TV 2: - Vi koncentrerer os om solid nyhedsformidling

Mikael Kamber i 19 Nyhederne. (Foto: Ebbe Rosendahl / TV 2)

Mikael Kamber i 19 Nyhederne. (Foto: Ebbe Rosendahl / TV 2)

Efter onsdagens udmeldinger fra myndighederne fokuserer TV 2 bemandingen mod nyheder og aktualitet, mens andre live-programmer udsættes eller udgår.

TV 2 er klar til fra fredag morgen at bemande stationen med fokus på et betydeligt nyhedsudkomme, som skal sikre god information til befolkningen om den krise, Danmark befinder sig i. En del af nyhedsproduktionen på TV 2, TV 2 NEWS og TV2.DK vil kunne foregå, mens TV 2-ansatte arbejder hjemme.

- En troværdig nyhedsdækning har afgørende betydning i den situation, vi oplever nu, og vi tager situationen meget alvorligt. Vi har de seneste uger – også fordi vi var den første institution i Danmark, der blev ramt af COVID-19 og havde karantæneramte medarbejdere – løbende gearet vores organisation til nye regler og påbud. Således er vi også klar til nu at tage de nødvendige næste skridt, der bakker op om regeringens udmelding om at sende så mange medarbejdere hjem som overhovedet muligt og samtidig køre stationen på en minimumsbemanding centreret om et væsentligt nyhedsudkomme, siger TV 2s administrerende direktør, Anne Engdal Stig Christensen, og fortsætter:

- Vi kan heldigvis styre en stor del fra hjemmearbejdspladser, så det er vores tekniske bemanding og nyhedsbemandingen, der fortsat må sikre, at vi kommer i luften og formidler væsentlige nyheder til hele Danmarks befolkning. I den kommende tid, hvor vi nu med statsministerens ord skal være ”sammen hver for sig”, er der et stort behov for omvendt at have noget, vi fælles kan orientere os imod. Og det er vores nyheder og fortællingen om, hvordan situationen er i hele landet.
TV 2s sportskanaler og nichekanaler

- TV 2s sportsredaktion transmitterer i en minimumsløsning stadig de sportsbegivenheder i udlandet, som endnu ikke er lukket ned, og vil derfor løbende overgå til en båndet version. Udover nyhedsdækning vil alle kanaler udkomme med båndede programmer – det vil sige, at alle live-udsendelser på TV 2 CHARLIE, TV 2 FRI og TV 2 ZULU udsættes, siger Anne Engdal Stig Christensen.

Helt specifikt gælder, at det direkte indsamlingsshow på TV 2 CHARLIE, ’Hjertegalla 2020’, er udskudt efter gårsdagens udmeldinger fra regeringen. TV 2 følger naturligvis myndighedernes retningslinjer, og ’Hjertegalla 2020’, der skulle have været afholdt lørdag 21. marts, er udskudt på ubestemt tid.

I kølvandet på regeringens seneste tiltag mod coronavirus udskyder TV 2 flere live-programmer. Det gælder blandt andet 'X Factor'. (Foto: Lasse Lagoni / TV 2)

Andre live-produktioner på TV 2 udgår eller udsættes
Mens TV 2 og TV 2 NEWS prioriterer sine nyheds- og aktualitetsudsendelser, vil mange andre live-programmer på TV 2 udgå eller blive udsat. Blandt andet udgår ’Go’ morgen Danmark’, ’Go’ aften Live’ og ’Natholdet’ i de førstkommende to uger - også selvom sidstnævnte sendes ikke live, men udsendes kort efter optagelse.

Og det samme gælder 'X Factor'. TV 2 følger regeringens retningslinjer og har besluttet, at 'X Factor' udgår de kommende to uger. Hvordan tingene ser ud herefter, vil TV 2 tage stilling til, alt efter hvordan situationen i Danmark udvikler sig.

Seneste nyt

28. september 2020

Thomas Kristensen er nu (også) i TV 2s startopstilling på fodboldbanen

Link til Thomas Kristensen er nu (også) i TV 2s startopstilling på fodboldbanen
25. september 2020

TV 2 skruer op for salg af reklamer på TV 2 PLAY og direkte salg til annoncørerne

Link til TV 2 skruer op for salg af reklamer på TV 2 PLAY og direkte salg til annoncørerne
24. september 2020

Coronakrisen har gjort det ekstra svært at være kræftpatient

Link til Coronakrisen har gjort det ekstra svært at være kræftpatient

Billede {0} af {1}