnere lørdag 25. juli
Theis Petersen, indsamlingschef i Muskelsvindfonden, siger:

- Vi plejer, sammen med Tuborg, at være værter for otte koncerter hen over sommeren. Det kan ikke lade sig gøre i år, da det stadig er for risikabelt at samle tusindvis af mennesker til koncert. Så i år bytter vi rundt på rollerne og lader danskerne være værter for festen. Tuborg har skabt platformen, Grøn kommer med musikken, og TV 2 og NOVA sørger for, at højdepunkter fra koncerterne kan høres og ses i hele landet i tv, radio og selvfølgelig digitalt.

Absolutte top-solister og stjernebands samt mindre kendte bands og kommende stjerner gennemfører livekoncerter over hele landet og bidrager dermed til sommerfesten. Koncerterne er gratis, og derfor går der ikke nogen penge til Muskelsvindfonden i år.

- Grøn koncert har altid handlet om fællesskab og om at støtte, hvor det gælder, og om at gøre en forskel. I år er Grøn noget, vi giver til fællesskabet. Og sådan skal det også være i et år, hvor der er vendt op og ned på det meste. Vi fejrer fællesskabet sammen, men hver for sig, og vi glæder os til at byde velkommen til en klassisk Grøn Koncert i 2021, siger Theis Petersen.

Marketing & Sponsorship Director Christian Sveigaard, Tuborg, siger:

- Grøn er sammenhold. Grøn er fællesskab. Grøn er kærlighed. Med andre ord: Grøn er noget, vi ikke kan undvære. Derfor gør vi hele Danmark Grøn ved at rykke ud i landet og hjem til danskerne. Kun fantasien og afstandsreglerne sætter grænserne. I stedet for at publikum kommer til Grøn, kommer Grøn nemlig til publikum.

TV 2s kanalchef Dorthe Thirstrup. (Foto: TV 2)

Musikken er en vigtig del af dansk sommer
Også hos TV 2 er der glæde over samarbejdet og over udsigten til, at Danmark alligevel får smagen af festival-sommer:

- Sommeren 2020 bliver den mest besynderlige, vi har oplevet i mange år, og mange vil savne den festival og Grøn Koncert, de plejer at deltage i. Musik og havefest er noget, vi alle holder af, og via TV 2-familiens platforme vil TV 2 – i særlige programmer og i en række indslag fra morgen til aften – sikre, at musikken får noget af den plads, som musikken skal have i en rigtig dansk sommer, siger TV 2s kanalchef, Dorthe Thirstrup.

NOVAs programchef, Mikkel Westerkam, siger:

- Vi har igennem de seneste år fået et tæt forhold til Grøn, hvor kombinationen af musik, sommer og positiv energi – i en god sags tjeneste – er noget vi ser frem. Heldigvis er det lykkedes på kort tid at sammensætte en fantastisk specialudgave af Grøn i år, som vi glæder os til at være en del af i radioen og på vores øvrige platforme.

Læs også:
Festivalsommer med de største danske musiknavne

Billede {0} af {1}