TV 2 fejrer dronningens 80-års fødselsdag

Dronning Margrethe fejres stort på TV 2 i løbet af torsdag 16. april. (Foto: Per Morten Abrahamsen / Wonderful Copenhagen / TV 2)

Dronning Margrethe fejres stort på TV 2 i løbet af torsdag 16. april. (Foto: Per Morten Abrahamsen / Wonderful Copenhagen / TV 2)

Selv om alle officielle begivenheder er aflyst i forbindelse med dronning Margrethes 80-års fødselsdag, vil TV 2 markere fødselsdagen torsdag 16. april med masser af royalt indhold, når vi siger 'Margrethe længe leve - tillykke med de 80 år'.

TV 2 begynder fødselsdagsfejringen klokken 8.00 fra Tivoli i København, hvor 'Go' morgen Danmark' lægger ud med at sige tillykke med fødselsdagen til dronning Margrethe, og hvor de faste Go'-værter får både eksperter og gæster på besøg. Blandt andre er kongehusets tidligere chefkok Jesper Vollmer med denne morgen, hvor han står for nogle af dronningens yndlingsretter og fortæller om sin tid i kongehuset.

Tivoli danner fortsat rammen for fødselsdagen fra klokken 10.00, hvor TV 2s royale værter, Natasja Crone og Morten Ankerdal, dagen igennem vil fejre dronningen. Der er besøg af blandt andre Thomas Buttenschøn, der kommer og synger for, når det landsdækkende event 'Danmark synger for dronningen' går i gang klokken 12. Her opfordres alle danskere til at synge med på fire sange for dronningen hjemmefra. En event, som startede som en gruppe på Facebook, og som nu har over 168.000 medlemmer. Du kan læse mere om det her.

Morten Ankerdal og Natasja Crone er værter, når TV 2 dækker dronningens 80-års-fødselsdag gennem hele fødselsdagen, torsdag 16. april. Det sker i programmerne 'Margrethe længe leve - tillykke med de 80 år', der sendes direkte fra Tivoli. (Foto: Per Arnesen / TV 2)

Portrætter af dronningen
Klokken 15.15 er der gensyn med portrætprogrammet 'Margrethe II - hele Danmarks Dronning', hvor TV 2-journalist Lally Hoffmann møder dronningens to søstre, prinsesse Benedikte og dronning Anne-Marie. De fortæller blandt andet i portrættet, at der er en del fnis mellem de tre søstre, og at kontakten mellem dem er blevet tættere med årene. Portrættet blev produceret i forbindelse med dronningens 70-års fødselsdag i 2010.

Klokken 19.55 sender TV 2 en nyproduceret dokumentar, 'Alletiders Dronning', som er en hyldest til dronningen fra kvinder i alle aldre. Helle Thorning-Schmidt, Oh Land, Pia Kjærsgaard, Stine Bosse, Natasja Crone og Jada deler ud af de personlige oplevelser, de hver især har haft med dronningen inden for politik, kunst og erhvervsliv. Der bliver set tilbage på dronningens liv, og der bliver talt om rygevaner, ordentlighed, humor, etikette og yndlingsfrokoster.

Klokken 21.00 sender TV 2 et sammendrag af højdepunkterne fra dronning Margrethes 70-års og 75-års fødselsdag under titlen 'Længe leve dronningen - tillykke med fødselsdagen'. Det betyder blandt andet et gensyn med 'skinke-tryllenummeret' af Rune Klan, som han fremførte for dronningen ved hendes 70-års fødselsdag i 2010.

- Det er vigtigt for os danskere at finde noget at stå sammen om hver for sig lige nu, og danskerne vil gerne fejre dronning Margrethe, selv om de officielle arrangementer er aflyst. Under normale omstændigheder havde programplanen set helt anderledes ud, men heldigvis kan vi se, at det sagtens lader sig gøre at lave tv på afstand og samle danskerne, så det vil vi gøre 16. april på dronningens 80-års fødselsdag. Vi vil lave en hel dag om og til dronningen - og håber, at danskerne vil se med, siger Ulla Pors Nielsen, chefredaktør for TV 2 NEWS og TV 2 Event.

Dronning Margrethes mest kendte tv-optrædender foregår 31. december, når hun holder sin årlige nytårstale for lidt over to millioner seere. Det seertal blev klart overgået, da dronningen 17. marts - helt usædvanligt - gik på tv og talte til nationen om coronakrisen. Her så 3,4 millioner danskere med på DR1, TV 2 og TV 2 NEWS. (Foto: Ritzau Scanpix / TV 2)

FRI og CHARLIE siger også tillykke
På TV 2 FRI er der onsdag 15. april gensyn med serien 'I haven med dronningen', hvor vi i fire afsnit følger dronning Margrethe og arbejdet med at anlægge den Årstidshave til Fredensborg Slotspark i Nordsjælland, som hun modtog i 75-års fødselsdagsgave.

På TV 2 CHARLIE er der 16. april mulighed for at gense et interview med dronningen, som for første gang nogensinde stillede op til et direkte transmitteret interview i primetime. Det skete i forbindelse med hendes 40-års regeringsjubilæum, og det var TV 2-journalist Ulla Terkelsen, der interviewede dronningen på Amalienborg.

Programmerne kan også ses på TV 2 PLAY - sendeplanen er med forbehold for ændringer.

----------

Uddrag af TV 2s programplan for torsdag 16. april 2020:

Klokken 08.00: Go' morgen Danmark (direkte fra Tivoli)

Klokken 11.20: Margrethe længe leve - tillykke med de 80 år (direkte fra Tivoli)

Klokken 13.00: Nyhederne

Klokken 13.15: Margrethe længe leve - tillykke med de 80 år (direkte fra Tivoli)

Klokken 14.00: Nyhederne

Klokken 14.10: Margrethe længe leve - tillykke med de 80 år (direkte fra Tivoli)

Klokken 15.00: Nyhederne

Klokken 15.10: Margrethe (dokumentar)

Klokken 16.00: Nyhederne

Klokken 16.15: Margrethe længe leve - tillykke med de 80 år (direkte fra Tivoli)

Klokken 17.00: Nyhederne og Vejret

Klokken 17.12: Regionale nyheder

Klokken 17.20: Margrethe længe leve - tillykke med de 80 år (direkte fra Tivoli)

Klokken 17.55: Dit forårsvejr

Klokken 18.00: Nyhederne

Klokken 18.20: Regionale nyheder

Klokken 18.25: Margrethe længe leve - tillykke med de 80 år (direkte fra Tivoli)

Klokken 19.00: Nyhederne

Klokken 19.26: Regionalprogram

Klokken 19.55: Alletiders Dronning (dokumentar)

Klokken 21.00: Længe leve Dronningen - tillykke med fødselsdagen (højdepunkter fra fødselsdagsfesterne i forbindelse med dronningens 70-års og 75-års fødselsdage)

Klokken 22.10: Nyhederne

 

 

Billede {0} af {1}