Seks TV-Guld-priser til TV 2

Ulla Vejby som stuepigen Edith i sjette sæson af 'Badehotellet,' der fredag aften blev hædret med prisen for årets tv-program for sjette år i træk. (Foto: Mike Kollöffel / TV 2)

Ulla Vejby som stuepigen Edith i sjette sæson af 'Badehotellet,' der fredag aften blev hædret med prisen for årets tv-program for sjette år i træk. (Foto: Mike Kollöffel / TV 2)

’Badehotellet’ blev årets program for sjette år i træk – og TV 2 hentede seks af de ni priser, da Billed-Bladet fredag aften uddelte læsernes priser.

Gennem årene 2014-2019 har TV 2 sendt seks sæsoner af successerien ’Badehotellet’, og i hvert eneste eneste år er serien kåret som årets tv-program og hædret med TV-Guld af Billed-Bladets læsere.

Det stod klart, da en stor prisaften for TV 2 – Billed-Bladets uddeling af TV-Guld 2019 til Danmarks bedste tv-programmer og tv-værter sidste år – var færdig på Hotel d’Angleterre i København. TV 2 hentede i alt seks af aftenens ni priser.

Netop i disse dage er ’Badehotellet’ på skærmen med sæson 7, som slutter mandag 2. marts klokken 20.00. Sæsonens første afsnit er set af cirka 1,5 millioner seere i snit, viser seermålingerne fra Kantar – samme niveau som i de foregående sæsoner. Samtidig har serien rekordstor sening på TV 2 PLAY, hvor mandagens sæsonafslutning allerede nu kan ses.

’Badehotellet’ er den absolutte topscorer, når danskerne ser danske tv-serier, og TV 2 er for længst blevet den største leverandør af danske tv-serier til familier og voksne. Blandt de nominerede til TV-Guld var også to andre danske tv-serier, nemlig ’DNA’ og ’Tinka og Kongespillet’, som begge er fra TV 2.

Fra programserien 'Helt sort' med bl.a. Melvin Kakooza og hans mor. (Foto: TV 2)

Årets nye tv-program: ’Helt sort’
Billed-Bladet uddeler også TV-Guld til årets nye tv-program, og her blev TV 2-programmet ’Helt sort’ med komikeren Melvin Kakooza vinderen i et stærkt felt med TV 2-krimiserien ’DNA’, ’Ingemann og Vestkysten’ (TV 2) samt DR-programmerne ’Prins Joachim fortæller’ og ’Frederik IX’.

Melvin Kakooza kom til Danmark som etårig sammen med sin familie fra Uganda. Hans mor ønskede fra begyndelsen, at hendes søn skulle blive så dansk som muligt, så familien flyttede på landet for at være tæt på danskerne. De lærte at lytte til dansktoppen, spise flæskesteg og fejre dronningens fødselsdag med flag og lagkage.

Men Melvin har måttet sande, at der stadig er mange af danskernes traditioner og vaner, der for ham er 'helt sort'. Så i programmerne ’Helt sort’ tog han rundt i landet for på egen krop af afprøve skattede danske discipliner som for eksempel vinterbadning og bjesksmagning.

En engageret Sofie Linde fotograferet i forbindelse med 'X Factor'-audition i Aarhus forud for den igangværende sæson på TV 2. (Foto: TV 2)

Årets kvindelige underholdningsvært: Sofie Linde
For andet år i træk blev ’X Factor’-vært Sofie Linde hædret med TV-Guld som årets kvindelige underholdningsvært i et stærkt felt med tre andre TV 2-værter og én DR-vært.

Og for andet år i træk kunne Sofie Linde ikke være med til festen og modtage prisen, fordi hun samtidig med prisuddelingen var ved at gå på ’X Factor’-scenen til aftenens program på TV 2.

Tidligere på ugen var hun blevet overrasket med prisen og sendte en festlig videohilsen til gæsterne i salen og til læserne, der havde stemt hende til sejr.

Rasmus Brohave var sidste år vært på 'Danmark har talent' sammen med Cecilie Haugaard. (Foto: TV 2)

Årets mandlige underholdningsvært: Rasmus Brohave
Rasmus Brohave var i 2019 en af værterne på TV 2s ’Danmarks har talent’, mens han alene var vært på ’Z Factor’, der blev sendt på TV 2 ZULU før, under og efter ’X Factor’ i foråret 2019.

- Det havde jeg godt nok ikke regnet med – og specielt ikke med det felt, jeg er oppe imod, sagde en tydeligt overrasket og meget glad Rasmus Brohave, da han modtog prisen.

De øvrige nominerede i kategorien var TV 2-værterne Mikkel Kryger, Mikkel Beha Erichsen og Peter Ingemann samt DR-værten Joakim Ingversen.

TV 2 NEWS-vært Janni Pedersen bliver inden længe værtsvikar på 'Go' morgen Danmark'. (Foto: Claus Troelsgaard / TV 2)

Årets kvindelige nyhedsvært: Janni Pedersen
TV 2 NEWS-vært Janni Pedersen vandt TV-Guld som årets kvindelige nyhedsvært. En pris, hun også fik for to år siden, mens hun sidste år blev overgået af TV 2-kollegaen Cecilie Beck. I sin takketale sendte Janni Pedersen blandt andet kærlige tanker til de TV 2-kolleger, der lige nu er i karantæne på grund af risiko for, at de kan være smittet med corinavirus.

