Nyt initiativ hver aften på TV 2 NEWS: ’Spørg om Corona’

'Spørg om Corona' er titlen på TV 2 NEWS' nye program, der sendes hver aften på kanalen. 'Spørg om Corona' kan også ses på TV 2 PLAY.

'Spørg om Corona' er titlen på TV 2 NEWS' nye program, der sendes hver aften på kanalen. 'Spørg om Corona' kan også ses på TV 2 PLAY.

TV 2 NEWS vil hver aften samle eksperter, der kan besvare danskernes spørgsmål om den Corona-virus, som i stigende grad griber ind i vores liv og hverdag.

Den dominerende dagsorden i Danmark og store dele af verden er lige nu Corona-virus og sygdommen Covid-19, og det faktum fører nu til et særligt – og usædvanligt – initiativ på TV 2 NEWS i samarbejde med TV2.DK og TV 2 PLAY.

Hver aften i den kommende tid vil TV 2 NEWS sende programmet ’Spørg om Corona’. Her kan danskerne hos nogle af landets bedste eksperter få svar på deres spørgsmål om den virus, der har ramt store dele af verden, og som efterlader en hel del ubesvarede spørgsmål.

I premiereprogrammet torsdag 5. marts klokken 19.23 på TV 2 NEWS medvirker overlæge Bolette Søgaard, Sundhedsstyrelsen, praktiserende læge Anders Beich og Nina Margrethe Weis, overlæge på Infektionsmedicinsk afdeling på Hvidovre Hospital.

- Corona-virus og dens konsekvenser fylder nu så meget i danskernes hverdag, at NEWS sammen med skiftende eksperter dagligt vil sætte tid af til at svare på spørgsmål fra seere og brugere. Vi får på TV 2 mange spørgsmål og kommentarer, for den ny Corona-virus griber ind i danskernes liv overalt: Helbred, arbejde, familie, økonomi og ferie og meget mere, siger TV 2 NEWS’ chefredaktør, Ulla Pors Nielsen, og fortsætter:

- Det er en helt indlysende public service-opgave at formidle danskernes spørgsmål og eksperternes svar, og den opgave påtager vi os meget gerne. Foreløbig laver vi et nyt program hver dag, for Corona-historien udvikler sig hele tiden, og det samme gør myndighedernes anvisninger, lægernes viden om sygdommen og dens konsekvenser i øvrigt.

Ulla Pors Nielsen er kanalchef og chefredaktør for TV 2 NEWS. (Foto: Miklos Szabo / TV 2)

Masser af spørgsmål
Blandt de mange spørgsmål, som allerede florerer i debatten, kan nævnes: Hvad er symptomerne på Covid-19? Er feber altid et af symptomerne? Hvordan overføres smitten – og hvordan beskytter jeg mig? Hvordan taler jeg med mine børn om Corona? Hvad gør jeg, hvis jeg skal i karantæne? Hvordan skal små og store virksomheder klare sig i krisen? Må chefen bestemme, om jeg skal arbejde hjemme i min karantæne – og må chefen bestemme, hvor min ferie skal gå hen? Hvornår kan en vaccine være klar? Fører Corona-virus og Covid-19 til økonomisk nedgang og stigende arbejdsløshed her og nu?

Mange flere spørgsmål til ’Spørg om Corona’ kan sendes til 1234@tv2.dk, og desuden indhenter NEWS-redaktionen spørgsmål via live-bloggen på TV2.DK og sociale platforme.

Programmerne ’Spørg om Corona’ sendes hver aften på TV 2 NEWS efter 19 Nyhederne eller – på aftener med magasinprogrammer på NEWS klokken 19.23 – umiddelbart efter dette magasinprogram. ’Spørg om Corona’ kan også ses på TV 2 PLAY.

Seneste nyt

30. juli 2020

Bent Fabricius-Bjerre – et liv omkring et flygel

Link til Bent Fabricius-Bjerre – et liv omkring et flygel
29. juli 2020

'Bent Fabricius-Bjerre - Det sidste ord' på TV 2

Link til 'Bent Fabricius-Bjerre - Det sidste ord' på TV 2
28. juli 2020

TV 2 viser den samlede dokumentar 'Plejehjemmene bag facaden'

Link til TV 2 viser den samlede dokumentar 'Plejehjemmene bag facaden'

Billede {0} af {1}