De øvrige nominerede i kategorien var alle TV 2- og TV 2 NEWS-værter, nemlig Cecilie Beck, Ditte Haue, Karin Cruz Forsstrøm og Miriam Zesler.

Prisen som årets mandlige nyhedsvært gik for sjette år i træk til DR1-vært Kåre Quist.

Morten Ankerdal er for syvende år i træk hædret med TV-Guld for årets mandlige sportsvært. (Foto: TV 2)

Årets mandlige sportsvært: Morten Ankerdal
Endnu flere gange har TV 2 SPORTs Morten Ankerdal vundet TV-Guld. Dan han blev kaldt på scenen fredag aften, var det syvende år i træk, at Morten Ankerdal blev kåret som årets mandlige sportsvært.

Morten Ankerdal var nomineret til prisen sammen med TV 2-kollegerne Christian Müller Bækgaard, Thomas Kristensen og Rasmus Staghøj samt TV 3 SPORT-vært Mads Laudrup.

Prisen som årets kvindelige sportsvært gik til DR1-vært Tina Müller, mens årets tv-dokumentar blev 'En stille forsvinden' (DR1).

Vinderne af en de otte priser til programmer og værter findes ved afstemning blandt Billed-Bladets læsere og andre af landets tv-seere, mens vinderen af årets tv-dokumentar findes af en jury. 

----------

Overblik over årets TV-Guld 2019-vindere
Årets kvindelige underholdningsvært blev Sofie Linde, der er aktuel som 'X Factor'-vært på TV 2. Hun vandt foran Sarah Grünewald, Puk Elgård, Lene Beier og Mette Bluhme Rieck. Det er andet år i træk, Sofie Linde vinder TV-Guld.

Årets mandlige underholdningsvært blev Rasmus Brohave, der i 2019 var en af værterne på ’Danmark har talent’ på TV 2 og var solovært på ’Z Factor’ på TV 2 ZULU. Han vandt foran Mikkel Kryger (TV 2, TV 2 CHRLIE og TV 2 ZULU), Joakim Ingversen (DR1), Mikkel Beha Erichsen (TV 2) og Peter Ingemann (TV 2).

Årets kvindelige nyhedsvært blev Janni Pedersen, TV 2 og TV 2 NEWS, som også vandt prisen for to år siden. Janni Pedersen vandt prisen i en kategori, hvor alle nominerede værter var fra TV 2-familien - og hun vandt foran Karin Cruz Forsstrøm, Ditte Haue, NEWS-vært Miriam Zesler og Cecilie Beck.

Årets mandlige nyhedsvært blev Kåre Quist (DR) – i øvrigt for sjette år i træk. Han vandt foran Lasse Sjørslev (TV 2), DR1-værterne Johannes Langkilde og Erkan Özden samt Mikael Kamber (TV 2).

Årets kvindelige sportsvært blev Tina Müller (DR1). Hun vandt foran Stine Bjerre Mortensen (TV 2), Josefine Høgh (DR1), Rikke Møller Pedersen (TV 2) og Camilla Martin (TV3). Det er første gang, Tina Müller vinder TV-Guld.

Årets mandlige sportsvært blev Morten Ankerdal (TV 2). Han vandt foran TV 2-værterne Christian Müller Bækgaard, Thomas Kristensen og Rasmus Staghøj samt Mads Laudrup (TV3 SPORT). Det er syvende gang i træk, at Morten Ankerdal hædres med TV-Guld i denne kategori.

Årets nye tv-program blev 'Helt sort' (TV 2) med komikeren Melvin Kakooza som vært. Programmet vandt i kategorien foran ’Frederik IX’ (DR1), ’Prins Joachim fortæller’ (DR K), 'DNA' (TV 2) og 'Ingemann og Vestkysten' (TV 2). Kategorien omfatter programmer, der har haft premiere i 2019.

Årets tv-program blev for sjette gang i træk 'Badehotellet' (TV 2). Programmet vandt foran 'Kurs mod nord' (TV 2), 'Tinka og Kongespillet' (TV 2), 'Familien fra Bryggen' (TV3) og 'Stormester' (TV 2).

Årets tv-dokumentar blev 'En stille forsvinden' (DR1), der skildrer de svære udfordringer og beslutninger, Alzheimers fører med sig. Dokumentaren vandt prisen og de 100.000 kroner foran 'Skøn, skæv og 98' (DR1) og 'Jeg er stammer' (TV 2).

Seneste nyt

Alle Vores Boern Grafik Still 1 (002)
01. december 2022

TV 2 og Røde Kors indsamler julehjælp til sårbare børnefamilier

TV 2 og Røde Kors indsamler julehjælp til sårbare børnefamilier
Graf Til Artikel (1)
01. december 2022

TV 2 PLAY runder strategisk milepæl med 1 million abonnenter

TV 2 PLAY runder strategisk milepæl med 1 million abonnenter
Året Der Gak 2022 6215
30. november 2022

Søs & Kirsten hyldet ved 'Året der gak 2022'

Søs & Kirsten hyldet ved 'Året der gak 2022'

Billede {0} af {1}